Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

Actualitate (Categoria articolului)

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

Astfel, sâmbătă, 8 mai 2021, aproximativ 500 kg de pește din speciile cteno și fitofag - hipă și novac au fost aduse în lacul câmpinean. Sunt specii care se hrănesc cu fitoplancton și zooplancton, adică exact ierburile care se întind în zona malurilor. În plus, aceste specii de pești au și menirea de a contribui la curățarea apei, scopul final fiind acela de a reda Lacului Bisericii strălucirea de altădată.
La acțiunea de astăzi a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, iar reprezentanții AGVPS au mulțumit Primăriei pentru sprijin și au transmis membrilor asociației și tuturor pescarilor că, după încetarea perioadei de prohibiție, se vor introduce o serie de restricții privind pescuitul pe Lacul Bisericii, tocmai pentru a se menține pe o durată cât mai mare populația de pește care va determina curățirea naturală a lacului. Mai mult, se vor schimba unele reglementări privind pescuitul recreativ de aici, iar AGVPS și Poliția Locală Câmpina vor intensifica acțiunile de control pentru respectarea reglementărilor care vor fi impuse.
Precizăm faptul că zona de agrement Lacul Bisericii (cu parcul și locul de joacă) se află în administrarea municipalității câmpinene, în timp ce AGVSP are în administrare luciul lacului.

8140 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 08.05.2021 20:30 Din câte știu Agenția Judetenana a Vinatorilor și Pescarilor Sprtivi este prescurtat AJVPS . Ce înseamnă AGVPS nu știu ! Și apoi nu pescarii amatori trebuie sa va faceți griji ci cu braconierii ! Dacă intra braconierii intr-o noapte curată balta de peste !

Actualitate

1667 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1275 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1782 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.