Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Sport (Categoria articolului)

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

O tânără sportivă extrem de talentată, câmpineancă get-beget, elevă la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, Georgeta Popescu va împlini 18 ani pe 13 aprilie 2020. Lăsăm la o parte faptul că, din păcate, Câmpina nu a făcut nimic pentru această minunată sportivă legitimată la CSO Sinaia, vrem să ne referim în rândurile care urmează doar la emoțiile ei, la cum a trăit tot ce i s-a întâmplat în ultimele 48 de ore.
”Sunt foarte emoționată și nici nu realizez încă ce mi s-a întâmplat. Premierea va avea loc luni, la Lausanne, pentru că acolo se fac toate premierile, cursa noastră având loc la St. Moritz. Sper ca mâine (luni - n.r.) după ce mă trezesc la realitate, să fiu în stare să vă spun ceva”, ne-a declarat Georgeta Popescu, duminică, la aproximativ o oră după terminarea cursei care i-a adus titlul olimpic de tineret.
Astăzi am avut un dialog ceva mai amplu, iar prima campioană olimpică la monobob la categoria tineret, Georgeta Popescu, ne-a declarat în exclusivitate: ”Participarea mea la aceste Jocuri Olimpice pentru Tineret a fost una fabuloasă. Începând de la detalii, lucruri care pot părea mărunte, cum ar fi primirea extraordinară de care ne-am bucurat din partea voluntarilor și până la imensa bucurie de la finalul cursei, dar și de pe podium, când am primit medalia olimpică de aur. Vă spun sincer, încă nu conștientizez cu adevărat ce s-a întâmplat și ce am putut eu să realizez, deși toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie. Sunt copleșită... Mă bucur foarte mult că am reușit să demonstrez că România, pe cât este de mică, pe atât este de valoroasă și că putem și noi obține o medalie olimpică de aur la sporturile de iarnă. Dar să știți că nu am reușit să ajung singură pe podium și este momentul să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această fabuloasă performanță - antrenorului Cezar Popescu, Clubului Sportiv Orășenesc Sinaia, unde eu sunt legitimată, Federației Române de Bob și Sanie, care mi-a fost permanent alături, m-a susținut și încurajat și, nu în ultimul rând, vă mulțumesc dumneavoastră, CâmpinaTV.ro, pentru că m-ați făcut cunoscută și ați scris despre mine încă de la primele competiții, înainte să fiu campioană olimpică la tineret”.

În timpul antrenamentelor oficiale de la Lausanne, Georgeta Popescu s-a clasat de patru ori pe primul loc, o dată pe locul doi, o dată pe locul trei și o dată pe locul șase. A venit marea finală unde tânăra câmpineancă a câștigat ambele manșe și s-a impus în fața Viktoriei Cernanska din Slovacia și Celinei Harms din Germania, ocupantele locului doi și trei pe podium. Georgeta Popescu va reveni în țară marți la prânz, purtând la gât medalia olimpică de aur. Felicitări, Georgeta! Ție și tuturor celor care au contribuit la această performanță extraordinară!

4958 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2438 vizualizari
26 sept. 2020 11:14

Câmpinencele Georgeta Popescu și Ioana Plăvan, medaliate la Campionatele Naționale de Bob

După un stagiu de pregătire la Câmpulung Muscel, tot aici au avut loc mai multe competiții pentru verificarea nivelului de pregătire al sportivilor participanți. Astfel, a fost Campionatul Național de Bob, Cupa României, Cupa DJTS Argeș, alte competiții de bob, skeleton și starturi. Printre sportivele prezente la aceste competiții s-au numărat și două câmpinence - Georgeta Popescu, campioana olimpică la tineret în proba de monobob, dar și Ioana Plăvan, mai cunoscută din lumea atletismului, campioană națională la aruncarea suliței, care folosește aceste stagii de pregătire și concursuri pentru o pregătire suplimentară, complementară.

2668 vizualizari
19 sept. 2020 23:50

Participare meritorie a sportivilor de la Lido Câmpina la o nouă etapă a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul ”Liviu Farcaș”, de la Ungheni, în apropiere de Tg. Mureș, a avut loc sâmbătă etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la start aliniindu-se și mai mulți componenți ai echipei Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion național și balcanic Cătălin Duță.

Alte stiri recente

1142 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1458 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse.