Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 25 noiembrie, se află și un proiect, inițiat de consilierul Cosmin Raț, care a atras atenția - modificarea Regulmentului de Organizare și Funcționare a Clubului Sportiv (CS) Câmpina. Chiar dacă titlul său este destul de sec, este un proiect extrem de interesant, fiind de urmărit care va fi atitudinea majorității din Consiliul Local Câmpina în fața unui principiu. Practic, se va vota depolitizarea Comitetului Director al CS Câmpina. Cum înaintea fiecărei ședințe se cam știe cum se va derula votul, în condițiile în care acest proeict va fi respins, va fi interesant de urmărit care vor fi explicațiile celor care nu sunt de acord cu depolitizarea acestui organism.
Din capul locului trebuie să precizăm un lucru. Nu suntem partizanii vreuneia dintre părți în acest subiect, opinia noastră fiind că acest Comitet Director ar trebui desființat și responsabilizat într-o măsură mai mare președintele CS Câmpina.
Acum, proiectul inițiat de Cosmin Raț prevede modificarea componenței Comitetului Director. În momentul de față, acesta este format din președintele CS Câmpina, cinci consilieri locali și trei reprezentanți ai Primăriei Câmpina. Conform noului proiect, componența Comitetului Director va fi: președintele CS Câmpina, doi antrenori din cadrul clubului, câte un reprezentant al fiecărei comisii de specialitate din cadrul Consiliului Local, doi reprezentanți ai sponsorilor (dacă sponsorizarea asumată pentru următorii doi ani de la data desemnării este de minimum 25% din bugetul secției respective pe un an). Discuția cea mai importantă este cea din jurul desemnării reprezentanților comisiilor de specialitate ale Consiliului. Fiecare comisie va trebui să aleagă un fost sau actual sportiv, care să nu fie implicat într-un alt club și să nu aibă apartenență politică. Doar dacă o comisie nu găsește pe nimeni care să îndeplinească aceste criterii, poate desemna un reprezentant dintre membrii comisiei. Practic, ar însemna o depolitizare a Comitetului Director, consilierii locali urmând a fi înlocuiți cu oameni de sport, care în mod evident au o pregătire superioară pentru a ajuta în mod real clubului municipalității.
Și înainte de alte comentarii trebuie să ne amintim cum și de ce a fost creat acest comitet. Ideea a apărut după scandalul iscat de semnarea de către președintele CS Câmpina a unui contract cu clubul lui Mircea Hagianu. Practic, de la început, comitetul a fost gândit ca o ”dădacă” pentru președinte... De la instaurarea comitetului, nu s-a simțit nicio îmbunătățire a activității sportive a clubului, mai mult, la un moment dat, în mandatul trecut, Monica Clinciu a demisionat din acest comitet tocmai pentru că se demontrase ineficiența sa.
Și atunci apare întrebare de ce vor unii cu obstinație să fie într-un organism dintr-un domeniu în care nu se pricep, poate nici nu le place, fără să mai amintim că pe aproape niciunul dintre ei nu i-am văzut la nicio acțiune a Clubului Sportiv Câmpina, la niciuna dintre secții. Și atunci?! Dacă trebuie să existe neapărat un astfel de comitet, nu ar fi mai firesc locul în acesta al vicecampionului olimpic Ion Alexe, al multiplulului campion și de peste trei decenii patron al clubului de motocros Lido, Cătălin Duță, sau chiar al campioanei olimpice la tineret, Georgeta Popescu, decât al... oricărui consilier local?! Sau există alte interese...
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.