Jurnalista Emilia Șercan spune că autoritățile statului vor s-o compromită după ce l-a acuzat de plagiat pe premierul Nicolae Ciucă

Social (Categoria articolului)

Jurnalista Emilia Șercan a anunțat luni, 4 aprilie, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, faptul că ar fi ținta unei campanii orcehstrate chiar de către autoritățile statului, prin care s-ar încerca „intimidarea și discreditarea” ei.

„Autoritățile statului român au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea pe care, după ce am descoperit-o și reclamat-o, au încercat să o mușamalizeze! Am decis să denunț public acțiunile de discreditare și intimidare la care sunt supusă după 18 ianuarie 2022, data la care am dezvăluit că teza premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiată. Am decis acest lucru pentru că jucătorul-cheie în această operațiune este chiar statul român: o probă pe care am furnizat-o Poliției Române pentru a identifica autorul unei infracțiuni de violare a vieții private a fost scursă din dosar în aceeași zi, iar ulterior a devenit baza unei ample operațiuni de kompromat. Am acordat timp organelor de cercetare penală – Parchet și Poliție – să ancheteze scurgerea de informații pe care am reclamat-o la data de 18 februarie 2022.
Vreme de 45 de zile nu am fost nici măcar audiată în dosarul deschis ca urmare a plângerii prin care am reclamat scurgerea de informații, iar timp de 19 zile Parchetul și Poliția au refuzat să îmi comunice numărul de înregistrare a dosarului penal! Am decis să vorbesc public atât despre operațiunea de intimidare a cărei țintă sunt, cât și despre operațiunea paralelă, cea de mușamalizare a scurgerii de informații, derulată cu complicitatea conducătorilor unor instituții ale statului”, a scris Emilia Șercan pe contul său de Facebook.

Legat de afirmațiile publice ale jurnalistei, IGPR a anunțat că, până acum, la Poliția Capitalei au fost înregistrate trei dosare penale, două pentru violarea vieții private și unul pentru amenințare, care erau instrumentate sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Cele două dosare care se referă la violarea vieții private au fost reunite într-unul sigur, iar ulterior a fost extinsă urmărirea penală, in rem, și pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic. În data de 14 martie, procurorii de sector au declinat competența în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, unde procurorul de caz a decis să continue cercetările singur, fără sprijin din partea polițiștilor.
(Sursă foto - Mediafax)

2558 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 06.04.2022 23:35 https://www.stiripesurse.ro/cine-e-in-realitate-comisarul-sef-acuzat-de-emilia-ercan-anchetat-pentru-falsificarea-unui-document-secret_2330620.html Felicitari doamnei Emilia Sercan pentru curaj! Romania este cindusa de 30 de ani de hoti, incompetenti si alogeni. Timpul lor de a plati a sosit.. Respect!

Social

2289 vizualizari
02 dec. 2022 09:37

Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

2631 vizualizari
02 dec. 2022 08:53

La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Alte stiri recente

409 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

1011 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.