Din suflet de copil, pentru un suflet de bătrân. Copiii de la Telega i-au colindat pe bătrânii din Centrul de Îngrijire de la Mislea

Social (Categoria articolului)

Nu este prima dată când copiii de la Școala Gimnazială Nr.1 Telega, împreună cu învățătoarea Adina Voineag, merg la Mislea, la bătrânii din Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap. Dar de fiecare dată emoțiile sunt la fel de puternice, de ambele părți. Copiii cântă colinde și le oferă cadouri persoanelor din centru, iar ei, bătrânii, se bucură ca niște copii, nu neapărat că primesc daruri, ci pentru că nu sunt uitați, pentru că piticii aceia cu suflet mare le deschid ușa în prag de sărbători, vin să-i colinde, să-i bucure, să le mângâie suferința.

"Din suflet, pentru suflet", aceasta este denumirea proiectului educațional desfășurat de Școala nr.1 din Telega în parteneriat cu Căminul de la Mislea. Iar scopul proiectului este unul generos și foarte frumos - dezvoltarea sentimentelor de dragoste, prețuire și respect pentru persoanele în vârstă. "Dacă vom avea grijă de bătrâni, care sunt ai noștrii, ai tuturor, atunci copiii noștri vor fi buni, sensibili, umani și vor aprecia înțelepciunea poporului român. Prin acest proiect ne-am propus  să lărgim sfera de cunoaștere umană, copiii să trăiască în relație cu cei din jur, să-și dezvolte stări afective pozitive, să cunoască aspecte ale vieții unor persoane singure, bolnave sau abandonate, să stabilească o punte de legătură între cele două medii diferite și să-și adapteze comportamentul la cerințele grupului cu care vin în contact. Noi credem că ajutorarea și protejarea bătrânilor este o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea: adulți si copii. Vrem să aducem un zâmbet pe fețele acestor bătrâni, să fim nepoții pe care și i-ar fi dorit, să le deschidem ușa de Crăciun, să le aducem un strop de bucurie prin cântecele, poeziile și dansurile noastre", ne-a declarat profesor învățământ primar Adina Voineag, unul dintre responsabil cu derularea proiectului menționat, alături de directorul școlii - Carmen Isabela Ciocănescu și de profesoarele Georgeta Apostol și Cristina Niță.
Proiectul are două componente. Într-o primă fază, în sala de clasă, copiii și părinții lor au realizat ornamente pentru împodobirea bradului de Crăciun. În cea de-a doua etapă a proiectului, cu ajutorul donațiilor făcute de părinți și cu sprijinul unor sponsori, au fost pregătite cadourile pentru bătrânii de la Mislea. Joi, 20 decembrie, copiii au mers la Mislea încărcați cu daruri. Din suflet de copil, pentru un suflet de bătrân.

3797 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Salai Rose - Maria Rebeca 22.12.2018 08:31 Felicitări!! Domnul sa ii binecuvinteze!
  • codrut gadinceanu 23.12.2018 22:59 Felicitari !

Social

2536 vizualizari
21 mar. 2019 09:35

Accident în centrul Câmpinei. O autoutilitară a intrat într-un autoturism care circula regulamentar

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Carol I, în apropierea notariatelor. O autoutilitară Volkswagen, cu numărul de înmatriculare PH-15-VEE, a ieșit de pe Strada 1 Decembrie 1918 în bulevardul central, prin breteaua din fața "turnului înclinat". Conducătorul auto nu a acordat prioritate și a intrat direct în autoturismul Volkswagen PH-87-NLF, care circula regulamentar pe Bulevardul Carol I, dinspre centrul localității.

3169 vizualizari
20 mar. 2019 07:20

Poliția caută trei copii dispăruți dintr-un centru de plasament din Câmpina

UPDATE ora 19.45 - Cei trei minori au fost găsiți în comuna Apostolache, acolo unde locuiește tatăl lor.

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, în cursul serii trecute, de reprezentanții unui centru de plasament din localitate, despre faptul că trei dintre băieții cazați la centru au părăsit instituția și nu au mai revenit. Este vorba despre Iulian Andrei (14 ani), Ionuț Andrei (13 ani) și Sebastian Andrei (14 ani). Polițiștii au demarat activitățile procedurale pentru găsirea celor trei minori.

Alte stiri recente

558 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor:

839 vizualizari
21 mar. 2019 17:30

Anunț public privind închirierea unor spații comerciale din corpul C1 al Pieței Centrale Câmpina

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea unei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează: 
1. Două spații comerciale în suprafață de 38 mp
Destinație: comercializare carne, produse din carne și alte produse agroalimentare conform HGR nr. 348/2004. Prețul de pornire al licitației este de 2,5 lei/mp/zi aprobat prin HCL Câmpina din 31.01.2019. Tariful de închiriere este scutit de TVA. Prioritate pentru închirierea spațiilor în suprafață de 38 mp o au dosarele cu LICENȚE DE FABRICAȚIE ÎN DOMENIUL PRODUCȚIEI DE PRODUSE ALIMENTARE.