Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

Social (Categoria articolului)

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

Peste 200 de copii sunt înscriși în prezent la cercurile din cadrul Clubului Copiilor, dar doritorii se pot înscrie în orice moment, după cum ne-a declarat directorul acestei instituții, Dumitra Cavaleru.
Sunt opt cercuri pentru copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani: muzică vocal-instrumentală (profesor Ruxandra Brezeanu), muzică populară (profesor Alice Botoacă), atelierul fanteziei (desen pictură, modelaj, ilustrație etc; profesor Alina Cosma), matematică aplicată în tehnică de calcul (profesor Liliana Muceșeanu), creație confecții (profesor Dumitra Cavaleru), dans modern (profesor Doina Spânu), cultură și civilizație franceză (profesor Irina Elena Gavrilă), oratorie și dezbateri (profesor Larisa Gârbăcea).
“Ne dorim să atragem cât mai mulți copii. Cursurile noastre sunt gratuite, pentru că noi suntem o instituție de stat aflată în subordinea Ministerului Educației. Cu o grupă de copii desfășurăm 100 de minute pe săptămână. Copiii pot veni o dată sau de două ori pe săptămână, fie dimineața, fie după-amiaza, în funcție de programul lor de la școală. Practic, Clubul Copiilor este deschis de luni până vineri de la 10.00 la 18.00. Copiii pot opta pentru unul sau mai mai multe cercuri, cum doresc ei, se completează o cerere de înscriere, iar profesorii noștri le prezintă programul, sala de curs, activitatea pe care o vor desfășura. Capacitatea clubului este mare, spațiul ne permite să avem 20-30 de copii înscriși într-o singură grupă”, ne-a declarat directorul Clubului Copiilor, Dumitra Cavaleru. (video)
La Clubul Copiilor există toate dotările necesare fiecărui cerc. Cei mai mulți copii optează pentru cercurile artistice - muzică, pictură, creație confecții, dar sunt copii înscriși și la celelalte cercuri, inclusiv la cercul de dezbateri și oratorie, înființat recent.

4769 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aristide 25.09.2021 15:41 Dacă vreți cu adevărat un viitor pentru copii, reînființati cercurile tehnice: aeromodelism, electronică, navomodelism, carting, rachetomodelism, radio, traforaj etc. Din aceste cercuri s-au ridicat masa de ingineri și specialiști care au ridicat industria și știința românească.

Social

5370 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.

3582 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

3 comentarii

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.