Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

Actualitate (Categoria articolului)

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

Astfel, sâmbătă, 8 mai 2021, aproximativ 500 kg de pește din speciile cteno și fitofag - hipă și novac au fost aduse în lacul câmpinean. Sunt specii care se hrănesc cu fitoplancton și zooplancton, adică exact ierburile care se întind în zona malurilor. În plus, aceste specii de pești au și menirea de a contribui la curățarea apei, scopul final fiind acela de a reda Lacului Bisericii strălucirea de altădată.
La acțiunea de astăzi a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, iar reprezentanții AGVPS au mulțumit Primăriei pentru sprijin și au transmis membrilor asociației și tuturor pescarilor că, după încetarea perioadei de prohibiție, se vor introduce o serie de restricții privind pescuitul pe Lacul Bisericii, tocmai pentru a se menține pe o durată cât mai mare populația de pește care va determina curățirea naturală a lacului. Mai mult, se vor schimba unele reglementări privind pescuitul recreativ de aici, iar AGVPS și Poliția Locală Câmpina vor intensifica acțiunile de control pentru respectarea reglementărilor care vor fi impuse.
Precizăm faptul că zona de agrement Lacul Bisericii (cu parcul și locul de joacă) se află în administrarea municipalității câmpinene, în timp ce AGVSP are în administrare luciul lacului.

10870 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 08.05.2021 20:30 Din câte știu Agenția Judetenana a Vinatorilor și Pescarilor Sprtivi este prescurtat AJVPS . Ce înseamnă AGVPS nu știu ! Și apoi nu pescarii amatori trebuie sa va faceți griji ci cu braconierii ! Dacă intra braconierii intr-o noapte curată balta de peste !

Actualitate

1098 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1144 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1296 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1000 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.