CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

- Actualitate -

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

- Persoanele de peste 65 de ani se pot deplasa în orice interval orar pentru rezolvarea problemelor care sunt strict de natură medicală. De asemenea, persoanele de peste 65 de ani pot părăsi locuința și în intervalul orar 20.00-21.00 pentru a asigura nevoile animalelor domestice sau de companie. Pentru ieșirile în acest scop nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere.
- În intervalul orar 11.00-13.00, agenții economici vor facilita cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în spațiile comerciale, pentru cumpărăturile necesare.

- În perioada stării de urgență, prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie termică și electrică nu pot fi majorate peste nivelul de astăzi, 29 martie 2020. Prețurile pot doar să scadă, în funcție de cerere sau ofertă.
Pentru protejarea cetățenilor care locuiesc în blocuri, începând din 31 martie, autoritățile locale vor monta dispozitive dezinfectante pe scara blocului și vor face dezinfecții periodice.
Pentru a ajuta personalul sanitar, ministerele cu rețea sanitară proprie și autoritățile locale cu spitale proprii vor asigura, la cerere, spații hoteliere pentru repaos pentru cadrele medicale. Măsura intră în vigoare pe 31 martie.
- Interdicția privind circulația persoanelor în grup mai mare de trei se aplică exclusiv circulației pietonale – este o clarificare față de prevederile Ordonanței Militare nr. 3.
- Șoferii care intră în țară cu auto peste 2,4 tone au trei opțiuni pentru a se proteja. Fie angajatorul le asigură un loc în care să se izoleze între curse, fie declară că se izolează la domiciu, fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantinare la cerere pentru a asigura protecția familiei șoferilor, cu plata aferentă cazării în aceste spații hoteliere.
- Având în vedere că și familiile piloților pot fi afectate de riscul unei îmbolnăviri, aceleași condiții se aplică și piloților și personalului navigant de aeronave.

- Persoanele aflate în izolare la domiciliu, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină și obligatoriu vor suporta toate cheltuielile. De asemenea, persoanele care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantină din momentul depistării, suportând și toate cheltuielile aferente carantinării.
- Amenda pentru nerespectarea ordonanțelor militare se mărește de la 1.000 și 2.000 lei la 10.000 de lei și 20.000 lei.


29 Mar 2020 21:46 2915 vizualizari



Comentarii






2497 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2595 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1444 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5349 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV