Alunecările de teren de pe Strada Plevnei nu vor fi stopate nici anul acesta

Actualitate (Categoria articolului)

865.000 lei este suma inclusă în bugetul local al municipiului Câmpina pentru o lucrare importantă, foarte necesară și despre care se vorbește de ani buni la nivelul administrației locale fără, însă, să se facă și ceva concret. Este vorba despre combaterea alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei. Din păcate, banii alocați anul acesta nu vor rezolva problema, deoarece suma necesară este mult, mult mai mare.

„Am decis să prindem în bugetul local această sumă, care poate părea mare la prima vedere, dar nici nu vreau să vă spun la ce valoare s-ar ridica întreaga lucrare pentru că este vorba despre o suma foarte, foarte mare. Practic, cu ceea ce am alocat noi acum nu vom putea asigura decât realizarea documentaţiilor necesare şi, probabil, rezolvarea problemelor legate de alunecările de teren pe aleile Păcii şi Sulfinei, care pleacă din Strada Plevnei. În schimb, vom căuta o posibilitatea de a accesa fonduri europene, poate chiar de mediu, pentru că putem considera că este o problemă de mediu, pentru realizarea întregii lucrări de pe Strada Plevnei”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. 
Problema alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei este veche şi a început în momentul tăierilor necontrolate de arbori între DN1 şi Plevnei. Este o zonă în pantă, care nu mai are stabilitate de multă vreme, fenomenul alunecărilor de teren fiind activ în permanență. Carosabilul prezintă crăpături și denivelări accentuate atât pe Plevnei, cât și pe cele două alei menționate. În anul 2006 a fost realizat un studiu de fezabilitate în vederea reabilitării zonei, dar acest studiu va trebui reactualizat pentru că au trecut, iată, zece ani de la întocmirea lui.

6367 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 06.02.2016 14:03 Normal ca nu se face nimic ca de atatia ani ne rupem masinile.Alunecarea nu este de la nici o taiere de arbori daca s-ar analiza mai bine ar descoperi ca aceea zona are legatura cu denivelarea din DN 1(zona pod Poiana) ,drumul care duce la Cirex(Zona Matei) urmad aceasta denivelare sa fie si peste calea ferata in Poiana Campina (Zona Pitigaia) Oare sa fie o coincidenta sau sunt pe aceeasi linie???Probabil sub pamant se afla o punga mare de sare toate zonele denovelate fiind pe aceeasi linie cu fostele bai termale din Poiana-Campina (Zona Magurii)

Actualitate

4558 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5050 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

1003 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2103 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.