O grupă de studenți de la Facultatea de Geografie din București, în vizită la Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Între Primăria municipiului Câmpina și Facultatea de Geografie din cadrul Universității București există un protocol de colaborare, scopul principal al acestuia fiind de cooperare între cele două părți în activități de cercetare științifică, precum și de sprijin în organizarea de stagii și practică profesională pentru studenții din cadrul programului de studii de planificare teritorială.

Profesorul Bogdan Suditu, care îi conduce pe studenții aflați în aceste zile la Câmpina, a sintetizat colaborarea dintre cele două instituții spunând: ”La nivelul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire a reprezentanților administrației locale cu reprezentanții mediului de afaceri. Prin parteneriatul cu Facultatea de Geografie se întregește acest parteneriat cu componenta de cercetare, părerea mea fiind că toate părțile vor avea de câștigat de această colaborare”.
Primarul Alin Moldoveanu le-a prezentat tinerilor o serie de informații despre Câmpina, despre dezvoltarea sa și a insistat asupra componentei de regenerare urbană pentru viitorul localității. Prezent la întâlnirea de la sediul Primăriei Câmpina dintre administrația locală și studenți, administratorul public Adrian Dobre a precizat: ”În Câmpina, din punct de vedere urbanistic este un teren virgin, ceea ce ne dă posibilitatea unei sistematizări a orașului care să fie și în consonanță cu ceea ce doresc locuitorii, dar și cu ideea de dezvoltare”. 
Concluzia discuțiilor i-a aparținut profesorului Bogdan Suditu: ”Acel diagnostic teritorial, cartier cu cartier, îl vom face împreună la finalul lunii septembrie sau începutul luni octombrie, într-un stagiu de câteva zile de practică”.
La modul concret, după ce au aflat informații istorice, geografice și urbanistice privind Câmpina, studenții de la Facultatea de Geografie, parte a acestui proiect, vor identifica problemele pe zone și vor veni cu soluții din punct de vedere al planificării teritoriale, un concept mai nou și care poate oferi o altă perspectivă asupra dezvoltării viitoare a localității.

4953 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

420 vizualizari
18 mar. 2024 21:11

Liviu Briciu, despre greutatea realizării unor proiecte: ”Informațiile nu sunt centralizate, sunt prin diferite birouri sau prin minților unora, e o nebunie întreagă”

1 comentarii

Prezent la o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a vorbit despre faptul că ”Cel mai important în acest mandat a fost că s-a reușit trecerea la o conducere deschisă spre investiții”, Liviu Briciu, consilier local și președintele Partidului Oamenilor Liberi, a făcut o serie de referiri și la neîmplinirile acestui mandat. ”Merg lucrurile foarte, foarte greu”, a spus Liviu Briciu.

2037 vizualizari
18 mar. 2024 18:22

Două zile în care traficul de pe DN1 va fi deviat prin Câmpina. Măsurile luate de autorități

CâmpinaTV.ro a fost prima publicație care v-a informat că în zilele de marți, 19 martie, și miercuri, 20 martie, traficul rutier va fi închis pe DN1 pentru demolarea podului feroviar de peste râul Prahova și drumul național. În aceste două zile, traficul rutier sub 3,5 tone va fi deviat prin Câmpina.

Alte stiri recente

264 vizualizari
18 mar. 2024 22:19

Viorel Savu, locul 7 pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Europenele din Polonia

La finalul săptămânii trecute, la Torun, în Polonia, a avut loc Campionatul European Masters, competiție rezervată veteranilor, la startul căreia s-a aflat și sportivul Viorel Savu, legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

999 vizualizari
17 mar. 2024 21:38

CS Câmpina a câștigat turneul euroregional de handbal feminin, pentru juniori IV

Ultima zi a turneului euroregional de handbal feminin pentru juniori IV, găzduit de Câmpina, Plopeni și Ploiești, a prilejuit meciurile pentru primele patru locuri în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.