CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Aleșii locali câmpineni și-au aprobat "vizitele profesionale" în Danemarca - Suedia, Grecia și Turcia

- Actualitate -

Aleșii locali câmpineni și-au aprobat

Trei deplasări externe sunt programate anul acesta pentru reprezentanții administrației locale câmpinene. Oficial se numesc "vizite profesionale și schimb de experiență". În ce constă schimbul de experiență, ne întrebăm de ani de zile și nu reușim să găsim un răspuns. Pentru că nu știm cu ce s-ar putea lăuda în străinătate aleșii noștri și nici ce au învățat ei din experiența altora, de vreme ce nu pun nimic în aplicare, odată întorși acasă.

Deplasările externe au fost aprobate la ultima ședință a Consiliului Local. Sunt organizate de Patronatul Serviciilor Publice din România și plătite de la bugetul local (transport, cazare și masă), la care se adaugă o diurnă în valoare de 35 euro pe zi de persoană. Iată unde vor merge anul acesta reprezentanții administrației locale câmpinene (consilieri locali și angajați ai Primăriei):
- Malmo/Suedia și Copenhaga/Danemarca (29 iulie - 7 august) - Conferința "Nevoia abordării strategice a dezvoltării locale. Serviciile publice, ca mijloc de apropiere a administrației de cetățean" (7.200 lei cazare și mic dejun de persoană + transport avion și tren + diurnă; vor merge șapte consilieri locali și doi reprezentanți ai Primăriei)
- Pyrgos Peloponez/Grecia (1-7 septembrie) - Conferința "Valorificarea parteneriatului în interesul unei intercomunități pentru maximizarea beneficiilor ce rezultă dintr-o investiție publică" (5.800 lei cazare + transport avion, autocar și feribot + diurnă; vor merge patru consilieri locali și trei reprezentanți ai Primăriei)
- Alanya/Turcia (12-19 septembrie) - Conferința "Planificarea strategică a unei localități" (4.700 lei cazare și masă + transport avion și autocar + diurnă; vor merge cinci consilieri locali și trei reprezentanți ai Primăriei)

Câteva precizări:
- Cheltuielile totale cu deplasările le vom afla după efectuarea acestora. Sumele menționate sunt pentru cazarea în camere cu câte două paturi. Există și posibilitatea cazării în cameră single, pentru cei care doresc acest lucru, dar prețurile sunt mai mari;
- Fiecare membru al delegației poate fi însoțit de o persoană, lucru pe care legea îl permite și care a fost inclus și în proiectul de hotărâre aprobat de CL Câmpina. Cu alte cuvinte, aleșii locali își pot lua cu ei și un membru al familiei;
- Pe lista transmisă de Patronatul Serviciilor Publice mai exista o deplasare la Lisabona/Portugalia, dar aceasta a fost "scoasă din schemă" din cauza incendiilor devastatoare de vegetație din Portugalia;
- Spre deosebire de alți ani, anul acesta nu s-a mai stabilit în ședința CL componența delegațiilor, lista fiind ținută la secret, de parcă aceste deplasări ar fi plătite de aleșii locali din buzunarul lor și nu din bani publici. Noi am reușit să aflăm cine merge din partea Consiliului Local și vom afla, până la urmă, și cine merge din partea Primăriei, reprezentanții acestei instituții urmând să fie desemnați de către primar. Așadar, iată consilierii locali care merg să facă schimb de experiență cu administrațiile locale din alte țări: Florin Frățilă, Dragomir Enache, Adrian Pițigoi, Cătălin Minea, Elena Albu, Livia Lupu și Daniel Ioniță - în Suedia și Danemarca; Viorel Bondoc, Lucian Cercel, Andrei Duran și Ion Dragomir - în Grecia; Gabriel Dima, Ioan Petrescu, Mihaela Petrovici și Corina Topală - în Turcia. Patru consilieri locali nu fac parte din nicio delegație: Monica Clinciu, Anda Frâncu, Adrian Dochia și Constantin Cândea.


