Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

Actualitate (Categoria articolului)

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

Astfel, sâmbătă, 8 mai 2021, aproximativ 500 kg de pește din speciile cteno și fitofag - hipă și novac au fost aduse în lacul câmpinean. Sunt specii care se hrănesc cu fitoplancton și zooplancton, adică exact ierburile care se întind în zona malurilor. În plus, aceste specii de pești au și menirea de a contribui la curățarea apei, scopul final fiind acela de a reda Lacului Bisericii strălucirea de altădată.
La acțiunea de astăzi a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, iar reprezentanții AGVPS au mulțumit Primăriei pentru sprijin și au transmis membrilor asociației și tuturor pescarilor că, după încetarea perioadei de prohibiție, se vor introduce o serie de restricții privind pescuitul pe Lacul Bisericii, tocmai pentru a se menține pe o durată cât mai mare populația de pește care va determina curățirea naturală a lacului. Mai mult, se vor schimba unele reglementări privind pescuitul recreativ de aici, iar AGVPS și Poliția Locală Câmpina vor intensifica acțiunile de control pentru respectarea reglementărilor care vor fi impuse.
Precizăm faptul că zona de agrement Lacul Bisericii (cu parcul și locul de joacă) se află în administrarea municipalității câmpinene, în timp ce AGVSP are în administrare luciul lacului.

8955 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 08.05.2021 20:30 Din câte știu Agenția Judetenana a Vinatorilor și Pescarilor Sprtivi este prescurtat AJVPS . Ce înseamnă AGVPS nu știu ! Și apoi nu pescarii amatori trebuie sa va faceți griji ci cu braconierii ! Dacă intra braconierii intr-o noapte curată balta de peste !

Actualitate

2793 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6691 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

468 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

974 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.