"R.M.N", filmul lui Cristian Mungiu, va avea o proiecție specială la Câmpina, vineri, 23 septembrie 2022

Eveniment (Categoria articolului)

Cel mai nou film al lui Cristian Mungiu, R.M.N., va putea fi văzut într-o proiecție specială la Casa de Cultură “Geo Bogza”, vineri, 23 septembrie 2022, de la ora 18.00. Este un eveniment inclus în proiectul cultural “CâmpinArtelor”. Intrarea este liberă.

Premiera mondială a filmului a avut loc la ediția din acest an a Festivalul de la Cannes (Franța), unde a fost bine primit de critici, dar și de distribuitori, fiind achiziţionat spre difuzare, până la încheierea festivalului, în peste 40 de ţări. Filmul îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu şi Orsolya Moldován. Scenariul şi regia sunt semnate de Cristian Mungiu. Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din judeţul Alba, dar şi în alte localităţi din Transilvania.
Regizorul Cristian Mungiu descrie filmul ca fiind „o poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – şi vremurile actuale, resimţite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire. Este o poveste despre intoleranţă şi discriminare, despre prejudecăţi, stereotipuri, autoritate şi libertate, o poveste despre laşitate şi curaj, despre individ şi mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supravieţuire, despre sărăcie, despre frică şi un viitor neliniştitor”.
Așadar, o proiecție de gală la Casa de Cultură din Câmpina, un film prin care Cristian Mungiu face un RMN al societății de astăzi, iar rezultatele sunt cel puțin îngrijorătoare.

2239 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3174 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

2016 vizualizari
08 mar. 2023 21:54

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii

1 comentarii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.

Alte stiri recente

155 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1374 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.