CONTACT

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești

- Actualitate -

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești

Judecătoria Câmpina a pronunțat recent o sentință într-un dosar de furt, condamnându-l pe autor la o pedeapsă de un an și jumătate cu închisoare. Sentința nu este definitivă.

Este vorba de un caz mai ciudat. Un tânăr în vârstă de 19 ani a avut ghinionul să rămână în pană cu mașina pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Pentru că nu a avut o soluție imediată să transporte BMW-ul defect într-un service, șoferul a fost nevoit să-l abandoneze în locul în care a cedat. Câteva zile mai târziu avea să constate că mașina pe care abia și-o cumpărase a dispărut fără urmă. Tânărul de 19 ani din Florești, județul Prahova, se întorcea de la serviciu în seara zilei de 25 aprilie 2023. Când a ajuns la intersecția DN1 cu drumul județean care duce spre comuna Florești, motorul autoturismului BMW a cedat. Șoferul a realizat că nu era o defecțiune banală, întrucât de la compartimentul motor începuse să iasă fum dens. A reușit să potolească începutul de incendiu și, cu ajutorul prietenului care-l însoțea, a împins mașina cât mai aproape de marginea drumului pentru a nu încurca traficul. În perioada imediat următoare, din cauza faptului că nu a deținut suma de bani necesară transportării autoturismului la domiciliu pe platformă, tânărul l-a lăsat în același loc. Abia în data de 29 aprilie, șoferul a reușit să facă rost de bani și a mers în locul unde își abandonase BMW-ul pentru a-l transporta acasă doar că a avut surpriza să constate că mașina lui nu se mai află acolo. A cerut imediat ajutorul polițiștilor care au început cercetarea verificând imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Așa au descoperit că BMW-ul fusese ridicat cu o platformă și transportat tot în localitatea Florești, la această manevră participând șoferul platformei, dar și alți doi bărbați. Urma lor a fost luată imediat. Polițiștii au dat mai întâi de cel care deținea platforma de transport, urmărind plăcuțele de înmatriculare. Bărbatul n-a avut nicio vină. Acesta fusese contactat de doi clienți care l-au apelat telefonic folosind datele postate pe un site de mică publicitate. A explicat că nu i s-a părut nimic suspect atâta vreme cât cel care părea că deține BMW-ul ”a deschis portiera fără niciun efort şi fără să folosească o cheie”. A transportat mașina la adresa indicată, fiind plătit pentru acest serviciu. Fiind audiat, bărbatul care a inițiat furtul mașinii a explicat că observase pe marginea drumului BMW-ul parcat și s-a gândit că cineva l-a abandonat, așa că a decis să-l fure și ulterior să-l vândă sau să valorifice piesele. Pentru că nu avea permis de conducere și-a luat un partener care să-i ofere transport. Inițial cei doi au încercat să fure mașina legând-o cu niște funii, dar n-au reușit să o tracteze. Ulterior au căutat un număr de telefon al unui serviciu de tractări auto, reușind în final să fure mașina cu ajutorul unei platforme.
Bărbatul care a furat BMW-ul a fost trimis în judecată pentru furt, după numai câteva luni fiind condamnat de Judecătoria Câmpina la un un an și jumătate de închisoare. Acesta se află în arest preventiv încă din luna mai 2023, când a fost prins de poliție, iar instanța a decis să mențină măsura preventivă.

(Foto cu caracter ilustrativ)


03 Dec 2023 18:54 2074 vizualizari


Comentarii






5 vizualizari 03 May 2024 12:10 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2232 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2047 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2255 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV