"R.M.N", filmul lui Cristian Mungiu, va avea o proiecție specială la Câmpina, vineri, 23 septembrie 2022

Eveniment (Categoria articolului)

Cel mai nou film al lui Cristian Mungiu, R.M.N., va putea fi văzut într-o proiecție specială la Casa de Cultură “Geo Bogza”, vineri, 23 septembrie 2022, de la ora 18.00. Este un eveniment inclus în proiectul cultural “CâmpinArtelor”. Intrarea este liberă.

Premiera mondială a filmului a avut loc la ediția din acest an a Festivalul de la Cannes (Franța), unde a fost bine primit de critici, dar și de distribuitori, fiind achiziţionat spre difuzare, până la încheierea festivalului, în peste 40 de ţări. Filmul îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu şi Orsolya Moldován. Scenariul şi regia sunt semnate de Cristian Mungiu. Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din judeţul Alba, dar şi în alte localităţi din Transilvania.
Regizorul Cristian Mungiu descrie filmul ca fiind „o poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – şi vremurile actuale, resimţite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire. Este o poveste despre intoleranţă şi discriminare, despre prejudecăţi, stereotipuri, autoritate şi libertate, o poveste despre laşitate şi curaj, despre individ şi mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supravieţuire, despre sărăcie, despre frică şi un viitor neliniştitor”.
Așadar, o proiecție de gală la Casa de Cultură din Câmpina, un film prin care Cristian Mungiu face un RMN al societății de astăzi, iar rezultatele sunt cel puțin îngrijorătoare.

1919 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2688 vizualizari
28 sept. 2022 19:57

“Germana pentru simpatici”, un volum de Livia Miu, lansat la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina

Un spațiu inedit pentru lansarea unei cărți, holul de onoare al Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, a fost decorul lansării volumului “Germana pentru simpatici”, al Liviei Miu, profesor de limba germana la această instituție de învățământ.

1584 vizualizari
26 sept. 2022 16:10

Vineri, 30 septembrie, va fi lansat cel mai nou volum al lui Alin Ciupală cu evocări despre Câmpina

Vineri, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” va avea loc lansarea celui mai nou volum de evocări despre Câmpina al istoricului local Alin Ciupală.

Alte stiri recente

1462 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

430 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: