Horațiu Zăgan a demisionat din Consiliul Local Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Consilierul local Horațiu Zăgan (PSD) și-a depus, în această dimineață, demisia din funcție. Zăgan a fost declarat în conflict de interese de către ANI și a preferat să renunțe la mandatul de consilier decât să se judece cu Agenția Națională de Integritate. "Oricum, eu nu mai aveam de gând să candidez la alegerile de anul viitor!", ne-a declarat Horațiu Zăgan.

La începutul lunii noiembrie, ANI a anunțat că a constatat existența unui conflict de interese de natură administrativă în cazul consilierului câmpinean Horațiu Zăgan. Motivul - în calitate de consilier local a votat proiecte de hotărâre legate de Floricon Salub, societate la care este angajat. Conform legii, aleșii locali aflați în incompatibilitate sau conflict de interese își pierd mandatul și nici nu mai pot candida la o funcție publică în următorii trei ani. Horațiu Zăgan putea ataca în instanța de contencios administrativ decizia ANI și putea rămâne consilier local până la finalul procesului. "Am preferat să nu merg în instanță, erau niște bani cheltuiți și nici nu cred că aș fi avut șanse să câștig un proces cu ANI. Oricum, eu am luat de mai multă vreme decizia să nu mai candidez pentru nici o funcție la alegerile de anul viitor. Astăzi mi-am depus demisia din funcția de consilier local și am încheiat acest capitol", a afirmat Horațiu Zăgan. Acesta se afla la cel de-al șaselea mandat consecutiv de consilier local. Cel mai probabil, locul său în CL Câmpina nu va fi luat de nimeni pentru cele câteva luni care au mai rămas până la alegerile locale. Zăgan a candidat pe lista USL în 2012.

3553 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

586 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1859 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1301 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

670 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.