Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Sport (Categoria articolului)

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

O tânără sportivă extrem de talentată, câmpineancă get-beget, elevă la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, Georgeta Popescu va împlini 18 ani pe 13 aprilie 2020. Lăsăm la o parte faptul că, din păcate, Câmpina nu a făcut nimic pentru această minunată sportivă legitimată la CSO Sinaia, vrem să ne referim în rândurile care urmează doar la emoțiile ei, la cum a trăit tot ce i s-a întâmplat în ultimele 48 de ore.
”Sunt foarte emoționată și nici nu realizez încă ce mi s-a întâmplat. Premierea va avea loc luni, la Lausanne, pentru că acolo se fac toate premierile, cursa noastră având loc la St. Moritz. Sper ca mâine (luni - n.r.) după ce mă trezesc la realitate, să fiu în stare să vă spun ceva”, ne-a declarat Georgeta Popescu, duminică, la aproximativ o oră după terminarea cursei care i-a adus titlul olimpic de tineret.
Astăzi am avut un dialog ceva mai amplu, iar prima campioană olimpică la monobob la categoria tineret, Georgeta Popescu, ne-a declarat în exclusivitate: ”Participarea mea la aceste Jocuri Olimpice pentru Tineret a fost una fabuloasă. Începând de la detalii, lucruri care pot părea mărunte, cum ar fi primirea extraordinară de care ne-am bucurat din partea voluntarilor și până la imensa bucurie de la finalul cursei, dar și de pe podium, când am primit medalia olimpică de aur. Vă spun sincer, încă nu conștientizez cu adevărat ce s-a întâmplat și ce am putut eu să realizez, deși toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie. Sunt copleșită... Mă bucur foarte mult că am reușit să demonstrez că România, pe cât este de mică, pe atât este de valoroasă și că putem și noi obține o medalie olimpică de aur la sporturile de iarnă. Dar să știți că nu am reușit să ajung singură pe podium și este momentul să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această fabuloasă performanță - antrenorului Cezar Popescu, Clubului Sportiv Orășenesc Sinaia, unde eu sunt legitimată, Federației Române de Bob și Sanie, care mi-a fost permanent alături, m-a susținut și încurajat și, nu în ultimul rând, vă mulțumesc dumneavoastră, CâmpinaTV.ro, pentru că m-ați făcut cunoscută și ați scris despre mine încă de la primele competiții, înainte să fiu campioană olimpică la tineret”.

În timpul antrenamentelor oficiale de la Lausanne, Georgeta Popescu s-a clasat de patru ori pe primul loc, o dată pe locul doi, o dată pe locul trei și o dată pe locul șase. A venit marea finală unde tânăra câmpineancă a câștigat ambele manșe și s-a impus în fața Viktoriei Cernanska din Slovacia și Celinei Harms din Germania, ocupantele locului doi și trei pe podium. Georgeta Popescu va reveni în țară marți la prânz, purtând la gât medalia olimpică de aur. Felicitări, Georgeta! Ție și tuturor celor care au contribuit la această performanță extraordinară!

6720 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1326 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

2100 vizualizari
21 apr. 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

1124 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

727 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.