Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I.
Vă reamintim că la Școala Centrală Câmpina este un derulare proiectul internațional Erasmus + WATCH, un proiect extrem de complex, dar și foarte frumos, coordonat de profesorul de limba și literatura română Laura Arman. Protagonista echipei Erasmus +WATCH este Daria Maria Toboc, elevă în clasa a II-a B (învățător Corina Iatan). Produsul final realizat în cadrul proiectului este un ghid de bune practici. Un ghid realizat într-o manieră originală și care le oferă profesorilor texte suport pentru orele de literatură și un prilej de a întocmi un raport de observații legate de reacțiile/ implicarea/ empatia fiecărui elev în parte, iar elevilor le oferă atât texte clasice, cât mai ales texte create de alți colegi, fiind astfel mai accesibile prin limbaj. Desenele care însoțesc basmele clarifică mesajul textului și oferă suport copiilor nonverbali (cu CES). Ghidul are accesibilitate internă, este ușor de multiplicat și folosit ca material didactic, dar este accesibil și extern, deoarece, în cadrul proiectului, a fost realizat un site web în care sunt încărcate toate produsele proiectului, atât în limba maternă, cât și în engleză.
Cu acest produs s-a prezentat echipa Școlii Centrale Câmpina la faza națională a concursului “Made for Europa”, iar Daria Toboc a impresionat juriul cu expunerea sa deosebită. Pe lângă prezentarea extraordinară a Dariei Toboc, un element determinant în victoria echipei WATCH l-a constituit expoziția de produse realizate în cadrul proiectului. Au fost prezentate desene, marionete, păpuși, povești, toate realizate de elevii Școlii Centrale Câmpina sub îndrumarea membrilor echipei de proiect.
Concursul Național "Made for Europe" este competiția produselor finale ale proiectelor finanțate prin programe europene. La această a XIII-a ediție a concursului organizat de Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale au participat peste 130 de echipe din întreaga țară. Competiția urmărește valorizarea și promovarea experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor finanțate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.