Chiar dacă marți președintele Klaus Iohannis a afirmat că s-ar impune prelungirea cu încă două săptămâni a stării de alertă, măsurile de relaxare luate până acum de autorități, dar și cele care sunt anunțate după 15 iunie conduc la ideea că vârful pandemiei a cam trecut. Au fost trei luni grele pentru populație, trei luni de când și Câmpina, ca întreaga țară, a intrat sub incidența stării de urgență, apoi a stării de alertă, cu toate măsurile și cu toate restricțiile aferente. Despre cum a trecut Câmpina prin această pandemie și care au fost cele mai importante probleme apărute în această perioadă, am stat de vorbă cu câțiva politicieni locali, încercând să vedem cum percep ei toată această situație.
Este vorba, în ordinea apariției în materialul video, de Daniel Ioniță (Partidul Prahova în Acțiune), Nicolae Moisescu (PSD), Liviu Davidescu (ProRomânia) și Adrian Pițigoi (PMP).
Am vrut să aflăm cum consideră fiecare dintre ei că a trecut Câmpina prin această pandemie, care au fost problemele mai importante sau mai grave cu care s-au confruntat câmpinenii, dar și dacă măsurile administrației locale în această perioadă complicată au fost cele mai potrivite.
Le puteți urmări punctele de vedere în materialul video. Vrem doar să subliniem câteva puncte regăsite mai des în răspunurile acestora. Cei mai mulți au subliniat felul în care câmpinenii au respectat măsurile impuse, iar la unison s-a afirmat că desemnarea Spitalului Municipal Câmpina ca unitate suport pentru pacienții COVID, restricțiile privind internările curente și închiderea Ambulatoriului au fost cele mai mari probleme nu doar pentru câmpineni, ci pentru tot arealul deservit de această unitate medicală. În schimb, în momentul în care i-am invitat să se exprime asupra măsurilor luate de administrația locală, răspunsurile au fost diferite. Daniel Ioniță a spus că se aștepta ca această perioadă să fie folosită pentru realizarea și chiar finalizarea unor lucrări de infrastructură, profitându-se astfel de lipsa aglomerației obișnuite de pe străzi. Nicolae Moisescu a insistat asupra unor acțiuni ale administrației locale din perioada pandemiei - de la faptul că nu s-au distribuit măști pentru populație, la felul în care s-a făcut dezinfecția și chiar la acel episod jenant în care primarul Horia Tiseanu și senatorul Iulian Dumitrescu și-au asumat o donație pentru Spitalul Municipal, donație cu care nu aveau nicio legătură, fiind nevoiți ulterior să-și ceară scuze. Liviu Davidescu a considerat că administrația locală s-a descurcat bine în această perioadă și a demonstrat că a fost alături de câmpineni, în vreme ce Adrian Pițigoi, care este și viceprimarul municipiului, a insistat asupra rezultatelor obținute, punctând cu sinceritate și că ”bunul Dumnezeu ne-a ajutat”.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.