Administrația câmpineană depune la AFM patru proiecte pentru reabilitarea termică a unor unități de învățământ: școlile "Câmpineanu și "Cuza", Liceul Mecanic și Grădinița "Hasdeu"

Actualitate (Categoria articolului)

Programul ELENA privind eficientizarea energetică a clădirilor publice a intrat într-un impas, protocolul de colaborare între Agenția de Dezvoltare Regională și Banca Europeană de Investiții (BEI), care gestionează acest program, nefiind semnat nici până în prezent. În aceste condiții, proiectele depuse de administrațiile locale, pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice, nu pot obține finanțarea necesară. În schimb, s-a mai deschis o portiță de finanțare, iar aceasta se numește Administrația Fondului pentru Mediu.

În cadrul Programului ELENA, Primăria Câmpina a depus 13 proiecte în valoare totală de 10,64 milioane euro. Vă reamintim că este vorba despre:
- reabilitarea termică a Casei de Cultură ”Geo Bogza” - 1.232.000 euro;
- reabilitarea termică a Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” - 330.000 euro;
- reabilitarea termică a Casei Tineretului - 3.632.000 euro;
- reabilitarea termică a Creșei nr. 1 (Strada Plevnei) - 277.600 euro;
- reabilitarea termică a clădirii administrative Direcția Economică - 388.000 euro;
- reabilitarea termică a Colegiului Tehnic Forestier - 1.377.200 euro;
- reabilitarea termică a Liceului Tehnologic Mecanic - 710.400 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” - 960.000 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 3 Voila - 488.000 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 6 (cartier Tunătorie) - 246.000 euro;
- reabilitarea termică a Grădiniței nr. 3 (Calea Doftanei) - 66.400 euro;
- reabilitarea termică a Grădiniței nr. 8 - 173.200 euro;
- reabilitarea termică a Grădiniței ”Iulia Hasdeu” (Strada Mihail Kogălniceanu) - 765.600 euro.

Programul ELENA reprezenta un lucru foarte bun pentru administrațiile locale. În primul rând pentru că era un grant nerambursabil al Comisiei Europene prin BEI, iar în al doilea rând pentru că nu implica o birocrație excesivă cum se întâmplă în cazul altor tipuri de finanțări europene. Dar cum lucrurile s-au blocat în privința acestui program, Primăria Câmpina a decis să treacă o parte din proiecte pentru obținerea finanțării de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul “Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ”. Prin acest program Câmpina ar putea beneficia de 10 milioane lei. Sesiunea de depunere a proiectelor a fost deschisă în septembrie 2021, iar administrația câmpineană a pregătit documentația pentru patru proiecte: creșterea eficienței energetice la Școala “Ion Câmpineanu” și la Școala “Al.I. Cuza” (indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în ședința extraordinară din 15 octombrie a Consiliului Local) și creșterea eficienței energetice la Liceul Tehnologic Mecanic și Grădinița “Iulia Hasdeu” (indicatorii tehnico-economici urmează să fie aprobați în ședința de joi, 28 octombrie, a Consiliului Local).

3558 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1926 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1930 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

752 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

156 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.