S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 23 octombrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

23 octombrie...
1422 – În perioada domniei lui Dan al II-lea se amintește într-un document de Vama Prahovei, fără a i se specifica exact locul (ulterior, au apărut documente că vama era la Câmpina). Chiar dacă nu amintește concret despre această așezare cu numele Câmpina, se poate considera că aceasta este una dintre cele mai vechi atestări a unei așezări umane în jurul vămii de atunci.
1895 – Pictorul Nicolae Grigorescu cumpără pentru 1.400 lei noi, de la câmpineanul Vasile Petru, un teren, pe care își va construi viitoarea casă-atelier, pe locul muzeului de astăzi.
1961 – În cadrul campionatului republican de box, Mihai Nicolau (Energia Câmpina) îl învingea la puncte pe maestrul sportului Petre Zaharia, de la Rapid București.
1999 – Meci în Divizia B, Sportul Studențesc – Poiana Câmpina 2-0. Antrenorul echipei era Viorel Turcu, iar jocul a fost arbitrat de Nicu Neagoe, din Craiova.
2002 – O delegație a Poliției din Olanda, condusă de șeful Poliției din Amsterdam, Jelle Kuiper, vizita Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” de la Câmpina.
2004 – Avea loc inaugurarea sălii de sport a clubului AIKO, situată la parterul Casei Tineretului. La momentul respectiv era una dintre cele mai moderne săli de arte marțiale din România și a rămas în top până în zilele noastre. La evenimentul de atunci au participat, în afara unor nume importante din artele marțiale românești, primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Eduard Milu. (foto) 
2011 – Derby câmpinean în campionatul județean de fotbal, CSM Câmpina – Unirea Câmpina 0-0.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

3351 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

188 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1074 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.

Alte stiri recente

263 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

979 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.