Primul foraj premergător elaborării documentației privind pasajul subteran din centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Potrivit informațiilor transmise de Primăria Câmpina, rezultatele acestor foraje sunt necesare la elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectarea cu detalii de execuție la viitorul pasaj din centrul Câmpinei.

Primul dintre cele șase foraje care vor fi realizate în zona centrală a municipiului Câmpina, pe traseul viitorului pasaj subteran, a fost efectuat marți, 19 iulie 2022.

Forajul a fost realizat pe B-dul Carol I, în apropierea intersecției cu Strada Sergent Major Erou Grigore Nicolae, și face parte din acțiunile premergătoare întocmirii documentației tehnice care va sta la baza viitorului pasajul subteran din centrul municipiului Câmpina. Practic, cu un utilaj specializat s-au luat niște mostre de sol, care vor fi analizate de specialiști pentru a determina gradul de rezistență al solului la construcțiile care se doresc a fi realizate în zonă. Toată documentația aferentă pasajului și spațiului pietonal de deasupra acestuia va fi realizată cu bani europeni obținuți de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Valoarea contractului pentru studiul de fezabilitate și expertizele tehnice necesare este de 3,16 milioane lei. 
În zilele următoare vor avea loc alte cinci acțiuni similare, în diverse puncte de pe traseul viitorului pasaj subteran, acțiuni care vor afecta inclusiv traficul rutier în zonele respective.

2859 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 19.07.2022 19:20 Credeam ca ați descoperit gaz metan!!...pasaje vă trebuie vouă?.. Jucați-vă cu focul ,poate despreindeti falia pe care stă orașul, direct în DN1 va ateriza toată partea asta de oraș.. Vă mănâncă undeva...
  • Ionut 20.07.2022 07:35 Nu se lasa primarul asa usor, are de platit multe datorii... Oare chiar nu conteaza pentru el parerea cetatenilor? Ajungem sa il regretam din ce in ce mai mult pe Tiseanu.
  • GIGIOC 20.07.2022 08:06 Poate foreaza intr-o teava de gaze ! Ce se va face cu toate utilitatile ( apa, gaze,magistrala de gaze de 16 toli, linii electrice subterane, canalizarea, care e la vre-o 6 metri adancime) vor sapa sub ele ??? Nu sunt intregi la minte !!!
  • Anonim 20.07.2022 08:10 De ce se cheltuiesc atatia bani (peste 3 mil. lei) pentru un proiect pe care campinenii nu-l vor? De ce dvs. presa nu aveti o atitudine macar la fel de critica ca aceea la adresa cetatenilor? (ma astept sa nu-mi postati iar comentariul) De ce nu ia nimeni atitudine sa se opreasca orice investitie pe aceasta prostie pana cand se face un sondaj sau referendum sa se vada clar ca noi NU dorim acest pasaj? Oare coruptia este asa de mare in acest oras?
  • Alex D. 20.07.2022 16:28 In timp ce orasul e in paragina, gropi si buruieni peste tot, asta ne trebuie noua? Un pasaj a carei constructie va dura minim 15 ani (daca nu se blocheaza din ”n” mii de motive care pot aparea) si care va insemna ruinarea orasului..
  • Florea 20.07.2022 17:06 ICPG are deja mostre de sol CÂMPINA. Ei știu dacă puteți construi un peisaj acolo.arhiva oraș este acolo. Sau aveți alte interese.Doar zic ...!Succes în finanțări .
  • Magdalena 20.07.2022 20:05 Am sperat că se termina cu aceasta prostie de care nu are nevoie orașul nostru!Acestea sunt vremuri pentru construcții megalomanice,ambiții prostești ,in loc sa chibzuim fiecare bănuț ?!Faceți referendum sa vedeți cum privesc campinenii aceasta construcție !!!Vrem orașul nostru frumos și liniștit!!!Sunt atâtea lucruri de făcut ,terminați cu prostiile domnule primar!!!
  • Anonim 21.07.2022 09:29 Eu nu inteleg de ce nu se organizeaza proteste masive cu presa locala si din Bucuresti impotriva acestui proiect si impotriva cheltuirii banilor publici pe prostii?! Sa-l denunte cineva la DNA pana nu face bugetul praf.

Actualitate

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

522 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

630 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.