"Nu voi accepta ca trei sferturi din Câmpina să intre în Zona A de impozitare, cu problemele pe care oamenii le au în prezent!"

Actualitate (Categoria articolului)

Noua hartă de impozitare a municipiului Câmpina, care va intra în curând în dezbatere publică, a fost subiectului emisiunii de la CâmpinaTV.ro, moderată de Cristina Neculai și al cărei invitat a fost primarul Alin Moldoveanu. Un subiect extrem de important, având în vedere faptul că prin noua hartă de impozitare s-a dorit îndreptarea unor inadvertențe semnalate de unii cetățeni de-a lungul timpului. Numai că, din păcate, ceea ce a ieșit, probabil că ar stârni o nemulțumire în masă.

Criteriile care au stat la baza noii hărți de impozitare au fost aprobate de Consiliul Local Câmpina în mandatul trecut, prin HCL nr. 84/iunie 2019. Pornind de la aceste criterii, s-a făcut o nouă zonificare, iar noua hartă de impozitare ar urma să intre în dezbaterea noului Consiliu Local, după ce se va afla mai întâi în dezbatere publică, pentru ca, ulterior, să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.
"Eu fac apel la câmpineni să se implice cu toții în momentul în care vom supune dezbaterii publice noua hartă de impozitare pentru că, din punctul meu de vedere, sunt unele lucruri care nu sunt deloc în regulă. În mod clar, avem o problemă, trei sferturi din municipiul Câmpina ar urma să intre în Zona A de impozitare, iar mie nu mi se pare corect acest lucru. Ar trebui să fiu mulțumit, da, pentru că asta ar însemna impozite mai mari la bugetul local, dar asta s-ar întâmpla pe spatele cetățenilor! Cetățeni care nu au canalizare menajeră, dar noi îi băgăm în Zona A de impozitare pentru că așa rezultă din criteriile aprobate de vechiul Consiliu Local. Sau nu beneficiază de o infrastructură rutieră de calitate, dar noi îi băgăm în Zona A, ca să plătească impozite mai mari. Nu voi fi niciodată de acord cu așa ceva! Știți cu cât ar crește impozitele pe clădiri pentru cei care sunt acum în Zona B de impozitare și ar urma să fie trecuți în Zona A? Cu 8,34%! Dar la trecerea unui teren din Zona B în Zona A știți cu cât ar crește impozitul? Cu 48% pe metru pătrat! Mi se pare enorm! La trecerea din Zona C în Zona A, normal, creșterea este și mai mare, de 14% în cazul impozitului pe clădiri și, atenție, 135% la terenuri. De aceea spun că voi avea nevoie de câmpineni și de actualul Consiliu Local pentru că lucrurile nu pot rămâne așa! Nu pot accepta ca trei sferturi din Câmpina să intre în zona de impozitare A, cu problemele pe care oamenii le au în prezent!", a afirmat primarul Alin Moldoveanu.

Urmăriți emisiunea cu primarul Câmpinei și veți afla mai multe informații despre ceea ce ar însemna noua zonificare, cu mai multe exemple și clarificări. Noi vom reveni asupra acestui subiect atunci când noua hartă de impozitare va fi supusă dezbaterii publice. Deocamdată vă invităm să priviți imaginea comparativă a hărții actuale de impozitare (în stânga) și a celei noi (în dreapta), cu precizarea că Zona A de impozitare înseamnă tot ce este cu culoare roșie, Zona B - galbenă, Zona C - verde, Zona D - albastru.

6570 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana 25.02.2021 13:05 De ani de zile tata plateste vitanja sa scoata haznaua .Cand a luat casa i sa spus ca nu se poate racorda la o canalizare din strada ca trece conducata prin spatele casei la vecinu,dar se putea face ceva daca se vroia dar....Bine inteles pe spatele la cel care vroia sa fie racordat in strada adica tata sa plateasca tot si sapaturi si conducta ,asfalt,etc...
  • Alexandru 25.02.2021 13:19 Str Voila e considerata zona rezidentiala cu cele mai mari tarife de impozitare si nici macar canalizare nu este. Nu exista trotuare...
  • Jean 25.02.2021 19:12 Cei dinaintea voastra au încercat tardiv să-și acopere urmele și golurile din vistieria primăriei,drept urmare Amedeo a dat-o in bara urat de tot....apropo.. in ultimii ani Amedeo,aproape că nu a mișcat un pai în orașul asta
  • Rammstein 26.02.2021 20:47 Corect!!!...dle primar, așa trebuie să procedeze toti cei care tin cu comunitatea lor...!!!..
  • Vasile 01.03.2021 11:09 Corect,dar vrem sa stim si noi care sunt noile criterii de zonare, sa putem participa la dezbaterea publica.
  • Alina 12.03.2021 16:30 Cartierul Voila, pe langa faptul ca nu dispune de canalizare, nu are infrastructura adecvata unui cartier rezidential cu pretentii( trotuare, drumuri, piste de biciclete), nu dispune de locuri de joaca pt copii, gradinite, scoli, licee, piete agroalimentare, magazine, farmacii, cabinete medicale si stomatologice. Ar fi aberant un impozit marit, egal cu cel din zona centrala !

Actualitate

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3041 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5783 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.