Eveniment istoric la Câmpina – vizita ambasadorului Republicii Coreea, cu ocazia aniversării a 15 ani de Parteneriat Strategic între România și Coreea de Sud

Eveniment (Categoria articolului)

În municipiul Câmpina a avut loc astăzi un eveniment special dedicat împlinirii a 15 ani de la semnarea Declarației Comune privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Coreea. Evenimentul a inclus mai multe acțiuni la care oaspete de onoare a fost Excelența Sa, dl. RIM KAP-SOO, ambasadorul Republicii Coreea în România.

Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic a fost semnată de președinții celor două țări la Seoul, la 8 septembrie 2008. România este prima țară din Uniunea Europeană care a stabilit relații la nivel de parteneriat strategic cu Republica Coreea, iar Republica  Coreea rămâne până astăzi singurul partener strategic al României din Asia. Vizita oficialului coreean în municipiul Campina a inclus întâlniri cu oficialități locale și oameni de afaceri reprezentativi pe plan local, la sediul Primăriei Câmpina, precum și vizitarea societății Confind, a Centrul Medical SanConfind și a Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. De asemenea, la Casa de Cultură Geo Bogza a avut loc un eveniment aniversar consacrat împlinirii a 15 ani de la semnarea Declarației Comune.
Evenimentul aniversar a inclus discursurile ambasadorului RIM KAP-SOO și primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, momente artistice susținute de interpreta de muzică populară Florica Jinga și Ansamblul Folcloric Ghiocelul, precum și o demonstrație de karate a unui grup de sportivi de la Clubul Aiko și a... primarului Alin Moldoveanu, deținător al centurii negre 5 DAN. (video)

2523 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1301 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1261 vizualizari
07 dec. 2023 06:49

Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

La Biserica Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din municipiul Câmpina va avea loc și la acest sfârșit de an tradiționalul concert de orgă organizat în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul se va desfășura miercuri, 27 decembrie 2023, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Alte stiri recente

586 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

670 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.