Unul dintre proiectele propuse de administrația câmpineană pentru obținerea de fonduri europene și care părea că bate pasul pe loc de ceva timp este cel privind creșterea eficienței energetice a Colegiului Tehnic "Constantin Istrati", proiect care presupune în principal reabilitarea termică a clădirii acestei instituții de învățământ. S-a primit aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către organismul intermediar și s-a trecut la nivelul următor, în lungul și întortocheatul drum care trebuie parcurs până la semnarea contractului de finanțare.
Consiliul Local Câmpina a aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect încă din septembrie 2017, valoarea rezultată din studiul de fezabilitate fiind de 8.411.378 lei, inclusiv TVA. După aprobarea indicatorilor și de către organismul intermediar de la ADR Sud Muntenia, Consiliul Local a trebuit adopte (în ședința de joi, 25 octombrie 2018) o nouă hotărâre care include și valoarea contribuției proprii de la bugetul local pentru acest proiect. "Contribuția proprie pentru acest proiect este de 2.150.157 lei, inclusiv TVA, și reprezintă suma cheltuielilor neeligibile și a contribuției noastre la derularea proiectului. Prin ultimele ghiduri de finanțare au crescut cheltuielile neeligibile și trebuie să cheltuim mai mulți bani de la bugetul local, dar cred că acest proiect merită un astfel de efort", a spus primarul Horia Tiseanu (video).
Proiectul de creștere a eficienței energetice a Colegiului Tehnic "Constantin Istrati" continuă astfel etapa precontractuală. Proiectul este depus pentru obținerea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Proiectul ar trebui să se realizeze în doi ani de la data semnării contractului de finanțare.
În parcul de pe Strada Oituz, cunoscut sub numele Mițu-Chițu, a fost amenajat Orășelul Copiilor, în care se află și Satul lui Moș Crăciun.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.