44 locuri ocupate la clasele de învățământ profesional dual din Câmpina. Mai sunt libere 6 locuri

Social (Categoria articolului)

Din anul școlar 2019-2020, la Câmpina există două clase de învățământ profesional dual, o clasă cu 22 locuri la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" (în parteneriat cu societățile Delice International și Voipan) și o clasă cu 28 locuri la Liceul Tehnologic Energetic (în parteneriat cu firma Michelin). După prima etapă de înscrieri, au fost ocupate 44 din cele 50 locuri disponibile - 18 la "Istrati" și 26 la "Energetic". Următoarea etapă de înscrieri are loc la sfârșitul lunii iulie.

Învățământul dual este acel tip de învățământ profesional care se realizează în parteneriat cu agenții economici. Practic, sunt clase formate la solicitarea unor societăți comerciale care doresc să contribuie la pregătirea viitorilor angajați. Firmele respective vor asigura elevilor burse profesionale pe parcursul celor trei ani de școală, elevii vor face practică la respectivii agenți economici, vor putea lucra aici inclusiv pe perioada vacanțelor, dacă doresc, iar la finalul școlii se vor putea angaja la aceste societăți. 
La Câmpina, cele două clase înființate anul acesta reprezintă un prim pas spre dezvoltarea învățământului dual ca alternativă la învățământul liceal teoretic. Sigur, toți părinții își doresc ca fiul sau fiica lor să urmeze un liceu, dar trebuie să conștientizăm faptul că nu toți copiii au capacitatea să termine un liceu cu diplomă de bacalaureat. Pe de altă parte, nici nu trebuie ca toată lumea să aibă diplomă de bacalaureat. România are nevoie și de muncitori care să aibă diplomă de calificare și competențe. Învățământul dual poate reprezenta o soluție în acest caz, pentru că aici elevii învață o meserie, iar apoi își pot găsi mai ușor un loc de muncă.

3253 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Serban Laura 16.07.2019 11:58 22+26=48🙂
  • Serban Laura 16.07.2019 11:59 Mai sunt libere 4 locuri.
  • Admin 16.07.2019 18:44 Am corectat, clasa de la Energetic are 28 locuri, nu 26. Deci mai sunt 6 locuri libere. Oricum, mulțumim că ne-ați atras atenția și astfel am observat că s-a strecurat o mică greșeală!
  • Bogdan Marian 08.05.2020 00:27 Salut, sunt Bogdan și sunt clasa a 8a când termin mai am loc la dual energetic, am văzut ca e un fel de profesională.

Social

1233 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2146 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

2055 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

3 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.

2548 vizualizari
02 aug. 2020 19:55

Cum explică reprezentanții Ocolului Silvic imaginile dezolante de la Podul cu Tei, din Câmpina

Podul cu Tei, de la marginea municipiului Câmpina, spre Șotrile, a fost una dintre zonele de agrement cele mai frumoase din jurul localității. Mai ales în perioada de înflorire a teiului, mulți, foarte mulți câmpineni, dar și oameni din alte localități veneau aici pentru aerul extrem de curat și pentru a savura parfumul plăcut al florilor de tei. Această zonă făcea parte, cândva, din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei, iar aici, la Podul cu Tei, se organizau petreceri populare la diferite sărbători.