Lagărul privat de câini de pe Strada Fabricii din municipiul Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

O clădire sinistră, situată pe Strada Fabricii din municipiul Câmpina, a devenit adăpost privat pentru câinii comunitari. Adăpost, un fel de a spune... Este o clădire veche, construită pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, este fosta fabrică de acid sulfuric a Rafinăriei, o clădire cu un aspect deprimant, la care se ajunge pe un drum de pământ, care atunci când plouă devine un drum desfundat. Clădirea aceea este acum un spațiu privat, a fost cumpărată de o persoană fizică și închiriată firmei Veterimed Contel SRL, adică lui Alexandru Chirobocea.

Precizăm încă de la început faptul că nu este vorba despre adăpostul public al Câmpinei. Acela este situat spre Zorile, aparține Primăriei și Consiliului Local și este administrat de Asociația pentru Protecția Animalelor Ploiești, cea care a câștigat licitația pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din Câmpina. De acest adăpost public s-a ocupat Alexandru Chirobocea până în vara lui 2018 și poate vă mai amintiți dezastrul de aici, câinii morți, mizeria, toate acele probleme urâte care au dus la închiderea temporară a adăpostului. Situația s-a schimbat radical după preluarea adăpostului public de asociația menționată. Am făcut aceste precizări pentru că trebuie să se știe că în Câmpina există două adăposturi – cel public, al Primăriei și cel privat, al lui Chirobocea, unde sunt aduși câinii strânși din localitățile învecinate Câmpinei, acolo unde primăriile respective au contract cu Veterimed Contel SRL pentru strângerea animalelor. 

Și revenim la clădirea de pe Strada Fabricii. Drumul până aici pare o întoarcere în timp. O zonă urâtă, tristă, jalnică. Apare apoi clădirea aceea monstruoasă, denumită adăpost privat... Lacăte peste tot și avertismente privind supravegherea video a clădirii cu o vechime de aproape 150 de ani. Din interior se aud lătrături și urlete de câini osândiți la moarte. Nu mai văd lumina zilei, nu au unde să iasă în aer liber, trăiesc în cuști și în condiții greu de descris. Cât apucă să mai trăiască după ce sunt prinși de hingherii de la Veterimed. La mică distanță de această monstruozitate, poate 40-50 metri, locuiesc câteva familii de câmpineni. Oameni disperați de urletele câinilor, oameni care plâng de mila animalelor închise în clădirea aceea sinistră din apropierea caselor lor.
”În fiecare dimineață, câinii încep să urle, să latre, iar lătrăturile lor răsună pe toată valea. Cred că acum sunt vreo 20-25 de câini în interior, ținuți în condiții de pușcărie. Eu nu știu ce fac cu ei acești oameni care dețin adăpostul. Condițiile de aici sunt greu de imaginat și nu înțeleg cum li se permite acestor oameni să-și bată joc într-un asemenea hal de bietele patrupede”, ne-a declarat Mihai Coman, unul dintre câmpinenii care locuiesc pe Strada Fabricii. (video
Ocolind clădirea cu aspect de ghetou, în spate descoperim o altă monstruozitate – un fel de crematoriu, despre care același interlocutor ne spune: ”În fiecare sâmbătă, în acest crematoriu se arde ceva. Uneori se simte miros de blană pârlită, alteori de carne, în alte dăți de excremente... Este incredibil ce se întâmplă aici, parcă ar fi stat în stat, pentru că nimeni nu pare interesat de soarta acestor animale, de ceea ce se întâmplă aici. Am fost și la Primărie, am fost și la Poliție, toată lumea ridică din umeri”. (video)

