În ultimele două luni, Poliția Locală Câmpina a aplicat 30 de sancțiuni pentru abandonarea deșeurilor în locuri nepermise

Actualitate (Categoria articolului)

La nivelul administrației locale câmpinene se fac eforturi pentru asigurarea curățeniei în localitate, nu numai prin implicarea activă în campanii de genul ”Câmpina curată”, dar și prin luarea unor măsuri coercitive împotriva celor care nu păstrează curățenia.

Poliția Locală desfășoară în permanență acțiuni de monitorizare a platformelor destinate depozitării deșeurilor menajere/reciclabile în zonele în care există montat sistem de supraveghere video (Aleea Parcului/ Str. Bogdan Vasile/ Drumul Taberei), în cursul lunilor martie-aprilie 2021 aplicând un număr de 30 de sancțiuni contravenționale persoanelor identificate abandonând deșeuri.
"În zona platformei pentru deșeuri situată pe Drumul Taberei au fost identificate numeroase persoane care dețin locuințe de vacanță în localitățile învecinate (fără a avea contracte de salubritate în zonele respective). Aflate în tranzit în municipiul Câmpina, aceste persoane au abandonat deșeuri în containerele existente în zona de agrement de la Fântâna cu Cireși. De asemenea, în aceeași zonă, Poliția Locală Câmpina a aplicat sancțiuni contravenționale persoanelor care au abandonat deșeuri la întoarcerea din zonele de picnic adiacente municipiului Câmpina. În acest sens, s-a purtat corespondență cu unitățile administrativ-teritoriale de pe raza localităților respective, în vederea asigurării recipientelor necesare colectării deșeurilor în zonele amenajate pentru picnic. Totodată, pe Aleea Parcului au fost aplicate sancțiuni contravenționale persoanelor care au depozitat necorespunzător deșeuri, în afara spațiilor special amenajate sau fără a respecta categoria de deșeuri pentru care era destinată platforma", ne-a declarat Irina Nistor, șef serviciu în cadrul Poliției Locale Câmpina.
În vederea evitării aplicării sancțiunilor contravenționale, Poliția Locală Câmpina face apel la cetățeni în vederea respectării măsurilor instituite privind curățenia în municipiul Câmpina, respectiv depozitarea corectă a deșeurilor în containere. Potrivit prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, sancțiunile contravenționale sunt cuprinse între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice.

3951 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihai ene 04.05.2021 21:55 Se cunoaște ca actualul Sef de la Politia locală este un fost director de la Floricon. Șeful poliției locale după ce a ieșit la pensie a fost angajat la Floricon. Iar acum face servici tot pentru aceștia.

Actualitate

491 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2191 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

323 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

422 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.