Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Sport (Categoria articolului)

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

O tânără sportivă extrem de talentată, câmpineancă get-beget, elevă la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, Georgeta Popescu va împlini 18 ani pe 13 aprilie 2020. Lăsăm la o parte faptul că, din păcate, Câmpina nu a făcut nimic pentru această minunată sportivă legitimată la CSO Sinaia, vrem să ne referim în rândurile care urmează doar la emoțiile ei, la cum a trăit tot ce i s-a întâmplat în ultimele 48 de ore.
”Sunt foarte emoționată și nici nu realizez încă ce mi s-a întâmplat. Premierea va avea loc luni, la Lausanne, pentru că acolo se fac toate premierile, cursa noastră având loc la St. Moritz. Sper ca mâine (luni - n.r.) după ce mă trezesc la realitate, să fiu în stare să vă spun ceva”, ne-a declarat Georgeta Popescu, duminică, la aproximativ o oră după terminarea cursei care i-a adus titlul olimpic de tineret.
Astăzi am avut un dialog ceva mai amplu, iar prima campioană olimpică la monobob la categoria tineret, Georgeta Popescu, ne-a declarat în exclusivitate: ”Participarea mea la aceste Jocuri Olimpice pentru Tineret a fost una fabuloasă. Începând de la detalii, lucruri care pot părea mărunte, cum ar fi primirea extraordinară de care ne-am bucurat din partea voluntarilor și până la imensa bucurie de la finalul cursei, dar și de pe podium, când am primit medalia olimpică de aur. Vă spun sincer, încă nu conștientizez cu adevărat ce s-a întâmplat și ce am putut eu să realizez, deși toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie. Sunt copleșită... Mă bucur foarte mult că am reușit să demonstrez că România, pe cât este de mică, pe atât este de valoroasă și că putem și noi obține o medalie olimpică de aur la sporturile de iarnă. Dar să știți că nu am reușit să ajung singură pe podium și este momentul să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această fabuloasă performanță - antrenorului Cezar Popescu, Clubului Sportiv Orășenesc Sinaia, unde eu sunt legitimată, Federației Române de Bob și Sanie, care mi-a fost permanent alături, m-a susținut și încurajat și, nu în ultimul rând, vă mulțumesc dumneavoastră, CâmpinaTV.ro, pentru că m-ați făcut cunoscută și ați scris despre mine încă de la primele competiții, înainte să fiu campioană olimpică la tineret”.

În timpul antrenamentelor oficiale de la Lausanne, Georgeta Popescu s-a clasat de patru ori pe primul loc, o dată pe locul doi, o dată pe locul trei și o dată pe locul șase. A venit marea finală unde tânăra câmpineancă a câștigat ambele manșe și s-a impus în fața Viktoriei Cernanska din Slovacia și Celinei Harms din Germania, ocupantele locului doi și trei pe podium. Georgeta Popescu va reveni în țară marți la prânz, purtând la gât medalia olimpică de aur. Felicitări, Georgeta! Ție și tuturor celor care au contribuit la această performanță extraordinară!

6289 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1999 vizualizari
29 iun. 2022 23:07

Mentorise Elite Team Câmpina, medalii la Campionatul Național de ciclism

În perioada 23-26 iunie, la Izvorul Mureșului a avut loc Campionatul Național de ciclism, la start aliniindu-se și Mentorise Elite Team Câmpina, singura echipă de ciclism din Câmpina prezentă la un asemenea nivel competițional, fondată și condusă de Cristian Piciu.

2058 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.