Ce cred politicienii locali despre problemele Câmpinei în perioada pandemiei

Actualitate (Categoria articolului)

Chiar dacă marți președintele Klaus Iohannis a afirmat că s-ar impune prelungirea cu încă două săptămâni a stării de alertă, măsurile de relaxare luate până acum de autorități, dar și cele care sunt anunțate după 15 iunie conduc la ideea că vârful pandemiei a cam trecut. Au fost trei luni grele pentru populație, trei luni de când și Câmpina, ca întreaga țară, a intrat sub incidența stării de urgență, apoi a stării de alertă, cu toate măsurile și cu toate restricțiile aferente. Despre cum a trecut Câmpina prin această pandemie și care au fost cele mai importante probleme apărute în această perioadă, am stat de vorbă cu câțiva politicieni locali, încercând să vedem cum percep ei toată această situație.

Este vorba, în ordinea apariției în materialul video, de Daniel Ioniță (Partidul Prahova în Acțiune), Nicolae Moisescu (PSD), Liviu Davidescu (ProRomânia) și Adrian Pițigoi (PMP).
Am vrut să aflăm cum consideră fiecare dintre ei că a trecut Câmpina prin această pandemie, care au fost problemele mai importante sau mai grave cu care s-au confruntat câmpinenii, dar și dacă măsurile administrației locale în această perioadă complicată au fost cele mai potrivite.
Le puteți urmări punctele de vedere în materialul video. Vrem doar să subliniem câteva puncte regăsite mai des în răspunurile acestora. Cei mai mulți au subliniat felul în care câmpinenii au respectat măsurile impuse, iar la unison s-a afirmat că desemnarea Spitalului Municipal Câmpina ca unitate suport pentru pacienții COVID, restricțiile privind internările curente și închiderea Ambulatoriului au fost cele mai mari probleme nu doar pentru câmpineni, ci pentru tot arealul deservit de această unitate medicală. În schimb, în momentul în care i-am invitat să se exprime asupra măsurilor luate de administrația locală, răspunsurile au fost diferite. Daniel Ioniță a spus că se aștepta ca această perioadă să fie folosită pentru realizarea și chiar finalizarea unor lucrări de infrastructură, profitându-se astfel de lipsa aglomerației obișnuite de pe străzi. Nicolae Moisescu a insistat asupra unor acțiuni ale administrației locale din perioada pandemiei - de la faptul că nu s-au distribuit măști pentru populație, la felul în care s-a făcut dezinfecția și chiar la acel episod jenant în care primarul Horia Tiseanu și senatorul Iulian Dumitrescu și-au asumat o donație pentru Spitalul Municipal, donație cu care nu aveau nicio legătură, fiind nevoiți ulterior să-și ceară scuze. Liviu Davidescu a considerat că administrația locală s-a descurcat bine în această perioadă și a demonstrat că a fost alături de câmpineni, în vreme ce Adrian Pițigoi, care este și viceprimarul municipiului, a insistat asupra rezultatelor obținute, punctând cu sinceritate și că ”bunul Dumnezeu ne-a ajutat”.

5670 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Masca 11.06.2020 14:50 Glumite de prost gust ,halal candidati la primarie,PSD-ul a uitat si incercarea de decorare a celor ce au ajutat in pandemie cu tinichele probabil ramase de la 8 martie,vedeti ca nu sunteti la zi cu barfa?pe langa cea cu aparatul.huo
  • The Mask 11.06.2020 20:40 Candidati unul si unul, parasutati direct candidati la primarie,studii 0 in administratie,traiasca partidul!Domnul de la pesedeu avea postat pe pagina de facebook o poza de la o sueta in aer liber cu doi tineri....foarte interesant, asa de imagine sa dea bine la prosti.Au impresia ca mai pot pacali la nesfarsit...epoca lor a apus demult un partid de .....Sper din toata inima sa apar asa un candidat din neant pentru oras sa scapam de partidele astea jalnice si de propunerile lor pentru primarie.Nu mai comentez si de listele consilierilor locali.As vrea un independent la primarie si cu o lista de consilieri independenti....apolitici,cred ca e vremea pentru asa ceva.
  • Gabi Chiran 16.06.2020 07:37 Masca_Ce treaba are PSD cu incercarea de decorare si aparatul din spital? Daca nu stiai, PNL are majoritatea in Consiliul Local si conducerea Primariei. Mai informeaza-te inainte sa vorbesti.

Actualitate

1256 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

580 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

85 vizualizari
15 apr. 2024 21:03

Două clasări pe podium pentru sportivii de la Lido în etapa de la Zărnești a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul de la Zărnești, într-un cadru natural extrem de pitoresc, a avut loc în week-end etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la startul căreia s-au aliniat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.

1063 vizualizari
14 apr. 2024 18:33

Superliga B1 Prahova. Caraimanul Bușteni - Sportul Câmpina 3-3

Un meci cu șase goluri ar fi trebuit să fie unul spectaculos, o adevărată promovare a sportului-rege. Dar meciul de la Bușteni, de duminică dimineață, a fost oarecum excepția...