Înfrățire simbolică, în Anul Centenarului, între cele șapte localități din România care poartă numele BREAZA

Eveniment (Categoria articolului)

Un eveniment inedit, dar foarte frumos, a avut loc astăzi în orașul Breaza, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Localității. Este vorba despre înfrățirea celor șapte localități din România care poartă numele Breaza și care reprezintă, practic, aproape toate provinciile istorice ale țării. O înfrățire simbolită, bineînțeles, parafată de primarii celor șapte localități și dedicată Centenarului Marii Uniri.

Și iată care sunt cele șapte localități cu numele de Breaza, care au decis să colaboreze în viitor în diferite domenii, "fiecare cu fiecare și toate între ele, considerând că niciuna nu este mai... Breaza decât celelate", după cum a spus Alexandru Cazan, directorul Centrului Cultural "Ion Manolescu" din Breaza, unul dintre inițiatorii evenimentului de astăzi, alături de profesorul ploieștean Bogdan Mocanu:
- Satul Breaza, comuna Negrilești, județul Bistrița Năsăud
- Satul Breaza, comuna Lisa, județul Brașov
- Comuna Breaza, județul Buzău
- Comuna Breaza, județul Mureș
- Comuna Breaza, județul Suceava
- Satul Breaza, comuna Bârgăuani, județul Neamț
- Orașul Breaza, județul Prahova
Au venit la Breaza de Prahova reprezentanți ai administrațiilor publice din cinci localități, cu excepția celei din județul Neamț, primarul de aici neputând face această deplasare, dar promițând că va găsi o modalitate prin care să semneze documentul de înfrățire. Iar alături de brezenii prezenți s-au aflat ministrul Radu Oprea, președintele Consiliului Județean Prahova - Bogdan Toader, vicepreședintele Ludmila Sfârloagă, părintele protoiereu Grigore Melnic, primari ai unor localități vecine, municipiul Câmpina fiind reprezentat de viceprimarul Adrian Pițigoi, directorii unor instituții publice, consilieri județeni și, bineînțeles, consilierii locali din Breaza. Spre plăcuta surpriză a tuturor, la eveniment a participat și un grup de turiști irlandezi veniți la Breaza pentru a vedea un târg tradițional de toamnă și care au dorit să asiste la ceremonia semnării actului de înfrățire între cele șapte localități cu numele Breaza.
"Este un moment deosebit și mă bucur că avem alături de noi atâția prieteni dragi. Este o idee extraordinară, cu care am fost de acord din primul moment, ca în Anul Centenarului să realizăm această înfrățire a brezenilor din țară. Este un prim pas, pentru că, trebuie să știți, există localități cu numele de Breaza și dincolo de hotarele României și sperăm, ca într-o bună zi, să ne înfrățim cu toții, brezeni de pretutindeni", a afirmat primarul orașului Breaza, Gheorghe Richea. (video)

6929 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1250 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1285 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

3 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1032 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.