Nu este prima dată când copiii de la Școala Gimnazială Nr.1 Telega, împreună cu învățătoarea Adina Voineag, merg la Mislea, la bătrânii din Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap. Dar de fiecare dată emoțiile sunt la fel de puternice, de ambele părți. Copiii cântă colinde și le oferă cadouri persoanelor din centru, iar ei, bătrânii, se bucură ca niște copii, nu neapărat că primesc daruri, ci pentru că nu sunt uitați, pentru că piticii aceia cu suflet mare le deschid ușa în prag de sărbători, vin să-i colinde, să-i bucure, să le mângâie suferința.
"Din suflet, pentru suflet", aceasta este denumirea proiectului educațional desfășurat de Școala nr.1 din Telega în parteneriat cu Căminul de la Mislea. Iar scopul proiectului este unul generos și foarte frumos - dezvoltarea sentimentelor de dragoste, prețuire și respect pentru persoanele în vârstă. "Dacă vom avea grijă de bătrâni, care sunt ai noștrii, ai tuturor, atunci copiii noștri vor fi buni, sensibili, umani și vor aprecia înțelepciunea poporului român. Prin acest proiect ne-am propus să lărgim sfera de cunoaștere umană, copiii să trăiască în relație cu cei din jur, să-și dezvolte stări afective pozitive, să cunoască aspecte ale vieții unor persoane singure, bolnave sau abandonate, să stabilească o punte de legătură între cele două medii diferite și să-și adapteze comportamentul la cerințele grupului cu care vin în contact. Noi credem că ajutorarea și protejarea bătrânilor este o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea: adulți si copii. Vrem să aducem un zâmbet pe fețele acestor bătrâni, să fim nepoții pe care și i-ar fi dorit, să le deschidem ușa de Crăciun, să le aducem un strop de bucurie prin cântecele, poeziile și dansurile noastre", ne-a declarat profesor învățământ primar Adina Voineag, unul dintre responsabil cu derularea proiectului menționat, alături de directorul școlii - Carmen Isabela Ciocănescu și de profesoarele Georgeta Apostol și Cristina Niță.
Proiectul are două componente. Într-o primă fază, în sala de clasă, copiii și părinții lor au realizat ornamente pentru împodobirea bradului de Crăciun. În cea de-a doua etapă a proiectului, cu ajutorul donațiilor făcute de părinți și cu sprijinul unor sponsori, au fost pregătite cadourile pentru bătrânii de la Mislea. Joi, 20 decembrie, copiii au mers la Mislea încărcați cu daruri. Din suflet de copil, pentru un suflet de bătrân.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.