Declarații contradictorii ale victimei și poliției în cazul accidentului rutier produs în Câmpina, în apropierea Bisericii de la Lac, pe 13 decembrie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Despre accidentul produs la Câmpina, pe Strada B.P. Hasdeu, în apropierea Bisericii de la Lac, noi am scris la momentul respectiv. Vă reamintim că un conducător auto, aflat sub influența alcoolului, a accidentat o femeie care se angajase în traversarea străzii. Ambulanța Prahova a anunțat ulterior că victima a suferit un traumatism la șold, dar se pare că situația este mai gravă de atât. După mai bine de o săptămână de la acest eveniment rutier nefericit, Elena Feraru, femeia lovită de mașină și care are 41 de ani, nu 50 ani, așa cum a anunțat poliția, ne-a contactat pentru a prezenta împrejurările în care s-a produs accidentul. Cele povestite de ea diferă de informațiile furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în seara respectivă.  

Elena Feraru, 41 ani, victima accidentului: ”În seara zilei de vineri, 13 decembrie, în jurul orei 17.15-17.30, în condiții de ploaie, mergeam pe Strada B.P. Hasdeu, iar în dreptul Bisericii de la Lac, la trecerea de pietoni, am vrut să traversez de pe partea cu biserica pe partea cealaltă a străzii. M-am asigurat că nu venea nicio mașină, am ajuns la jumătatea traversării, iar când mai aveam cam trei-patru linii de marcaj, o mașină care venea dinspre lac m-a lovit. După momentul impactului, șoferul s-a dat jos din mașină și a tras de mine să mă treacă strada, spunându-mi că sunt nebună și că m-am aruncat în fața mașinii sale. I-am cerut să nu mă ridice, pentru că am suferit o operație la coloană și mi-era teamă că rupe tot în mine. L-am rugat să îmi caute telefonul mobil, să-mi pot anunța familia, dar nici nu m-a băgat în seamă. A refuzat să sune la 112, să vină o ambulanță și doar la insistențele martorilor s-a sunat la 112. La sosirea echipajului de poliție, un agent mi-a pus fiola să vadă dacă am consumat băuturi alcoolice, dar nu m-a întrebat ce s-a întâmplat și cum s-a produs accidentul. L-am rugat pe agentul de poliție să îmi anunțe familia, dar nici acesta nu m-a băgat în seamă. Am ajuns la Spitalul Județean Ploiești, unde am fost diagnosticată cu fractură de bazin și traumatism șold drept, dar nici acolo nu a venit nimeni să îmi ceară declarații privind acest accident. Mai mult, am înțeles că în procesul-verbal al accidentului ar scrie că am traversat neregulamentar, ceea ce nu este adevărat. Am fost externată marți, 17 decembrie 2019, din spital, medicii recomandându-mi repaus total la pat 30 de zile. De la producerea accidentului și până acum nu m-a mai căutat nimeni, nici șoferul care m-a lovit, nici poliția pentru declarații”.

Pentru că în informațiile furnizate presei de IJP Prahova se menționa faptul că femeia se angajase în traversarea neregulamentară a străzii și pentru că declarația victimei este de-a dreptul șocantă nu doar în privința producerii accidentului, cât mai ales în privința comportamentului șoferului vinovat și al agentului de poliție, am solicitat un punct de vedere și Poliției Municipale Câmpina, mai exact agentului care se ocupă de caz și care a coordonat ancheta la fața locului.
Subinspector Cătălin Grancea: ”În legătură cu accidentul de vineri, 13 decembrie, produs în Câmpina, pe Strada B.P. Hasdeu vă pot spune că eu personal eram la Florești la momentul în care a fost anunțat în dispeceratul nostru acest accident. Primii care au ajuns la fața locului au fost colegii de la Ordine Publice, eu ajungând în aproximativ 20 minute de la anunțarea accidentului. La  momentul sosirii mele, victima era deja în Ambulanță, iar în urma primelor verificări am stabilit că victima nu se afla pe trecerea de pietoni în momentul producerii accidentului, ci la o distanță de 6,40 metri de aceasta. De asemeena, conform procedurii legale, au fost testați cu aparatul etilotest atât conducătorul auto, care se afla sub influența alcoolului, cât și victima. Acum, noi am deschis un dosar de cercetare penală privind acest accident, dosar care în momentul de față se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina pentru a i se aloca număr unic, urmând ca la momentul întoarcerii sale la noi să continuăm cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest accident. Pot să vă asigură că vor fi audiate toate persoanele implicate, inclusiv victima și conducătorul auto, iar noi vom administra și alte probe în această cauză, fiind deja în posesia unui filmuleț pus la dispoziție de un martor ocular, filmul cuprinzând momentele imediate producerii accidentului. De asemenea, vreau să vă asigur și prin dumneavoastră pe toată lumea că vom acționa cu profesionalism pentru stabilirea adevărului”.
Noi nu tragem concluzii, v-am prezentat doar punctele de vedere ale victimei și poliției, ancheta fiind încă în desfășurare în acesst caz.

(Foto - victima accidentului și biletul de externare din Spitalul Județean)

7726 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 27.12.2019 13:55 Eu am trecut pe acolo la câteva minute după producerea accidentului. Mașina era fix pe trecerea de pietoni iar o umbrelă sub botul mașinii.

Actualitate

1078 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1123 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

868 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

367 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.