Modernizarea terenului de sport de la Școala Gimnazială Centrală ar trebui să fie un exemplu de bună practică, de implementare eficientă și rapidă a unui proiect, pentru că totul a fost realizat în intervalul iunie - septembrie 2022. Pare ireal pentru ceea ce se întâmpla în Câmpina - și chiar în România - până nu cu mult timp în urmă, dar, da, este posibil, ca un teren de minifotbal, cu dotări, cu panouri de baschet, cu împrejmuire să fie realizat în numai câteva luni.
Proiectul a fost posibil grație unei finanțări de la OMV Petrom, prin Fundația Comunitară Prahova, care gestionează Fondul Prahova pentru Educație. Au fost opt unități de învățământ din județul nostru care au depus cereri de finanțare pentru asemenea proiecte, cel de la Școala Centrală fiind primul finalizat. Practic, întregul proiect a însumat peste 180.000 lei, dintre care 124.461 lei - finanțarea de la OMV Petrom; 53.000 lei - contribuția Consiliului Local Câmpina; 3.000 lei - Asociația de Părinți și 2.000 lei - Școala Centrală.
La evenimentul găzduit vineri de Școala Centrală au fost prezenți Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina, consilierul local Florin Marcu, membru în Consiliul de Administrație al unității de învățământ, Daniela Burlacu, din partea Fundației Comunitare Prahova, Nicolae Necula - fost director al actualei Școli Centrale, reprezentanți ai părinților, profesori și elevi ai școlii. De asemenea, Corul ”Ritmico” al Școlii Centrale, condus de profesor Lucia Tudor, a oferit un frumos moment artistic.
”A fost un proiect care s-a născut din necesitate, dar a fost și un vis al nostru, pe care am reușit să-l îndeplinim și suntem fericiți că în urma colaborării noastre, împreună, am reușit să facem lucruri minunate”, a spus directorul Școlii Centrale, profesor Florentina Dumitrașcu.
Întreaga poveste a acestui proiect a fost detaliată cu entuziasm și pasiune de profesor Laura Arman, coordonatoarea proiectului: de la vizita în Portugalia, în cadrul unui proiect ”Erasmus+”, unde au văzut o bază sportivă de invidiat, de la groaza că urma vizita școlilor partenere în acest proiect la Câmpina și școala nu avea o bază sportivă pe măsură, de la șansa apariției acestei posibilități de finanțare, de la sprijinul întregii comunități, de la munca tuturor celor implicați și până la micile întâmplări inerente în derularea unui asemenea proiect, care atunci au stârnit panică, dar acum - după reușita implementării proiectului - produc zâmbete.
Momentul festiv al tăierii panglicii a fost urmat de un scurt meci demonstrativ de fotbal, susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale Centrale, principalii beneficiari ai modernizării terenului de sport.
În perioada 25-26 aprilie, a avut loc cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Național Concurs ”Cântec drag din plai străbun”, care a avut loc la Vaslui, în inima Moldovei.
În seara unei zile de mare sărbătoare creștină - Izvorul Tămăduirii, la Librăria Elstar, în cadrul unei noi Seratele Culturale ELSTAR au fost momente de mare emoție și sensibilitate la prezentarea volumului ”Surâsul lui Mîșkin”, de Aura Christi.
Asociația ”Câmpina Tânără” a organizat vineri seară o conferință cu totul și cu totul specială pentru părinți și adolescenți - ”Alături de tine, nu împotriva ta”.
Ediția cu numărul 123 a Seratelor Culturale ELSTAR este programată vineri, 25 aprilie 2025, de la ora 18.00, la Librăria Elstar, acolo unde va fi lansat un volum-eveniment al Aurei Christi.