Mii de locuințe au rămas fără curent electric la Valea Doftanei, Comarnic, Secăria și Măneciu, din cauza vântului puternic

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE, ora 21.00 - 67 de pompieri, 7 jandarmi și 17 polițiști acționează la ieșirea din Cheia spre Vălenii de Munte pentru degajarea carosabilului. Opt copaci au fost rupți de vânt și au blocat complet DN1A. A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT, valabil până la ora 23.00, în sensul evitării deplasărilor pe DN1A între Măneciu și Cheia. De asemenea, având în vedere că școala și grădinița din Cheia nu sunt alimentate cu energie electrică, din cauza condițiilor meteo, s-a luat decizia suspendării cursurilor pentru joi, 6 februarie 2020.
UPDATE, ora 20.00 - 12.661 de gospodării din localitățile Câmpina, Telega, Brebu, Șotrile, Comarnic, Băicoi, Valea Doftanei, Secăria și Plopeni nu sunt alimentate cu energie electrică. Zece echipaje specializate acționează în teren pentru remedierea defecțiunilor apărute la rețeaua de energie electrică.
UPDATE - Pompierii militari intervin pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil la Sinaia, Breaza, Comarnic, Șotrile și pe DN1A. Din cauza firelor electrice căzute la pământ, la Breaza a izbucnit un incendiu de vegetație uscată pentru stingerea căruia acționează pompierii. Tot la Breaza, vântul a smuls acoperișul unui bloc. Din fericire, nu sunt victime.

În condițiile codului portocaliu de vânt puternic sub care se află cea mai mare parte a județului Prahova, într-o informare a ISU Prahova, la ora 19.00, peste 5.000 de gospodării din localitățile Valea Doftanei, Comarnic, Secăria și Măneciu nu beneficiau de curent electric.

Se acționează cu echipaje specializate pentru remedierea defecțiunilor și reluarea alimentării cu energie electrică în localitățile afectate. 
De asemenea, în Sinaia, Comarnic și pe DN1 A, la aproximativ un kilometru de localitatea Cheia, echipaje specializate intervin pentru degajarea copacilor căzuți peste carosabil sau peste rețeaua de alimentare cu energie electrică.
Vă reamintim că, în condițiile avertizărilor de cod portocaliu și cod roșu pentru județul Prahova în privința scăderii temperaturilor și a vântului puternic, la nivelul ISU Prahova sunt în alertă 225 de pompieri și 161 de autospeciale de intervenție și mijloace tehnice pregătiți să intervină.

(Foto - ISU Prahova)

14955 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lucia 06.02.2020 06:27 Aceleași localități au rămas fără energie electrică și de anul nou si atunci nu bătea vântul. Stranie coincidență! Investiții 0 din partea Electrică. Vor numai profit pentru ei.

Actualitate

177 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

320 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

709 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1578 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.