Se configurează o nouă alianță în Consiliul Local Câmpina? PSD și ProRomânia votează alături de ”Coaliția de dreapta”

Politică (Categoria articolului)

Anunțată oficial în urmă cu numai câteva luni, ”Coaliția de dreapta” din Consiliul Local Câmpina - formată din trei consilieri USR, trei consilieri PMP, doi consilieri PNL, un consilier PLUS și Cezar Grama de la Partidul Verde - părea a avea unele probleme după încetarea de drept a mandatului lui Grama, în urma pierderii calității de membru al partidului pe lista căruia a fost ales în septembrie 2020.

PSD - cu trei consilieri locali - și Pro România (un consilier) sunt partidele care au votat, la cea mai recentă ședință a Consiliului Local, alături de ”Coaliția de dreapta”, semn că undeva, în spatele scenei, omul care a trecut prin toate partidele - Dan Mușat (acum la PSD) și perdantul anului 2020, după ce a ratat toate alegerile la care a participat - Adrian Pițigoi (liderul PMP) par să fi căzut la o înțelegere. Și am amintit de cei doi lideri politici locali pentru că nu-și închipuie nimeni că viceprimarul Liviu Dumitrache are vreun rol important în ”coaliție”, așa cum se încearcă să se acrediteze public prin tot felul de mijloace paralele cu realitatea.
Care sunt argumentele pentru care noi spunem că PSD și ProRomânia au dat mâna pe sub masă cu ”Coaliția de dreapta” în Consiliul Local Câmpina? Așa cum v-am obișnuit, lucrăm cu ”materialul clientului”, deci vă vom prezenta câteva fapte din această recentă ședință a Consiliului Local, concluzia fiind una singură: partidele menționate și-au dat mâna! Iată și argumentele:
- La proiectul privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor economici privind extinderea sistemului de supraveghere video, noua alianță a decis că proiectul trebuie respins. Din ce motive, par să nu știe nici cei care se opun, dar, probabil, așa a fost ordinul. Este a doua oară când s-a discutat acest proiect, iar la precedenta discuție, consilierul Valentin Crețu a ridicat o serie de probleme care ar fi putut justifica un vot nefavorabil. Acum, Crețu a afirmat că s-a lămurit și a votat în favoarea proiectului. Surpriză sau nu, proiectul nu a întrunit voturile necesare, pentru că, în încercarea de a compensa votul lui Valentin Crețu, social-democratul Andrei Duran nu a votat în favoarea proiectului, chiar dacă ceilalți colegi din PSD au fost "pentru". Este evident că a existat o discuție anterioară ședinței, în cadrul căreia s-a stabilit și acest detaliu.
- La proiectul privind desemnarea unui comitet director și a unei comisii de licitații la Piața Centrală a surprins prezentarea propunerilor pentru completarea acestor comisii. Astfel, Liviu Dumitrache, din partea ”Coaliției de dreapta”, a anunțat propunerile acesteia, dar cu una mai puțin, poziție completată exact de social-democrați cu Livia Lupu.
Sunt doar două dintre exemplele cele mai evidente. Nu au fost singurele... Probabil este o mișcare asiguratorie în situația în care "Coaliția de dreapta" îl pierde pe Cezar Grama , rămas fără mandatul de consilier local, ceea ce duce la pierderea majorității din CL, dincolo de pierderea investiției oamenilor din spatele coaliției în fostul consilier ”verde”. În nouă configurație, chiar și fără Cezar Grama, noua alianță are 13 voturi, adică o majoritate confortabilă. Acum, ar fi interesant de știut de ce nu anunță public cele două conglomerate politice noua lor alianță din Consiliul Local Câmpina și, mai ales, ce i-a determinat să accepte o asemenea alianță contra naturii politice. Atât pentru ”stânga”, cât și pentru ”dreapta”.
Așa că, vă reamintim, în momentul de față, anunțată sau nu, noua coaliție care are majoritatea și conduce în CL Câmpina este formată din următoarele formațiuni politice: USR PLUS, PMP, PNL, PSD și ProRomânia. O coaliție atipică împotriva unuia - primarul Alin Moldoveanu. Nu vă sună cunoscut? 

1935 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 08.07.2021 10:26 Am asa o scarba totala pentru USR-PLUS de la care aveam speranta ca va face un altfel de politica. Ti-ai gasit, se mocirlesc cot la cot cu Pitigoi&co! Rusine!
  • Anonim 09.07.2021 08:34 Buna ziua, am facut si eu un comentariu la acest articol (dar si la altele) si nu a/au aparut desi era/u curate, adica fara cuvinte defaimatoare. Sa inteleg ca redactia dvs. cenzureaza libera expresie?
  • A.G 11.07.2021 21:36 Cat va fi sus prin Prahova,Pitigoi va baga contre.Motivul pt care s a dezis Tiseanu de Nistor,copilul de suflet....frica ca ramane pe dinafara.Vazand ca filozofia Ave Diana nu suna bine si s au mai linistit apele s a intors la piata.Chiar daca mai apar orgolii va avea proiecte comune cu primarul Moldoveanu,oamenii isi doresc normalitate.Din 90 sunt multumiti cei care au condus orasul ca tinerii au plecat.Ca la CasaTineretului numai este centru universitar,trebuie reluat parteneriat cu Upg,cinematograf nu,strand nu.Numai parcuri si alea in stare jalnica.

Politică

5211 vizualizari
25 iul. 2021 18:05

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.

3406 vizualizari
16 iul. 2021 19:38

Marian Nistor este noul președinte al PNL Câmpina

6 comentarii

Alegerile pentru noua conducere a PNL Câmpina au avut loc vineri după-amiază, la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar de această dată s-au desfășurat fără probleme. Singurul candidat la președinția organizației locale, Marian Nistor, a câștigat această funcție cu 49 de voturi din 51. Din partea organizației județene a fost prezent Dorin Tudora, președintele CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor), fost consilier județean, în prezent director general al societății Conpet.

Alte stiri recente

1575 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3151 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.