La Câmpina se desfășoară tabăra de pictură pentru elevi, la care participă și copii din Cahul

Actualitate (Categoria articolului)

În aceste zile, la Câmpina are loc prima ediție a taberei de pictură pentru elevi, intitulată ”Pe urmele pictorilor Nicolae Grigorescu și Ștefan Luchian”, proiect inclus în programul ”CâmpinArtelor” și la care au fost invitați să participe și mai mulți elevi de la Școala de arte din Cahul, localitate din Republica Moldova, înfrățită cu municipiul Câmpina din anul 2018.

De-a lungul acestei săptămâni, copiii au fost în diverse locuri din Câmpina - Lacul Bisericii, Muzeul memorial ”Nicolae Grigorescu”, Castelul ”Iulia Hasdeu”, parcul Soceram, dar și la Brebu, la Complexul muzeal Curtea Domnească. Peste tot, copiii și profesorii care îi însoțesc au avut ocazia să deseneze, să picteze, lucrările realizate în cadrul acestei tabere urmând a fi prezentate într-o expoziție al cărei vernisaj va avea loc vineri, 14 iulie, de la ora 13.00, la Casa Tineretului.
Tabăra este coordonată de Anda Miroiu, bibliotecar la Școala Gimnazială ”A.I. Cuza” Câmpina, iar în afara oaspeților de la Cahul, au fost prezenți și copii din Câmpina, de la mai multe școli, coordonați de profesorii Mihaela Baltag și Ionuț Popa.
În cursul zilei de miercuri, 12 iulie, cu toții au fost primiți la sediul Primăriei municipiului Câmpina de Alin Moldoveanu. Acesta i-a premiat pe fiecare în parte și a primit din partea participanților la această tabără un tablou inspirat din legenda miresei de la Lacul Bisericii.

2726 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1100 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.

2139 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

1 comentarii

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina, derulate de administrația locală cu fonduri europene.

Alte stiri recente

221 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1130 vizualizari
29 nov. 2023 15:34

Vineri, 1 Decembrie, un segment din Bulevardul Carol I va fi închis circulației rutiere

Primăria municipiului Câmpina a anunțat închiderea unui tronson din Bulevardul Carol I, cel cuprins între intersecțiile cu străzile Frații Golești și Henri Coandă.