CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cu o zi mai devreme, Câmpina a spus "La mulți ani!" Armatei Române

- Eveniment -

Cu o zi mai devreme, Câmpina a spus

O adevărată desfășurare de forțe cum rar se vede în Câmpina la un astfel de eveniment. Așa fost sărbătorită Ziua Armatei Române, în centrul municipiului, în Parcul Trandafirilor, acolo unde a fost amplasat Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională (soldatul). Administrația locală a dorit ca manifestările să fie deosebite de anii precedenți, motiv pentru care aceste manifestări au avut loc pe 24 octombrie și nu pe 25 octombrie - chiar de Ziua Armatei Române. Așa a fost posibilă prezența la Câmpina a mai multor efective militare venite de la Ghimbav-Brașov și de la Ploiești, dar și prezența Fanfarei Centrului Cultural Județean Prahova și a mai multor oficialități militare.

Au venit la Câmpina, la Ziua Armatei Române, militari de la Batalionul 96 LAROM Ploiești și de la Batalionul 206 Artilerie "General Mihai Lăcătușu"Ghimbav - Brașov, alături de elevi de la Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, elevi de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr", jandarmi de la Detașamentul 7 și pompieri militari din cadrul Detașamentului Câmpina, aparținând Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. De asemenea, a fost prezent colonel Sorin Milimigă - comandantul Bazei 2 Logistică "Valahia", comandant al Garnizoanei Ploiești, alături de el aflându-se ofițeri de la Ploiești și Ghimbav, comandanți ai plutoanelor de la unitățile și instituțiile menționate, ofițeri în rezervă și retragere, reprezentanți ai administrației locale, ai partidelor politice, instituțiilor publice din Câmpina, ai unor asociații și firme private.
Invitat de onoare putem spune că a fost Gheorghe Enache, veteran de război, avansat la gradul de maior prin ordin al ministrului Apărării Naționale. Tot prin ordin al ministrului a fost avansat în gradul de colonel în retragere Viorel Ioan Velicu, unul dintre membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina.

După salutul drapelului de luptă, a urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, a fost sfințit Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională (pe noua locație), au fost rostite scurte alocuțiuni de către primarul Horia Tiseanu, sculptorul Alfred Dumitriu și secretarul de stat Mihaela Voicilă, despre semnificația zilei de 25 octombrie, despre importanța Armatei Române în tumultoasa istorie națională și despre monumentul soldatului, statuie realizată în anul 1925 de sculptorul Gheorghe Tudor, din Breaza, noul soclu fiind opera artistului plastic Alfred Dumitriu. Iar doi elevi de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" au citit numele tuturor eroilor câmpineni, nume înscrise pe soclul monumentului. (video) Au fost depuse coroane de flori la monument, apoi a urmat un program artistic susținut de interpretul de muzică populară Nicolae Vicol și Corul "Lira" format din elevi de la Liceul Tehnologic Energetic și Colegiul Tehnic Forestier (coordonator prof. Dănuț Andrei). 
La finalul festivităților a urmat momentul cel mai așteptat, parada militară, aplaudată de cei prezenți (în număr nu foarte mare, din păcate) la eveniment. (video) Ar mai trebui precizat faptul că principalul coordonator al acestor manifestări a fost col (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina. La evenimentul de joi, 24 octombrie, a fost adusă și o replică a drapelului României din primul război mondial, drapel purtat de doi membri ai Asociației "Cultul Eroilor" îmbrăcați în uniformele soldaților români din urmă cu un secol.


24 Oct 2019 00:00 8892 vizualizari



Comentarii






  • 25.10.2019 12:29 Mădălin Focșa Cei doi reenactori in uniforme de epoca nu sunt membri ai Asociatiei ''Cultul Eroilor'', ci ai Asociatiei ''Traditii Ostasesti''. Ei doar au fost adusi la Campina (fiind din Ploiesti) de catre un membru al Asociatiei ''Cultul Eroilor''(subsemnatul).
1286 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1305 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2100 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2914 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV