Mii de locuințe au rămas fără curent electric la Valea Doftanei, Comarnic, Secăria și Măneciu, din cauza vântului puternic

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE, ora 21.00 - 67 de pompieri, 7 jandarmi și 17 polițiști acționează la ieșirea din Cheia spre Vălenii de Munte pentru degajarea carosabilului. Opt copaci au fost rupți de vânt și au blocat complet DN1A. A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT, valabil până la ora 23.00, în sensul evitării deplasărilor pe DN1A între Măneciu și Cheia. De asemenea, având în vedere că școala și grădinița din Cheia nu sunt alimentate cu energie electrică, din cauza condițiilor meteo, s-a luat decizia suspendării cursurilor pentru joi, 6 februarie 2020.
UPDATE, ora 20.00 - 12.661 de gospodării din localitățile Câmpina, Telega, Brebu, Șotrile, Comarnic, Băicoi, Valea Doftanei, Secăria și Plopeni nu sunt alimentate cu energie electrică. Zece echipaje specializate acționează în teren pentru remedierea defecțiunilor apărute la rețeaua de energie electrică.
UPDATE - Pompierii militari intervin pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil la Sinaia, Breaza, Comarnic, Șotrile și pe DN1A. Din cauza firelor electrice căzute la pământ, la Breaza a izbucnit un incendiu de vegetație uscată pentru stingerea căruia acționează pompierii. Tot la Breaza, vântul a smuls acoperișul unui bloc. Din fericire, nu sunt victime.

În condițiile codului portocaliu de vânt puternic sub care se află cea mai mare parte a județului Prahova, într-o informare a ISU Prahova, la ora 19.00, peste 5.000 de gospodării din localitățile Valea Doftanei, Comarnic, Secăria și Măneciu nu beneficiau de curent electric.

Se acționează cu echipaje specializate pentru remedierea defecțiunilor și reluarea alimentării cu energie electrică în localitățile afectate. 
De asemenea, în Sinaia, Comarnic și pe DN1 A, la aproximativ un kilometru de localitatea Cheia, echipaje specializate intervin pentru degajarea copacilor căzuți peste carosabil sau peste rețeaua de alimentare cu energie electrică.
Vă reamintim că, în condițiile avertizărilor de cod portocaliu și cod roșu pentru județul Prahova în privința scăderii temperaturilor și a vântului puternic, la nivelul ISU Prahova sunt în alertă 225 de pompieri și 161 de autospeciale de intervenție și mijloace tehnice pregătiți să intervină.

(Foto - ISU Prahova)

14506 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lucia 06.02.2020 06:27 Aceleași localități au rămas fără energie electrică și de anul nou si atunci nu bătea vântul. Stranie coincidență! Investiții 0 din partea Electrică. Vor numai profit pentru ei.

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.