Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

Social (Categoria articolului)

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

Peste 200 de copii sunt înscriși în prezent la cercurile din cadrul Clubului Copiilor, dar doritorii se pot înscrie în orice moment, după cum ne-a declarat directorul acestei instituții, Dumitra Cavaleru.
Sunt opt cercuri pentru copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani: muzică vocal-instrumentală (profesor Ruxandra Brezeanu), muzică populară (profesor Alice Botoacă), atelierul fanteziei (desen pictură, modelaj, ilustrație etc; profesor Alina Cosma), matematică aplicată în tehnică de calcul (profesor Liliana Muceșeanu), creație confecții (profesor Dumitra Cavaleru), dans modern (profesor Doina Spânu), cultură și civilizație franceză (profesor Irina Elena Gavrilă), oratorie și dezbateri (profesor Larisa Gârbăcea).
“Ne dorim să atragem cât mai mulți copii. Cursurile noastre sunt gratuite, pentru că noi suntem o instituție de stat aflată în subordinea Ministerului Educației. Cu o grupă de copii desfășurăm 100 de minute pe săptămână. Copiii pot veni o dată sau de două ori pe săptămână, fie dimineața, fie după-amiaza, în funcție de programul lor de la școală. Practic, Clubul Copiilor este deschis de luni până vineri de la 10.00 la 18.00. Copiii pot opta pentru unul sau mai mai multe cercuri, cum doresc ei, se completează o cerere de înscriere, iar profesorii noștri le prezintă programul, sala de curs, activitatea pe care o vor desfășura. Capacitatea clubului este mare, spațiul ne permite să avem 20-30 de copii înscriși într-o singură grupă”, ne-a declarat directorul Clubului Copiilor, Dumitra Cavaleru. (video)
La Clubul Copiilor există toate dotările necesare fiecărui cerc. Cei mai mulți copii optează pentru cercurile artistice - muzică, pictură, creație confecții, dar sunt copii înscriși și la celelalte cercuri, inclusiv la cercul de dezbateri și oratorie, înființat recent.

5770 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aristide 25.09.2021 15:41 Dacă vreți cu adevărat un viitor pentru copii, reînființati cercurile tehnice: aeromodelism, electronică, navomodelism, carting, rachetomodelism, radio, traforaj etc. Din aceste cercuri s-au ridicat masa de ingineri și specialiști care au ridicat industria și știința românească.

Social

235 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.

2433 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

Alte stiri recente

344 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

769 vizualizari
29 iun. 2022 08:57

Consiliul Local Câmpina va discuta procedura și criteriile concursului pentru ocuparea postului de director al Casei Tineretului

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de joi, 30 iunie 2022, ora 17.00, se va dezbate un proiect privind procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director al Casei Tineretului, precum și criteriile de selecție a candidaților.