Din suflet de copil, pentru un suflet de bătrân. Copiii de la Telega i-au colindat pe bătrânii din Centrul de Îngrijire de la Mislea

Social (Categoria articolului)

Nu este prima dată când copiii de la Școala Gimnazială Nr.1 Telega, împreună cu învățătoarea Adina Voineag, merg la Mislea, la bătrânii din Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap. Dar de fiecare dată emoțiile sunt la fel de puternice, de ambele părți. Copiii cântă colinde și le oferă cadouri persoanelor din centru, iar ei, bătrânii, se bucură ca niște copii, nu neapărat că primesc daruri, ci pentru că nu sunt uitați, pentru că piticii aceia cu suflet mare le deschid ușa în prag de sărbători, vin să-i colinde, să-i bucure, să le mângâie suferința.

"Din suflet, pentru suflet", aceasta este denumirea proiectului educațional desfășurat de Școala nr.1 din Telega în parteneriat cu Căminul de la Mislea. Iar scopul proiectului este unul generos și foarte frumos - dezvoltarea sentimentelor de dragoste, prețuire și respect pentru persoanele în vârstă. "Dacă vom avea grijă de bătrâni, care sunt ai noștrii, ai tuturor, atunci copiii noștri vor fi buni, sensibili, umani și vor aprecia înțelepciunea poporului român. Prin acest proiect ne-am propus  să lărgim sfera de cunoaștere umană, copiii să trăiască în relație cu cei din jur, să-și dezvolte stări afective pozitive, să cunoască aspecte ale vieții unor persoane singure, bolnave sau abandonate, să stabilească o punte de legătură între cele două medii diferite și să-și adapteze comportamentul la cerințele grupului cu care vin în contact. Noi credem că ajutorarea și protejarea bătrânilor este o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea: adulți si copii. Vrem să aducem un zâmbet pe fețele acestor bătrâni, să fim nepoții pe care și i-ar fi dorit, să le deschidem ușa de Crăciun, să le aducem un strop de bucurie prin cântecele, poeziile și dansurile noastre", ne-a declarat profesor învățământ primar Adina Voineag, unul dintre responsabil cu derularea proiectului menționat, alături de directorul școlii - Carmen Isabela Ciocănescu și de profesoarele Georgeta Apostol și Cristina Niță.
Proiectul are două componente. Într-o primă fază, în sala de clasă, copiii și părinții lor au realizat ornamente pentru împodobirea bradului de Crăciun. În cea de-a doua etapă a proiectului, cu ajutorul donațiilor făcute de părinți și cu sprijinul unor sponsori, au fost pregătite cadourile pentru bătrânii de la Mislea. Joi, 20 decembrie, copiii au mers la Mislea încărcați cu daruri. Din suflet de copil, pentru un suflet de bătrân.

3991 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Salai Rose - Maria Rebeca 22.12.2018 08:31 Felicitări!! Domnul sa ii binecuvinteze!
  • codrut gadinceanu 23.12.2018 22:59 Felicitari !

Social

3980 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

3270 vizualizari
14 iun. 2019 19:44

Final de an școlar la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. "Astăzi culegem roadele"

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina a avut loc astăzi festivitatea de premiere la finalul anului de învățământ 2018-2019. Un eveniment de la care nu au lipsit emoțiile, florile, fotografiile și, bineînțeles, premiile pentru cei mai merituoși copii. "Este momentul în care culegeam roadele. Cu multă bucurie în suflet și mulțumire o să vă arătăm astăzi ce înseamnă munca în echipă, o echipă formată din cadre didactice, elevi, părinți și, nu în ultimul rând, reprezentanții administrației locale. Da, suntem o echipă și trebuie să fim o echipă, pentru că întotdeauna trebuie să găsim împreună soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntăm în învățământ, în sistemul educațional", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu, în debutul festivității de încheiere a anului școlar. (video)

Alte stiri recente

2497 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2809 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.