Am luat și noi legătura cu autoritățile și am aflat de la Primăria Câmpina că adăpostul privat de pe Fabricii nu are legătură cu administrația locală, nu există aviz de funcționare pentru că nu s-a solicitat acest lucru și pentru că nici nu are nevoie, fiind vorba despre un spațiu privat. Nu știm dacă a fost cineva din Primărie în zonă, probabil că nu, probabil că nu se știe și nici nu interesează pe nimeni să afle ce se întâmplă aici, probabil că nici nu vrea nimeni să-l deranjeze pe Alexandru Chirobocea, consilier local în comuna Telega, om de afaceri, deținătorul unor firme care au constant contracte cu Primăria Câmpina. Am fost și la Poliția Locală, de unde am aflat că adăpostul a fost verificat în mai multe rânduri, dar nu sunt probleme, cu excepția unei amenzi aplicate în luna mai 2019 pentru încălcarea disciplinei în construcții (clădirea a fost compartimentată fără autorizație). Societatea care administrează acest adăpost are contract cu operatorul local de salubritate, are contract cu o firmă care colectează deșeuri periculoase (chiar ar fi interesant de aflat cum ajung mașinile celor doi operatori până aici, la acest adăpost, având în vedere cum arată drumul) și are aviz de funcționare de la Direcția Sanitar Veterinară (cum l-o fi obținut, numai Alexandru Chirobocea știe și cel care i l-a acordat). Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al autorităților și din punct de vedere al hârtiilor, totul este în regulă. Dar aici este un adevărat lagăr pentru câini. Da, în Câmpina europeană a mileniului al treilea există și așa ceva, un lagăr privat pentru câinii comunitari din comunele vecine.
Vom reveni asupra acestui subiect.

