Doi tineri și-au pierdut viața în Bucegi. Au căzut din Brâna Mare a Morarului

Social (Categoria articolului)

Sâmbătă seară, un apel la 112, preluat de Salvamont Prahova, anunța că o tânără alpinistă a căzut din Brâna Mare a Morarului, înspre Valea Cerbului din Munții Bucegi. O echipă formată din trei salvatori montani s-a deplasat imediat spre locul accidentului, pentru a evalua starea victimei și pentru a acorda primul-ajutor. Apoi, o echipă de sprijin, formată din opt salvatori montani, a plecat în ajutorul primei echipe, pentru a asigura transportul victimei și recuperarea celui care a anunțat accidentul. Din păcate, la locul accidentului, salvatorii montani au găsit două persoane decedate.

Fata a căzut prima, iar prietenul ei, cu care se afla pe munte, a anunțat Salvamont Prahova, apoi, după cum consideră salvamontiștii, a încercat să ajungă la ea și a căzut și el. Traseul de creastă ales de cei doi este dificil și vara, darămite iarna, în condiții de zăpadă înghețată, vânt, temperaturi scăzute. Intervenția salvatorilor a fost extrem de dificilă, "în situaţie de risc maxim, în condiţii de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheață şi acumulări de zăpadă pe versanţi", după cum a precizat Salvamont Prahova. În noaptea de sâmbătă spre duminică, salvamontiștii din Bușteni și cei de la Serviciul Județean Prahova au recuperat trupul fetei, iar duminică dimineață se desfășoară acțiunea de recuperare și coborâre în Bușteni a trupului neînsuflețit al băiatului.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Sursă foto - Salvamont Prahova

5013 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2243 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4339 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1132 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2551 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.