Din suflet de copil, pentru un suflet de bătrân. Copiii de la Telega i-au colindat pe bătrânii din Centrul de Îngrijire de la Mislea

Social (Categoria articolului)

Nu este prima dată când copiii de la Școala Gimnazială Nr.1 Telega, împreună cu învățătoarea Adina Voineag, merg la Mislea, la bătrânii din Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap. Dar de fiecare dată emoțiile sunt la fel de puternice, de ambele părți. Copiii cântă colinde și le oferă cadouri persoanelor din centru, iar ei, bătrânii, se bucură ca niște copii, nu neapărat că primesc daruri, ci pentru că nu sunt uitați, pentru că piticii aceia cu suflet mare le deschid ușa în prag de sărbători, vin să-i colinde, să-i bucure, să le mângâie suferința.

"Din suflet, pentru suflet", aceasta este denumirea proiectului educațional desfășurat de Școala nr.1 din Telega în parteneriat cu Căminul de la Mislea. Iar scopul proiectului este unul generos și foarte frumos - dezvoltarea sentimentelor de dragoste, prețuire și respect pentru persoanele în vârstă. "Dacă vom avea grijă de bătrâni, care sunt ai noștrii, ai tuturor, atunci copiii noștri vor fi buni, sensibili, umani și vor aprecia înțelepciunea poporului român. Prin acest proiect ne-am propus  să lărgim sfera de cunoaștere umană, copiii să trăiască în relație cu cei din jur, să-și dezvolte stări afective pozitive, să cunoască aspecte ale vieții unor persoane singure, bolnave sau abandonate, să stabilească o punte de legătură între cele două medii diferite și să-și adapteze comportamentul la cerințele grupului cu care vin în contact. Noi credem că ajutorarea și protejarea bătrânilor este o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea: adulți si copii. Vrem să aducem un zâmbet pe fețele acestor bătrâni, să fim nepoții pe care și i-ar fi dorit, să le deschidem ușa de Crăciun, să le aducem un strop de bucurie prin cântecele, poeziile și dansurile noastre", ne-a declarat profesor învățământ primar Adina Voineag, unul dintre responsabil cu derularea proiectului menționat, alături de directorul școlii - Carmen Isabela Ciocănescu și de profesoarele Georgeta Apostol și Cristina Niță.
Proiectul are două componente. Într-o primă fază, în sala de clasă, copiii și părinții lor au realizat ornamente pentru împodobirea bradului de Crăciun. În cea de-a doua etapă a proiectului, cu ajutorul donațiilor făcute de părinți și cu sprijinul unor sponsori, au fost pregătite cadourile pentru bătrânii de la Mislea. Joi, 20 decembrie, copiii au mers la Mislea încărcați cu daruri. Din suflet de copil, pentru un suflet de bătrân.

6273 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Salai Rose - Maria Rebeca 22.12.2018 08:31 Felicitări!! Domnul sa ii binecuvinteze!
  • codrut gadinceanu 23.12.2018 22:59 Felicitari !

Social

1378 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

654 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

78 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

228 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.