Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

Actualitate (Categoria articolului)

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

Astfel, sâmbătă, 8 mai 2021, aproximativ 500 kg de pește din speciile cteno și fitofag - hipă și novac au fost aduse în lacul câmpinean. Sunt specii care se hrănesc cu fitoplancton și zooplancton, adică exact ierburile care se întind în zona malurilor. În plus, aceste specii de pești au și menirea de a contribui la curățarea apei, scopul final fiind acela de a reda Lacului Bisericii strălucirea de altădată.
La acțiunea de astăzi a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, iar reprezentanții AGVPS au mulțumit Primăriei pentru sprijin și au transmis membrilor asociației și tuturor pescarilor că, după încetarea perioadei de prohibiție, se vor introduce o serie de restricții privind pescuitul pe Lacul Bisericii, tocmai pentru a se menține pe o durată cât mai mare populația de pește care va determina curățirea naturală a lacului. Mai mult, se vor schimba unele reglementări privind pescuitul recreativ de aici, iar AGVPS și Poliția Locală Câmpina vor intensifica acțiunile de control pentru respectarea reglementărilor care vor fi impuse.
Precizăm faptul că zona de agrement Lacul Bisericii (cu parcul și locul de joacă) se află în administrarea municipalității câmpinene, în timp ce AGVSP are în administrare luciul lacului.

8748 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 08.05.2021 20:30 Din câte știu Agenția Judetenana a Vinatorilor și Pescarilor Sprtivi este prescurtat AJVPS . Ce înseamnă AGVPS nu știu ! Și apoi nu pescarii amatori trebuie sa va faceți griji ci cu braconierii ! Dacă intra braconierii intr-o noapte curată balta de peste !

Actualitate

24 vizualizari
18 oct. 2021 13:28

Spitalul Voila, printre cele patru unități sanitare din Prahova care primesc, de la Ministerul Sănătății, doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății a repartizat unor spitale din țară dozele de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Este vorba de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali repartizate la 134 de unități sanitare cu paturi,  pentru tratarea a 2.603 pacienți cu COVID-19. Prahova primește doar 100 de doze: 70 pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și câte 10 pentru Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Orășenesc Băicoi și Spitalul de Psihiatrie Voila.

1728 vizualizari
17 oct. 2021 11:09

Propunerile primarilor din zona Câmpinei privind modificarea legislației referitoare la prevenirea și combaterea atacurilor urșilor asupra oamenilor

1 comentarii

Pe 6 octombrie 2021, la sediul Primăriei Breaza a avut loc o întâlnire a primarilor din mai multe localități din zonă, tema discuțiilor fiind situația generată de atacurile tot mai dese ale urșilor, care creează o stare de teamă și nesiguranță în rândul oamenilor. Despre întâlnirea de la Breaza, am scris pe larg AICI.

Alte stiri recente

53 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1018 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.