Horațiu Zăgan a demisionat din Consiliul Local Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Consilierul local Horațiu Zăgan (PSD) și-a depus, în această dimineață, demisia din funcție. Zăgan a fost declarat în conflict de interese de către ANI și a preferat să renunțe la mandatul de consilier decât să se judece cu Agenția Națională de Integritate. "Oricum, eu nu mai aveam de gând să candidez la alegerile de anul viitor!", ne-a declarat Horațiu Zăgan.

La începutul lunii noiembrie, ANI a anunțat că a constatat existența unui conflict de interese de natură administrativă în cazul consilierului câmpinean Horațiu Zăgan. Motivul - în calitate de consilier local a votat proiecte de hotărâre legate de Floricon Salub, societate la care este angajat. Conform legii, aleșii locali aflați în incompatibilitate sau conflict de interese își pierd mandatul și nici nu mai pot candida la o funcție publică în următorii trei ani. Horațiu Zăgan putea ataca în instanța de contencios administrativ decizia ANI și putea rămâne consilier local până la finalul procesului. "Am preferat să nu merg în instanță, erau niște bani cheltuiți și nici nu cred că aș fi avut șanse să câștig un proces cu ANI. Oricum, eu am luat de mai multă vreme decizia să nu mai candidez pentru nici o funcție la alegerile de anul viitor. Astăzi mi-am depus demisia din funcția de consilier local și am încheiat acest capitol", a afirmat Horațiu Zăgan. Acesta se afla la cel de-al șaselea mandat consecutiv de consilier local. Cel mai probabil, locul său în CL Câmpina nu va fi luat de nimeni pentru cele câteva luni care au mai rămas până la alegerile locale. Zăgan a candidat pe lista USL în 2012.

2553 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3046 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.