Administrația câmpineană depune la AFM patru proiecte pentru reabilitarea termică a unor unități de învățământ: școlile "Câmpineanu și "Cuza", Liceul Mecanic și Grădinița "Hasdeu"

Actualitate (Categoria articolului)

Programul ELENA privind eficientizarea energetică a clădirilor publice a intrat într-un impas, protocolul de colaborare între Agenția de Dezvoltare Regională și Banca Europeană de Investiții (BEI), care gestionează acest program, nefiind semnat nici până în prezent. În aceste condiții, proiectele depuse de administrațiile locale, pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice, nu pot obține finanțarea necesară. În schimb, s-a mai deschis o portiță de finanțare, iar aceasta se numește Administrația Fondului pentru Mediu.

În cadrul Programului ELENA, Primăria Câmpina a depus 13 proiecte în valoare totală de 10,64 milioane euro. Vă reamintim că este vorba despre:
- reabilitarea termică a Casei de Cultură ”Geo Bogza” - 1.232.000 euro;
- reabilitarea termică a Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” - 330.000 euro;
- reabilitarea termică a Casei Tineretului - 3.632.000 euro;
- reabilitarea termică a Creșei nr. 1 (Strada Plevnei) - 277.600 euro;
- reabilitarea termică a clădirii administrative Direcția Economică - 388.000 euro;
- reabilitarea termică a Colegiului Tehnic Forestier - 1.377.200 euro;
- reabilitarea termică a Liceului Tehnologic Mecanic - 710.400 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” - 960.000 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 3 Voila - 488.000 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 6 (cartier Tunătorie) - 246.000 euro;
- reabilitarea termică a Grădiniței nr. 3 (Calea Doftanei) - 66.400 euro;
- reabilitarea termică a Grădiniței nr. 8 - 173.200 euro;
- reabilitarea termică a Grădiniței ”Iulia Hasdeu” (Strada Mihail Kogălniceanu) - 765.600 euro.

Programul ELENA reprezenta un lucru foarte bun pentru administrațiile locale. În primul rând pentru că era un grant nerambursabil al Comisiei Europene prin BEI, iar în al doilea rând pentru că nu implica o birocrație excesivă cum se întâmplă în cazul altor tipuri de finanțări europene. Dar cum lucrurile s-au blocat în privința acestui program, Primăria Câmpina a decis să treacă o parte din proiecte pentru obținerea finanțării de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul “Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ”. Prin acest program Câmpina ar putea beneficia de 10 milioane lei. Sesiunea de depunere a proiectelor a fost deschisă în septembrie 2021, iar administrația câmpineană a pregătit documentația pentru patru proiecte: creșterea eficienței energetice la Școala “Ion Câmpineanu” și la Școala “Al.I. Cuza” (indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în ședința extraordinară din 15 octombrie a Consiliului Local) și creșterea eficienței energetice la Liceul Tehnologic Mecanic și Grădinița “Iulia Hasdeu” (indicatorii tehnico-economici urmează să fie aprobați în ședința de joi, 28 octombrie, a Consiliului Local).

3115 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.