Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Sport (Categoria articolului)

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

O tânără sportivă extrem de talentată, câmpineancă get-beget, elevă la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, Georgeta Popescu va împlini 18 ani pe 13 aprilie 2020. Lăsăm la o parte faptul că, din păcate, Câmpina nu a făcut nimic pentru această minunată sportivă legitimată la CSO Sinaia, vrem să ne referim în rândurile care urmează doar la emoțiile ei, la cum a trăit tot ce i s-a întâmplat în ultimele 48 de ore.
”Sunt foarte emoționată și nici nu realizez încă ce mi s-a întâmplat. Premierea va avea loc luni, la Lausanne, pentru că acolo se fac toate premierile, cursa noastră având loc la St. Moritz. Sper ca mâine (luni - n.r.) după ce mă trezesc la realitate, să fiu în stare să vă spun ceva”, ne-a declarat Georgeta Popescu, duminică, la aproximativ o oră după terminarea cursei care i-a adus titlul olimpic de tineret.
Astăzi am avut un dialog ceva mai amplu, iar prima campioană olimpică la monobob la categoria tineret, Georgeta Popescu, ne-a declarat în exclusivitate: ”Participarea mea la aceste Jocuri Olimpice pentru Tineret a fost una fabuloasă. Începând de la detalii, lucruri care pot părea mărunte, cum ar fi primirea extraordinară de care ne-am bucurat din partea voluntarilor și până la imensa bucurie de la finalul cursei, dar și de pe podium, când am primit medalia olimpică de aur. Vă spun sincer, încă nu conștientizez cu adevărat ce s-a întâmplat și ce am putut eu să realizez, deși toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie. Sunt copleșită... Mă bucur foarte mult că am reușit să demonstrez că România, pe cât este de mică, pe atât este de valoroasă și că putem și noi obține o medalie olimpică de aur la sporturile de iarnă. Dar să știți că nu am reușit să ajung singură pe podium și este momentul să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această fabuloasă performanță - antrenorului Cezar Popescu, Clubului Sportiv Orășenesc Sinaia, unde eu sunt legitimată, Federației Române de Bob și Sanie, care mi-a fost permanent alături, m-a susținut și încurajat și, nu în ultimul rând, vă mulțumesc dumneavoastră, CâmpinaTV.ro, pentru că m-ați făcut cunoscută și ați scris despre mine încă de la primele competiții, înainte să fiu campioană olimpică la tineret”.

În timpul antrenamentelor oficiale de la Lausanne, Georgeta Popescu s-a clasat de patru ori pe primul loc, o dată pe locul doi, o dată pe locul trei și o dată pe locul șase. A venit marea finală unde tânăra câmpineancă a câștigat ambele manșe și s-a impus în fața Viktoriei Cernanska din Slovacia și Celinei Harms din Germania, ocupantele locului doi și trei pe podium. Georgeta Popescu va reveni în țară marți la prânz, purtând la gât medalia olimpică de aur. Felicitări, Georgeta! Ție și tuturor celor care au contribuit la această performanță extraordinară!

3988 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1992 vizualizari
16 feb. 2020 22:00

35 de medalii pentru AIKO Câmpina la Cupa Dojo, desfășurată în week-end la București

Clubul Sportiv AIKO Câmpina a început în forță anul 2020 și încă de la prima competiție la care a participat a reușit să strângă nu mai puțin de 35 de medalii, dintre care 12 de aur, 11 de argint și 12 de bronz. Sportivii pregătiți de Gabriel Timofte au participat la Cupa Dojo, desfășurată în acest week-end la București, în sala ”Apollo”, competiție la care au fost prezenți sportivi de la 25 de cluburi de arte marțiale din întreaga țară.

2128 vizualizari
09 feb. 2020 19:57

CSS ”Constantin Istrati” Câmpina a participat cu 12 copii la etapa zonală a Campionatului Național și are obiectiv trei medalii pentru finală

Sâmbătă și duminică, la București a avut loc etapa zonală a Campionatului Național pentru Copii I și II, competiție la care CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, a participat cu nu mai puțin de 12 sportivi, obținând mai multe calificări pentru finale.

Alte stiri recente

1 vizualizari
17 feb. 2020 23:12

Un șofer de 19 ani a blocat complet o cale de acces pe Strada Victoriei din Câmpina. "Sunt curier și am treabă!"

O camionetă a blocat complet aleea de acces dinspre Strada Sondei spre Strada Victoriei din municipiul Câmpina. S-a întâmplat zilele trecute și, mai bine de zece minute, oameni în vârstă sau mai tineri, bunici sau mămici cu cărucioare cu copii mici, cu toții au fost nevoiți să se întoarcă din drum și să ocolească mai multe blocuri pentru a putea intra pe Victoriei. Câteva persoane au sărit gardul care delimitează aleea de spațiul verde, alte persoane au așteptat sperând că șoferul își va face apariția mai repede și va muta mașina. Șoferul a apărut, într-un final, dar tot el a fost cel cu gura mare. 

389 vizualizari
17 feb. 2020 22:37

Începe reabilitarea termică a Blocului 12 de pe Strada Victoriei din Câmpina

La aproape un an și jumătate de la semnarea contractului de finanțare dintre Primăria Câmpina și Agenția de Dezvoltare Regională Sus-Muntenia, zilele acestea vor începe, în sfârșit, lucrările de reabilitare termică a Blocului nr.12 de pe Strada Victoriei. Anunțul a fost făcut de primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice asupra proiectului bugetului local pe anul 2020. Lucrările vor fi finanțate în cea mai mare parte din fonduri europene.