Parcul “Constantin Istrati” din Câmpina poate deveni o zonă de tip pădure-parc, accesibilă tuturor

Actualitate (Categoria articolului)

Parcul "Constantin Istrati" din municipiul Câmpina este un loc despre care s-a vorbit întotdeauna foarte puțin inclusiv la nivelul administrației publice locale. Doar prin campaniile electorale s-a mai deschis subiectul, dar și atunci destul de timid. În ultimii ani, consilierul local Cosmin Raț a intervenit pe acest subiect, atât în cadrul ședințelor Consiliului Local, cât și în emisiunile de la CâmpinaTV.ro, propunând modernizarea acestei zone, însă nu s-a luat nicio decizie clară.

Parcul ”Constantin Istrati” se află pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu, vis-a-vis de zona terenurilor de tenis ”Seva” și Lacul Curiacul, fiind mărginit la nord de Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”. Parcul portă numele doctorului Constantin Istrati pentru că întreaga zonă (inclusiv cea pe care se află Școala de Poliție) i-a aparținut. Pe platou Câmpiniței, dr. Constantin Istrati a amenajat un parc pe care apoi l-a donat orașului pentru a deveni un loc de agrement pentru câmpineni, ceea ce a și fost o perioadă, până prin anii ‘50. Poate că este timpul să ne reamintim de dorința savantului și ceea ce a rămas din parcul de odinioară să se transforme într-un loc de agrement.
În păduricea de peste drum de Lacul Curiacul, așa cum îi mai spun câmpinenii, se pot realiza lucruri frumoase, astfel încât zona să devină una de recreere, de petrecere a timpului în mijlocul naturii, dar fără a strica frumusețea naturală a locului. Parcul poate deveni o pădure-parc, un concept interesant, care presupune tocmai amenajarea unei zone împădurite pentru desfășurarea a diferite tipuri de activități de recreere, păstrând și respectând mediul natural.
Pornind de la acest concept, noi vă propunem un sondaj în grupul de facebook CâmpinaTV.ro și vă invităm să răspundeți la întrebările acestui sondaj AICI.

3366 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dogeanu Traian 18.11.2023 11:35 Sunt de acord cu amenajarea parcului Constantin Istrati
  • Nastase Claudiu 18.11.2023 18:18 Sunt de acord cu amenajarea parcului cu piste pentru biciclete, alei, banci odihna, chiar și un teren sport.
  • Rusu 26.11.2023 20:43 Sunt pentru amenajarea parcului O inițiativă de apreciat

Actualitate

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1856 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.