Alunecările de teren de pe Strada Plevnei nu vor fi stopate nici anul acesta

Actualitate (Categoria articolului)

865.000 lei este suma inclusă în bugetul local al municipiului Câmpina pentru o lucrare importantă, foarte necesară și despre care se vorbește de ani buni la nivelul administrației locale fără, însă, să se facă și ceva concret. Este vorba despre combaterea alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei. Din păcate, banii alocați anul acesta nu vor rezolva problema, deoarece suma necesară este mult, mult mai mare.

„Am decis să prindem în bugetul local această sumă, care poate părea mare la prima vedere, dar nici nu vreau să vă spun la ce valoare s-ar ridica întreaga lucrare pentru că este vorba despre o suma foarte, foarte mare. Practic, cu ceea ce am alocat noi acum nu vom putea asigura decât realizarea documentaţiilor necesare şi, probabil, rezolvarea problemelor legate de alunecările de teren pe aleile Păcii şi Sulfinei, care pleacă din Strada Plevnei. În schimb, vom căuta o posibilitatea de a accesa fonduri europene, poate chiar de mediu, pentru că putem considera că este o problemă de mediu, pentru realizarea întregii lucrări de pe Strada Plevnei”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. 
Problema alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei este veche şi a început în momentul tăierilor necontrolate de arbori între DN1 şi Plevnei. Este o zonă în pantă, care nu mai are stabilitate de multă vreme, fenomenul alunecărilor de teren fiind activ în permanență. Carosabilul prezintă crăpături și denivelări accentuate atât pe Plevnei, cât și pe cele două alei menționate. În anul 2006 a fost realizat un studiu de fezabilitate în vederea reabilitării zonei, dar acest studiu va trebui reactualizat pentru că au trecut, iată, zece ani de la întocmirea lui.

6506 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 06.02.2016 14:03 Normal ca nu se face nimic ca de atatia ani ne rupem masinile.Alunecarea nu este de la nici o taiere de arbori daca s-ar analiza mai bine ar descoperi ca aceea zona are legatura cu denivelarea din DN 1(zona pod Poiana) ,drumul care duce la Cirex(Zona Matei) urmad aceasta denivelare sa fie si peste calea ferata in Poiana Campina (Zona Pitigaia) Oare sa fie o coincidenta sau sunt pe aceeasi linie???Probabil sub pamant se afla o punga mare de sare toate zonele denovelate fiind pe aceeasi linie cu fostele bai termale din Poiana-Campina (Zona Magurii)

Actualitate

2211 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

3001 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.

Alte stiri recente

2060 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1938 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.