Ludovic Orban, președintele PNL: "Cine e trimis în judecată nu poate să candideze!". Declarație îngrijorătoare inclusiv pentru primarul Câmpinei, Horia Tiseanu

Politică (Categoria articolului)

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat luni, 24 februarie 2020, că formațiunea politică pe care o conduce are prevăzute în statut criterii de integritate care vor trebui respectate la alegerile locale din vara acestui an. "Până la 1 martie, organizaţiile judeţene trebuie să stabilească lista candidaţilor. Decizia organizaţiei judeţene trebuie votată în BPN. Cu siguranţă avem criteriile de integritate prevăzute în statut. De exemplu, dacă cineva e trimis în judecată nu poate să candideze. Statutul este obligatoriu de respectat de toate organizaţiile", a spus Ludovic Orban la finalul ședinței de ieri a Biroului Executiv al PNL.

Afirmația lui Ludovic Orban vine în contextul în care unul dintre primarii importanți ai PNL, Nicolae Robu, de la Timișoara, a fost trimis în judecată într-un dosar de corupție privind vânzarea unor imobile aparținând Primăriei. De asemenea, primarul Cătălin Cherecheș, de la Baia Mare, susținut de PNL, a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe infracțiuni de corupție.
Declarația președintelui PNL, care este extrem de clară, poate da emoții și primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, al cărui dosar pentru fapte de corupție se află pe rolul Tribunalului Prahova. Horia Tiseanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA la sfârșitul anului 2017, fiind acuzat de abuz în serviciu, trafic de influență și instigare la delapidare. Procesul se judecă la Secția Penală a Tribunalului Prahova. Precizăm că Horia Tiseanu a afirmat că dorește să candideze pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din iunie 2020. Acum, rămâne de văzut ce decizie va lua Organizația Județeană a PNL și dacă criteriile de integritate invocate de Orban chiar vor fi respectate.
(Sursă foto - Mediafax)

7480 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana 25.02.2020 11:52 Oare liderii de la centru or fi stiind că preotii din Prahova sunt platiti de politicienii locali și de prietenii lor cu bani sa spuna enoriasilor cu cine sa voteze? La sat inca mai merge treaba asta si unii profita din plin de naivitatea oamenilor dar si in orase influenta sfintilor parinti e mare. La 30 de ani de la revolutie uite cat de jos se coboara reprezentantii bisericii!!
  • Ludovic 26.02.2020 15:13 FARA PENALI IN FUNCTII DE CONDUCERE PUBLICE! Sa dea Dumnezeu sa ajungem si aici.Sa ajunga oameni responsabili si sa trateze banul public la fel in mediul privat ,sunt oameni capabili important este sa fie ajutati sa ajunga la conducere.Cei cu dosare penale sa plece din tara .Asteptam cu interes si suntem cu ochii pe ei.

Politică

882 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

323 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

Alte stiri recente

177 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

2042 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.