12 Jul 2017 12:23 6176 vizualizari


Comentarii


  • 26.07.2017 22:37 CONSTANTIN (CHRIS) GHIGEANU banul vorbeste fratzii mei..ai bani...ai de toate...ce n-atzi inteles ?! Constantin (Chris) Ghigeanu Guelph, Ontario
  • 13.07.2017 21:52 Kapone Ion Apropo,cei ce nu merg in delegatie vor fi raspaltiti in natura?cu ce au gresit.Si daca sunt intrebati cum si cat e SPAGA ce vor raspunde? poate vin cu ceva idei noi de pe acolo.Daca totusi vor fi opriti acolo ce ne facem noi aici fara asa somitati precum Quintus de Campina,cine mai negocieaza pt Parcul Industrial?Si daca se uitau pe Internet de acasa si salvam banii atat de necesari ca aerul pt oras?Atatea intrebari fara raspuns,ei sunt ocupati cu bagajele,PENIBIL si RIDICOL la un loc,ce este de facut ,mai nimic, doar comentam. Drum bun, cale batuta ............!
  • 13.07.2017 20:39 curiosul chiar credeti ca suntem prosti? pai nu degeaba vine DNA.ul la voi
  • 13.07.2017 12:25 Narcis Eu propun ca inainte sa plece sa ne faca un raport detaliat cu ceea ce au implementa pe baza deplasarilor in strainatate efectuate in ultimii 10 ani. Adica ok, te duci sa inveti ceva, dar cand ''pleci ...'' pe banii mei nu este in regula. Este doar inca o dovada de obraz gros.
  • 12.07.2017 20:45 Platitor de impozite . Rusine sa le fie ! Ar putea folosi banii in folosul oamenilor nu pt.plimbari !
  • 12.07.2017 18:09 cvm O cheta pentru bani de buzunar se face? Poate cotizam si acolo... Poate era bine mearga si dl primar prin Scandinavia. Macar vedea ce inseamna administratie facuta pentru oameni (trotuare decente, piste de biciclete, curatenie, servicii s.a.m.d.). Poate asta merita cheltuiala... sau invata vicele ceva?
  • 12.07.2017 14:49 Dumitru Laurențiu Costin Ca de obicei! Niște amărâți! Eventual să mai donăm și noi câte ceva spre ''propășirea urbei''! Cât despre rezultatele acestor schimburi de experiență: poate ceva burți și beatitudine personală, nicidecum vreun plus pentru noi, cei care le plătim salariile. Chiar era necesar, căci toate sunt in regulă: avem servicii de calitate, infrastructură, respect din partea aleșilor, așa că de asta era nevoie acum. ''Trădare, trădare, de trei ori trădare...!'' Călătorii sprincenate!
  • 12.07.2017 14:36 AKM-AKM De tot rasul,nesimtirea e la cote maxime,precis vor dormi in camere de cate 2 paturi din partide diferite.O mare rugaminte,sa nu cumva sa divulge din stiinta conducerii pe plan local strainilor,se vor tavali de ras,poate fac si un film cu ei.Au facut si ceva pregatire la o limba de circulatie internationala sau limba gimnastica e de ajuns?.Ce respect sa ai ca alegator cand ei sunt ocupati acum cu facutul bagajelor. HUUUUUUUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOO.
1053 vizualizari 25 Jun 2024 20:31 O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

Data de 23 iunie a fost termenul limită până la care s-au putut depune oferte pentru licitația privind modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului, din Câmpina.

citeste mai mult
753 vizualizari 25 Jun 2024 10:36 Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, la Florești, pe Strada Școlii, a avut loc un incendiu, care a mistuit trei garaje.

citeste mai mult
977 vizualizari 24 Jun 2024 23:42 Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în seara de luni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona blocurilor dintre Lidl și stadion.

citeste mai mult
4217 vizualizari 24 Jun 2024 17:24 Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială care a căzut luni după-amiază și la Câmpina a dus la inundarea Pasajului de la Ceas, din centrul localității. Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a trimis imagini sugestive în acest sens.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV