Școala Centrală Câmpina are acum un teren de sport modern, cu gazon artificial

Eveniment (Categoria articolului)

Modernizarea terenului de sport de la Școala Gimnazială Centrală ar trebui să fie un exemplu de bună practică, de implementare eficientă și rapidă a unui proiect, pentru că totul a fost realizat în intervalul iunie - septembrie 2022. Pare ireal pentru ceea ce se întâmpla în Câmpina - și chiar în România - până nu cu mult timp în urmă, dar, da, este posibil, ca un teren de minifotbal, cu dotări, cu panouri de baschet, cu împrejmuire să fie realizat în numai câteva luni.

Proiectul a fost posibil grație unei finanțări de la OMV Petrom, prin Fundația Comunitară Prahova, care gestionează Fondul Prahova pentru Educație. Au fost opt unități de învățământ din județul nostru care au depus cereri de finanțare pentru asemenea proiecte, cel de la Școala Centrală fiind primul finalizat. Practic, întregul proiect a însumat peste 180.000 lei, dintre care 124.461 lei - finanțarea de la OMV Petrom; 53.000 lei - contribuția Consiliului Local Câmpina; 3.000 lei - Asociația de Părinți și 2.000 lei - Școala Centrală.
La evenimentul găzduit vineri de Școala Centrală au fost prezenți Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina, consilierul local Florin Marcu, membru în Consiliul de Administrație al unității de învățământ, Daniela Burlacu, din partea Fundației Comunitare Prahova, Nicolae Necula - fost director al actualei Școli Centrale, reprezentanți ai părinților, profesori și elevi ai școlii. De asemenea, Corul ”Ritmico” al Școlii Centrale, condus de profesor Lucia Tudor, a oferit un frumos moment artistic.
”A fost un proiect care s-a născut din necesitate, dar a fost și un vis al nostru, pe care am reușit să-l îndeplinim și suntem fericiți că în urma colaborării noastre, împreună, am reușit să facem lucruri minunate”, a spus directorul Școlii Centrale, profesor Florentina Dumitrașcu.
Întreaga poveste a acestui proiect a fost detaliată cu entuziasm și pasiune de profesor Laura Arman, coordonatoarea proiectului: de la vizita în Portugalia, în cadrul unui proiect ”Erasmus+”, unde au văzut o bază sportivă de invidiat, de la groaza că urma vizita școlilor partenere în acest proiect la Câmpina și școala nu avea o bază sportivă pe măsură, de la șansa apariției acestei posibilități de finanțare, de la sprijinul întregii comunități, de la munca tuturor celor implicați și până la micile întâmplări inerente în derularea unui asemenea proiect, care atunci au stârnit panică, dar acum - după reușita implementării proiectului - produc zâmbete. 
Momentul festiv al tăierii panglicii a fost urmat de un scurt meci demonstrativ de fotbal, susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale Centrale, principalii beneficiari ai modernizării terenului de sport.

4883 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2577 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

2535 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

Alte stiri recente

621 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

570 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: