Doi tineri și-au pierdut viața în Bucegi. Au căzut din Brâna Mare a Morarului

Social (Categoria articolului)

Sâmbătă seară, un apel la 112, preluat de Salvamont Prahova, anunța că o tânără alpinistă a căzut din Brâna Mare a Morarului, înspre Valea Cerbului din Munții Bucegi. O echipă formată din trei salvatori montani s-a deplasat imediat spre locul accidentului, pentru a evalua starea victimei și pentru a acorda primul-ajutor. Apoi, o echipă de sprijin, formată din opt salvatori montani, a plecat în ajutorul primei echipe, pentru a asigura transportul victimei și recuperarea celui care a anunțat accidentul. Din păcate, la locul accidentului, salvatorii montani au găsit două persoane decedate.

Fata a căzut prima, iar prietenul ei, cu care se afla pe munte, a anunțat Salvamont Prahova, apoi, după cum consideră salvamontiștii, a încercat să ajungă la ea și a căzut și el. Traseul de creastă ales de cei doi este dificil și vara, darămite iarna, în condiții de zăpadă înghețată, vânt, temperaturi scăzute. Intervenția salvatorilor a fost extrem de dificilă, "în situaţie de risc maxim, în condiţii de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheață şi acumulări de zăpadă pe versanţi", după cum a precizat Salvamont Prahova. În noaptea de sâmbătă spre duminică, salvamontiștii din Bușteni și cei de la Serviciul Județean Prahova au recuperat trupul fetei, iar duminică dimineață se desfășoară acțiunea de recuperare și coborâre în Bușteni a trupului neînsuflețit al băiatului.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Sursă foto - Salvamont Prahova

5745 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2053 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3498 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

167 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1263 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.