CONTACT

Parcul “Constantin Istrati” din Câmpina poate deveni o zonă de tip pădure-parc, accesibilă tuturor

- Actualitate -

Parcul “Constantin Istrati” din Câmpina poate deveni o zonă de tip pădure-parc, accesibilă tuturor

Parcul "Constantin Istrati" din municipiul Câmpina este un loc despre care s-a vorbit întotdeauna foarte puțin inclusiv la nivelul administrației publice locale. Doar prin campaniile electorale s-a mai deschis subiectul, dar și atunci destul de timid. În ultimii ani, consilierul local Cosmin Raț a intervenit pe acest subiect, atât în cadrul ședințelor Consiliului Local, cât și în emisiunile de la CâmpinaTV.ro, propunând modernizarea acestei zone, însă nu s-a luat nicio decizie clară.

Parcul ”Constantin Istrati” se află pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu, vis-a-vis de zona terenurilor de tenis ”Seva” și Lacul Curiacul, fiind mărginit la nord de Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”. Parcul portă numele doctorului Constantin Istrati pentru că întreaga zonă (inclusiv cea pe care se află Școala de Poliție) i-a aparținut. Pe platou Câmpiniței, dr. Constantin Istrati a amenajat un parc pe care apoi l-a donat orașului pentru a deveni un loc de agrement pentru câmpineni, ceea ce a și fost o perioadă, până prin anii ‘50. Poate că este timpul să ne reamintim de dorința savantului și ceea ce a rămas din parcul de odinioară să se transforme într-un loc de agrement.
În păduricea de peste drum de Lacul Curiacul, așa cum îi mai spun câmpinenii, se pot realiza lucruri frumoase, astfel încât zona să devină una de recreere, de petrecere a timpului în mijlocul naturii, dar fără a strica frumusețea naturală a locului. Parcul poate deveni o pădure-parc, un concept interesant, care presupune tocmai amenajarea unei zone împădurite pentru desfășurarea a diferite tipuri de activități de recreere, păstrând și respectând mediul natural.
Pornind de la acest concept, noi vă propunem un sondaj în grupul de facebook CâmpinaTV.ro și vă invităm să răspundeți la întrebările acestui sondaj AICI.


17 Nov 2023 21:13 3743 vizualizari


Comentarii






  • 26.11.2023 20:43 Rusu Sunt pentru amenajarea parcului O inițiativă de apreciat
  • 18.11.2023 18:18 Nastase Claudiu Sunt de acord cu amenajarea parcului cu piste pentru biciclete, alei, banci odihna, chiar și un teren sport.
  • 18.11.2023 11:35 Dogeanu Traian Sunt de acord cu amenajarea parcului Constantin Istrati
2294 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3040 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3973 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3486 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV