Premieră la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina. Picturile unei eleve au fost scoase la vânzare, iar banii au fost dăruiți unei familii din Măgureni

Social (Categoria articolului)

O inițiativă extraordinară și o premieră pentru Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina - picturile unei eleve au fost scoase la vânzare în scop umanitar. Banii strânși au fost donați unei familii din comuna Măgureni, o familie formată din bunică și cei doi nepoței.

Autoarea celor 20 de tablouri expuse spre vânzare este Alexandra Mavrodin, elevă în primul an la asistenți de medicină generală. Tablourile ei, de diferite dimensiuni și realizate în diferite tehnici, prezintă atât portrete, cât și flori sau peisaje. Alexandra ne-a mărturisit că a cochetat din școala gimnazială cu pictura, dar, chiar dacă era înscrisă la cercul de pictură de la Casa Pionierilor, prefera mai mereu... kartingul. Apoi, într-o altă perioadă a pictat foarte mult pe sticlă, mai ales icoane, dar de când a devenit mamă a preferat pictura clasică, pe pânză și hârtie. Este din Cornu și ne-a mai spus nu-și dorește să facă din pictură o meserie, preferând să îmbine o viitoare meserie de asistentă medicală cu pictura ca hobby. 
Vernisajul expoziției a fost deschis de Elena Murariu, președintele Fundației AMUS, cea care patronează Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, apoi Alexandra Mavrodin și-a prezentat lucrările scoase la vânzare la sume nu foarte mari. ”Mă bucur că suntem împreună și că putem să aducem câteva raze de speranță pentru acești copii. Nu sunt o specialistă în artă, dar îmi place frumosul. M-am gândit că este bine ca din puținul nostru să dăruim și când am auzit povestea acestei familii am decis să încerc să ajut astfel acești copii și sper să se vândă cât mai multe dintre tablouri pentru a ajuta acești copii, pentru că merită”, a spus vizibil emoționată Alexandra Mavrodin.
Tablourile au dispărut rând pe rând de pe perete, atât profesori, cât și elevi sau invitați ai școlii achiziționând picturile Alexandrei Mavrodin. În total, s-au strâns 1.200 lei, bani care au fost donați familiei Dimulescu, din Măgureni, o familie compusă din doi băieți (unul în clasa pregătitoare, celălalt în clasa a III-a), care au rămas, după decesul prematur al mamei lor, în grija unei bunici cu numeroase probleme de sănătate, operată și al cărei unic venit este o pensie de boală. De altfel, cei trei membri ai familiei Dimulescu au fost prezenți la vernisajul expoziției, bucurându-se de donația realizată de autoarea picturilor la finalul vânzării lucrărilor sale.

5430 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1090 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4747 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

168 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

380 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.