Alunecările de teren de pe Strada Plevnei nu vor fi stopate nici anul acesta

Actualitate (Categoria articolului)

865.000 lei este suma inclusă în bugetul local al municipiului Câmpina pentru o lucrare importantă, foarte necesară și despre care se vorbește de ani buni la nivelul administrației locale fără, însă, să se facă și ceva concret. Este vorba despre combaterea alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei. Din păcate, banii alocați anul acesta nu vor rezolva problema, deoarece suma necesară este mult, mult mai mare.

„Am decis să prindem în bugetul local această sumă, care poate părea mare la prima vedere, dar nici nu vreau să vă spun la ce valoare s-ar ridica întreaga lucrare pentru că este vorba despre o suma foarte, foarte mare. Practic, cu ceea ce am alocat noi acum nu vom putea asigura decât realizarea documentaţiilor necesare şi, probabil, rezolvarea problemelor legate de alunecările de teren pe aleile Păcii şi Sulfinei, care pleacă din Strada Plevnei. În schimb, vom căuta o posibilitatea de a accesa fonduri europene, poate chiar de mediu, pentru că putem considera că este o problemă de mediu, pentru realizarea întregii lucrări de pe Strada Plevnei”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. 
Problema alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei este veche şi a început în momentul tăierilor necontrolate de arbori între DN1 şi Plevnei. Este o zonă în pantă, care nu mai are stabilitate de multă vreme, fenomenul alunecărilor de teren fiind activ în permanență. Carosabilul prezintă crăpături și denivelări accentuate atât pe Plevnei, cât și pe cele două alei menționate. În anul 2006 a fost realizat un studiu de fezabilitate în vederea reabilitării zonei, dar acest studiu va trebui reactualizat pentru că au trecut, iată, zece ani de la întocmirea lui.

6252 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 06.02.2016 14:03 Normal ca nu se face nimic ca de atatia ani ne rupem masinile.Alunecarea nu este de la nici o taiere de arbori daca s-ar analiza mai bine ar descoperi ca aceea zona are legatura cu denivelarea din DN 1(zona pod Poiana) ,drumul care duce la Cirex(Zona Matei) urmad aceasta denivelare sa fie si peste calea ferata in Poiana Campina (Zona Pitigaia) Oare sa fie o coincidenta sau sunt pe aceeasi linie???Probabil sub pamant se afla o punga mare de sare toate zonele denovelate fiind pe aceeasi linie cu fostele bai termale din Poiana-Campina (Zona Magurii)

Actualitate

4625 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2302 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1758 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2135 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.