O grupă de studenți de la Facultatea de Geografie din București, în vizită la Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Între Primăria municipiului Câmpina și Facultatea de Geografie din cadrul Universității București există un protocol de colaborare, scopul principal al acestuia fiind de cooperare între cele două părți în activități de cercetare științifică, precum și de sprijin în organizarea de stagii și practică profesională pentru studenții din cadrul programului de studii de planificare teritorială.

Profesorul Bogdan Suditu, care îi conduce pe studenții aflați în aceste zile la Câmpina, a sintetizat colaborarea dintre cele două instituții spunând: ”La nivelul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire a reprezentanților administrației locale cu reprezentanții mediului de afaceri. Prin parteneriatul cu Facultatea de Geografie se întregește acest parteneriat cu componenta de cercetare, părerea mea fiind că toate părțile vor avea de câștigat de această colaborare”.
Primarul Alin Moldoveanu le-a prezentat tinerilor o serie de informații despre Câmpina, despre dezvoltarea sa și a insistat asupra componentei de regenerare urbană pentru viitorul localității. Prezent la întâlnirea de la sediul Primăriei Câmpina dintre administrația locală și studenți, administratorul public Adrian Dobre a precizat: ”În Câmpina, din punct de vedere urbanistic este un teren virgin, ceea ce ne dă posibilitatea unei sistematizări a orașului care să fie și în consonanță cu ceea ce doresc locuitorii, dar și cu ideea de dezvoltare”. 
Concluzia discuțiilor i-a aparținut profesorului Bogdan Suditu: ”Acel diagnostic teritorial, cartier cu cartier, îl vom face împreună la finalul lunii septembrie sau începutul luni octombrie, într-un stagiu de câteva zile de practică”.
La modul concret, după ce au aflat informații istorice, geografice și urbanistice privind Câmpina, studenții de la Facultatea de Geografie, parte a acestui proiect, vor identifica problemele pe zone și vor veni cu soluții din punct de vedere al planificării teritoriale, un concept mai nou și care poate oferi o altă perspectivă asupra dezvoltării viitoare a localității.

4323 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

741 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2144 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

1 comentarii

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

3816 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.