16132 vizualizari
12

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Alexandra Achim 28.11.2019 06:19 Este o rusine. Atata barbarie ai cruzime nu poate fi explicata logic decat printr-o boala psihica. AUTORITATILE CARE TOLEREAZA ACEASTA INFRACTIUNE COLECTIVA VA TREBUI SA PLATEASCA RAUL ATROCE FACUT.
 • ComanGeta 28.11.2019 06:38 Corupție! Cei care ridică din umeri sunt complici. Cine poate și știe ce-i de facut sa se implice.In Romania doar se semnalează aceste situații dar nu se luptă pană la capăt pr.rezolvare. Suntem lași,neieducați,corupți pană în maduva oaselor.Și mai cred că nu se va rezolva nimic pană nu vor muri toți cainii din țară.NU SE VREA! Sau vor muri toți oamenii pt.a rămane cațeii."CARE PE CARE"!!!Ideal ar fi să dispară omul,să lase animalele singure "să se gospodărească" ele dacă noi nu suntem în stare. Distrugem tot ce avem pt.a trăi,inclusiv viețuitoarele.Regret și îmi cer scuze în fața tuturor animaluțelor că sunt neputincioase.Dacă lacrimile mele și nodul din gat le ajută... Sunt disperată și încerc să mă resemnez.
 • Laura 28.11.2019 10:48 Se pot adopta câini de la acest adăpost ?
 • Caine 28.11.2019 11:41 Precis primarul ,vicele si altii nu au trecut pe acolo,vedeam in camera amplasata pe cladire.Asa o sa citeasca si ei in presa pe ce arunca banii din bugetul pararel sau din gropa PNL.HUUUUUOOOOOOO.
 • Moise 28.11.2019 17:33 Domnule Radu Uitati ce face Dumnezeu . Salvati cainii . Lagarul Privat de pe Strada Fabricii Municipiul Campina .. S o fi arzand doar caini in crematoriul de la acea locatie? Este ceva putred acolo . O multime de caini Cipati sunt folositi in Proiecte Neconstitutiinale la ONG uri U.E. Pe corpul acestor caini Cipati Firme Private , chiar Primarii au facut Proiecte Neconstitutionale la U.E. ,se intra pe cipul si corpul lor pe Satelit pentru ca niste Nenorociti sa si incaseze de la U.E.banii proveniti din Torturi si Crime pe Satelit ONG uri . Sa arda Sufletele ONG istilor in Iad vesnic . Sunt oameni civili care si au cipat cainii intentionat pentru a incasa bani de la aceste ONG uri Fasciste U.E. Ce suflete sunt in corpurile acestor caini Cipati ? Si eu sunt Cipata si folosita in astfel de Proiecte Criminale Fasciste pe Satelit la ONG uri si sunt Inger Intrupat . Dorim eliberarea acestor Caini din acea Hala a Mortii si preluarea lor de catre un stapan care sa le ofere lumina zilei si oxigen . Dumnezeu i a ales ,i a blocat acolo. Cine sunt sufletele acelor caini inchisi ca la Auschwitz?
 • Ionuț Popescu 28.11.2019 18:37 Ar trebui sa va documentați bine înainte de a publica un articol. Fosta fabrica de acid sulfuric era pe strada Tg. Mureș și a fost demolata acum mulți ani. Clădirea de care vorbiți a fost a Rafinăriei într-adevăr dar a avut alta destinatie
 • Sandu Paula 28.11.2019 21:38 Autoritățile care tolerează aceasta infracțiune trebuie DEMISE urgent😡🐶
 • Ion martin 28.11.2019 23:53 Atata timp cat acest individ, propietarul adapostului este si director dsv prahova, logic ca nu va pati nimic, RUSINE DSV, RUSINE ROMANIA
 • Mihaela Chiriacescu 29.11.2019 09:17 Și KanalD, a prezentat ce făcea acest Chirobocea, când „monstrul de la Câmpina“ era administrator la Primărie sau ce era, de răspundea el de adăpostul Primăriei pentru câini . A luat cineva măsuri? Nimeni! Chirobocea este omul cu afacerile underground. Îndrăznește cineva să-l „ ia “ de piept? Nimeni! În Câmpina, unii medici veterinari se pretează să-i ia omului 200 lei pemntru analizele unui caine, despre care și un profan poate spune că pe moarte și nu mai are scăpare. Dar lucrul cel mai trist este dezumanizarea în care se bălăcește câmpineanul. Oamenii, de acest fel, ar trebui ținuți în aceleași condiții, ca animalele chinuite de ei, dar la pușcărie. Voi fi mereu alături de toate animalele, oamenii mă dezgustă îngrozitor și cel mai abject lucru mi se pare acela de a face o facultate cu profil veterinar, iar ție nici măcar nu-ți pasă de animale. Pentru conformitate. Mihaela Chiriacescu
 • Delya 29.11.2019 11:07 ... ăsta e doar un pion pe lista unora mari și urâți de deasupra!! Cândva vor mânka cu toții din lăturile câinilor maltratați !
 • Salcudean marta 29.11.2019 16:33 Va rugam cei în măsura nu mai permiteți acestor persoane sași bată joc de sufletul animalelor, aplicați legea Au dreptul la viață ,opriți cruzimea
 • SUNTEM CU OCHII PE VOI 30.11.2019 14:30 Cladirea probabil a fost castigata la vreo partida de POKER tinuta stiu ei unde ..........! Bravo domnilor nu va mai saturati de muls ,faceti ma ceva bun nu doar MULGETI !!!!!

Actualitate

2262 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.

3540 vizualizari
05 dec. 2019 20:12

Dosarele X sau dosare de... DNA? Cum a ajuns la o persoană privată un teren pentru care Primăria Câmpina negocia cu proprietarul

1 comentarii

O întrebare aparent banală a consilierului Adrian Dochia, la ”Diverse”, în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 28 noiembrie, a provocat dispute aprinse și a ridicat multe întrebări rămase fără răspuns, deocamdată. O situație parcă desprinsă din serialul ”Dosarele X”, dar care ar putea constitui obiectul unui dosar la DNA. Este vorba despre terenul pe care s-a aflat Grădina de Vară, pe Bulevardul Culturii, lângă sediul Primăriei Câmpina, un teren retrocedat foștilor proprietari în urmă cu câțiva ani, în baza Legii 10/2001. După ce au intrat în posesia terenului, proprietarii au anunțat administrația locală că sunt dispuși să-l vândă Primăriei, s-a negociat achiziționarea lui, dar, deodată, terenul a fost cumpărat de o persoană privată. O persoană despre care se spune că ar fi, de fapt, un intermediar al unui angajat din Primărie.

Alte stiri recente

5662 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1937 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.