Bursele elevilor și lucrările de reparații, principalele subiecte de discuție între reprezentanții Primăriei Câmpina și conducerile unităților de învățământ

Actualitate (Categoria articolului)

La Casa Tineretului a avut loc joi, 4 martie 2021, o întâlnire a conducerii Primăriei Câmpina cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu, fiind invitați atât directorii școlilor, cât și reprezentanți ai asociației de părinți de la fiecare instituție de învățământ în parte. Subiectele principale de discuție au vizat au fost bursele elevilor și lucrările de reparații necesare la școli.

Din partea administrației locale au fost prezenți primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre, directorul Direcției Economice - Marius Vișan, șef Serviciu Buget - Contabilitate - Loredana Pulez, precum și consilierul local Cosmin Raț.
Directorii unităților de învățământ, dar și reprezentanții asociațiilor de părinți au părut a fi destul de crispați la începutul întâlnirii, ulterior, mare parte a lor recunoscând că se așteptau la anunțarea unor măsuri dure, de austeritate, de tăieri, reduceri în privința fondurilor alocate de la bugetul local. Dar nu a fost deloc așa, primarul Alin Moldoveanu anunțând că ”fondurile alocate burselor școlare vor crește, chiar dacă vor veni banii promiși de Guvern sau nu, iar pentru reparații, eu am propus o suplimentare cu 10% a bugetului alocat anul trecut”.
Dincolo de aceste anunțuri, care sunt niște vești bune, până la urmă, pentru unitățile de învățământ din municipiu, este de remarcat faptul că nu a fost o întâlnire în cadrul căreia reprezentanții Primăriei să vorbească singuri, directorii școlilor și reprezentanții asociațiilor de părinți au fost întrebați, li s-a cerut părerea asupra unor subiecte care îi privesc în mod direct. ”Cât timp voi fi primar, nu vom adopta nicio decizie majoră în domeniul învățământului fără a o discuta mai întâi cu dumneavoastră și fără ca dumneavoastră să fiți de acord cu ea”, a spus primarul Alin Moldoveanu.
Discuțiile pe tema burselor au fost interesante, uneori și în contradictoriu atunci când s-a vorbit despre regulamentul de acordare a burselor și despre unele chestiuni tehnice, dar până la urmă cel mai important lucru este acela că bugetul destinat burselor nu va avea de suferit. ”Anul trecut s-au cheltuit de la bugetul local aproape un milion de lei pentru burse, dar anul acesta necesarul solicitat este mult mai mare. Chiar dacă bugetul Câmpinei este subnutrit, învățământul reprezintă o prioritate pentru mine și vom aloca fonduri suplimentare pentru a fi asigurate bursele copiilor”, a afirmat primarul Alin Moldoveanu.
Dacă în privința burselor au fost ceva discuții, în ceea ce privește reparațiile toată lumea a părut încântată că suma alocată anul trecut va fi majorată cu minim 10%. A existat și un moment când s-a așternut o liniște apăsătoare: ”Propunerea mea - a afirmat primarul Alin Moldoveanu - este ca, la fel ca și anul trecut, dumneavoastră să vă ocupați de procedurile de achiziție, dar, atenție, nu va mai veni nimeni să vă impună anumite firme, mai ales că firmele la care mă refer lucrează și destul de prost, iar dumneavoastră sunteți primii care resimțiți aceste lucrări prost efectuate”.
În finalul întâlnirii a fost o discuție liberă și pe alte subiecte decât cele anunțate. Poate cel mai interesant subiect a fost cel pornit de la o întrebare adresată de Florentina Dumitrașcu, directorul Școlii Centrale: ”Am rămas singura școală fără autorizație ISU de securitate a incendiu. Ce facem?” Răspunsul a  venit din partea administratorului public Adrian Dobre: ”Am finalizat proiectul pe care l-am depus la ISU pentru avizare. Proiectul are o valoare de 375.000 lei și, imediat ce primim avizul ISU, demarăm procedurile și sperăm ca în vara acestui an să putem realiza și lucrările, astfel încât la începutul anului școlar viitor și Școala Centrală să aibă această autorizație”.

3991 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 05.03.2021 06:22 O mare bila alba pentru administrația campineana, sunt bucuros sa aud ca învățământul este o prioritate pentru Alin Moldoveanu,insa nu este suficient. Trebuiesc gândite și masurile pentru a determina tinerii sa rămână în oraș sau sa se reîntoarcă după terminarea studiilor universitare.Astept și masurile economice!Acești tineri au nevoie de joburi noi, plătite decent.Suntem aproape de București, ne trebuie investitori pentru ca ofertele de munca sunt subțiri și nu țin pasul cu dezvoltarea economica.Tinerii vor mai mult și cei buni aleg o cariera pe care Câmpina nu o poate oferi acum. P. S. Un pic de atenție și la noile angajări în sectorul public din Câmpina... sa mizam pe tineri!

Actualitate

2191 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3520 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3046 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.