Primarul din Băicoi, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru contractele date familiei și propriei firme. Decizia este definitivă

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Apel Ploiești a respins astăzi ca nefondat apelul primarului orașului Băicoi, Ciprian Stătescu, apel depus împotriva sentinței penale nr. 17/ianuarie 2016 pronunțată de Judecătoria Câmpina. Practic, Curtea de Apel menține măsura decisă de judecătorii câmpineni - șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia este definitivă. Urmează ca primarul din Băicoi să fie suspendat din funcție.

Vă reamintim cum s-a ajuns aici. În februarie 2014, Ciprian Stătescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. El a acordat mai multe contracte din bani publici unor firme deținute de rude, ba chiar și propriei firme - MS 220 SRL. În ianuarie 2016, Ciprian Stătescu a fost condamnat la o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Stătescu a contestat decizia, iar apelul s-a judecat la Curtea de Apel Ploiești. Procesul s-a terminat astăzi. Chiar dacă este o pedeapsă cu suspendare, Ciprian Stătescu își va pierde mandatul de primar, importantă fiind condamnarea și nu modalitatea de executare a pedepsei.

3584 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catalin 21.09.2016 21:42 Deci, se poate!!! Hai, Horica, pregateste-te ca iti vine si tie randul!

Actualitate

1686 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1416 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

447 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

99 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.