"Nu voi accepta ca trei sferturi din Câmpina să intre în Zona A de impozitare, cu problemele pe care oamenii le au în prezent!"

Actualitate (Categoria articolului)

Noua hartă de impozitare a municipiului Câmpina, care va intra în curând în dezbatere publică, a fost subiectului emisiunii de la CâmpinaTV.ro, moderată de Cristina Neculai și al cărei invitat a fost primarul Alin Moldoveanu. Un subiect extrem de important, având în vedere faptul că prin noua hartă de impozitare s-a dorit îndreptarea unor inadvertențe semnalate de unii cetățeni de-a lungul timpului. Numai că, din păcate, ceea ce a ieșit, probabil că ar stârni o nemulțumire în masă.

Criteriile care au stat la baza noii hărți de impozitare au fost aprobate de Consiliul Local Câmpina în mandatul trecut, prin HCL nr. 84/iunie 2019. Pornind de la aceste criterii, s-a făcut o nouă zonificare, iar noua hartă de impozitare ar urma să intre în dezbaterea noului Consiliu Local, după ce se va afla mai întâi în dezbatere publică, pentru ca, ulterior, să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.
"Eu fac apel la câmpineni să se implice cu toții în momentul în care vom supune dezbaterii publice noua hartă de impozitare pentru că, din punctul meu de vedere, sunt unele lucruri care nu sunt deloc în regulă. În mod clar, avem o problemă, trei sferturi din municipiul Câmpina ar urma să intre în Zona A de impozitare, iar mie nu mi se pare corect acest lucru. Ar trebui să fiu mulțumit, da, pentru că asta ar însemna impozite mai mari la bugetul local, dar asta s-ar întâmpla pe spatele cetățenilor! Cetățeni care nu au canalizare menajeră, dar noi îi băgăm în Zona A de impozitare pentru că așa rezultă din criteriile aprobate de vechiul Consiliu Local. Sau nu beneficiază de o infrastructură rutieră de calitate, dar noi îi băgăm în Zona A, ca să plătească impozite mai mari. Nu voi fi niciodată de acord cu așa ceva! Știți cu cât ar crește impozitele pe clădiri pentru cei care sunt acum în Zona B de impozitare și ar urma să fie trecuți în Zona A? Cu 8,34%! Dar la trecerea unui teren din Zona B în Zona A știți cu cât ar crește impozitul? Cu 48% pe metru pătrat! Mi se pare enorm! La trecerea din Zona C în Zona A, normal, creșterea este și mai mare, de 14% în cazul impozitului pe clădiri și, atenție, 135% la terenuri. De aceea spun că voi avea nevoie de câmpineni și de actualul Consiliu Local pentru că lucrurile nu pot rămâne așa! Nu pot accepta ca trei sferturi din Câmpina să intre în zona de impozitare A, cu problemele pe care oamenii le au în prezent!", a afirmat primarul Alin Moldoveanu.

Urmăriți emisiunea cu primarul Câmpinei și veți afla mai multe informații despre ceea ce ar însemna noua zonificare, cu mai multe exemple și clarificări. Noi vom reveni asupra acestui subiect atunci când noua hartă de impozitare va fi supusă dezbaterii publice. Deocamdată vă invităm să priviți imaginea comparativă a hărții actuale de impozitare (în stânga) și a celei noi (în dreapta), cu precizarea că Zona A de impozitare înseamnă tot ce este cu culoare roșie, Zona B - galbenă, Zona C - verde, Zona D - albastru.

8279 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana 25.02.2021 13:05 De ani de zile tata plateste vitanja sa scoata haznaua .Cand a luat casa i sa spus ca nu se poate racorda la o canalizare din strada ca trece conducata prin spatele casei la vecinu,dar se putea face ceva daca se vroia dar....Bine inteles pe spatele la cel care vroia sa fie racordat in strada adica tata sa plateasca tot si sapaturi si conducta ,asfalt,etc...
  • Alexandru 25.02.2021 13:19 Str Voila e considerata zona rezidentiala cu cele mai mari tarife de impozitare si nici macar canalizare nu este. Nu exista trotuare...
  • Jean 25.02.2021 19:12 Cei dinaintea voastra au încercat tardiv să-și acopere urmele și golurile din vistieria primăriei,drept urmare Amedeo a dat-o in bara urat de tot....apropo.. in ultimii ani Amedeo,aproape că nu a mișcat un pai în orașul asta
  • Rammstein 26.02.2021 20:47 Corect!!!...dle primar, așa trebuie să procedeze toti cei care tin cu comunitatea lor...!!!..
  • Vasile 01.03.2021 11:09 Corect,dar vrem sa stim si noi care sunt noile criterii de zonare, sa putem participa la dezbaterea publica.
  • Alina 12.03.2021 16:30 Cartierul Voila, pe langa faptul ca nu dispune de canalizare, nu are infrastructura adecvata unui cartier rezidential cu pretentii( trotuare, drumuri, piste de biciclete), nu dispune de locuri de joaca pt copii, gradinite, scoli, licee, piete agroalimentare, magazine, farmacii, cabinete medicale si stomatologice. Ar fi aberant un impozit marit, egal cu cel din zona centrala !

Actualitate

1099 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1145 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1306 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1006 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.