Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" are nevoie de sprijin financiar pentru a reprezenta cu cinste Câmpina în finala concursului "First Tech Challenge"

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat zilele trecute, echipa Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, Team Undefined, s-a calificat în finala națională a concursului "First Tech Challenge", finală care va avea loc în perioada 22-24 martie, la Sala Polivalentă din București. Echipa câștigătoare a fazei naționale se va califica la marea finală a acestui prestigios concurs de robotică din Statele Unite ale Americii.

Imediat după bucuria calificării din faza regională, desfășurată pe 8-10 martie, tot la București, a început pregătirea pentru faza națională. Și au apărut... emoțiile legate în primul rând de finanțarea participării la finala națională a competiției. În momentul de față, echipa câmpineană se confruntă cu două mari probleme - nu are asigurat transportul la București și nu are toți banii necesari pentru kiturile licențiate, care să îmbunătățească performanțele robotului creat. Problema transportului pentru cei 15 membri ai echipei și cei doi profesori însoțitori ar putea fi rezolvată de Primăria Câmpina, care are în curtea proprie un microbuz nefolosit. Colegiul "Grigorescu" a făcut o cerere în numele echipei de robotică, dar până acum nu a primit niciun răspuns. Noi am aflat că răspunsul va fi negativ, deoarece microbuzul nu are nici manager de transport, nici șofer. 
În aceste condiții, sperăm din tot sufletul ca una dintre firmele de transport din Câmpina să le poată pune la dispoziție copiilor și profesorilor lor un microbuz care să-i ducă vineri, 22 martie, la București, cu tot cu echipamentul pentru concurs și să-i aducă acasă duminică, 24 martie. În privința banilor, reprezentanții echipei de la Colegiul "Grigorescu" ne-au spus că ar fi vorba de aproximativ 3.000 euro, sumă necesară pentru achiziționarea unor componente care să îmbunătățească performanțele robotului creat, ceea ce le-ar spori considerabil șansele de câștig. Trebuie să precizăm faptul că organizatorii acestui concurs solicită și verifică fiecare componentă în parte a robotului prezentat de fiecare echipă, inclusiv din punct de vedere al licenței, ceea ce crește considerabil costul achiziționării tuturor kiturilor și pieselor incluse în robotul creat.
Dacă doriți și puteți ajuta financiar "Team Undefined" în încercarea de a reprezenta cât mai bine liceul și localitatea la faza națională a concursului "First Tech Challenge", sperăm să o faceți cu inima deschisă. Acești copiii extraordinari merită sprijinul nostru, al comunității. Nu este suficient să-i felicităm, să ne mândrim cu ei, să ne lăudăm cu ei. Trebuie să-i și ajutăm atunci când au nevoie! 

Echipa poate fi contactată la adresa de e-mail: lungum15@gmail.com, care aparține Mirelei Lungu, unul dintre părinți, co-mentor al echipei de robotică. De asemenea, ne puteți contacta pe noi, redacția Câmpinatv.ro și vă vom pune în legătură cu membrii echipei de robotică și profesorii lor.

4227 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.03.2019 17:35 Felicitari echipei si profesorilor !
  • dumitru 15.03.2019 16:59 Bine ca dl prof Chitu,un om deosebit a plecat de la Energetic.Merita mai mult decat acel lagar de liceu de pe care cade tencuiala.

Actualitate

2289 vizualizari
17 iul. 2019 17:36

Accident la Câmpina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni pe Strada B.P. Hasdeu

Miercuri după-amiază, pe Strada B.P. Hasdeu din municipiul Câmpina a avut loc un accident de circulație, în urma căruia o femeie, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal.

2939 vizualizari
16 iul. 2019 20:14

Parcul de la Soldat, pe ultimii 500-800 de metri. Parcă începe să arate ca în proiect. Sau nu...

1 comentarii

Ce-ar mai putea fi de spus despre lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat (rămas fără soldat și denumit oficial Regele Mihai I), o lucrare începută în aprilie 2018 și care pare că nu se mai termină, deși au trecut 448 de zile de la demararea ei?! La ședința Consiliului Local Câmpina, de la finalul lunii iunie 2019, viceprimarul Adrian Pițigoi afirma că în două-trei zile, maxim o săptămână, lucrarea va fi gata. Au trecut de atunci trei săptămâni și pare că tot nu s-a ajuns la... ultima sută de metri. Deja e prea mult pentru nervii și banii câmpinenilor!

Alte stiri recente

1744 vizualizari
17 iul. 2019 12:47

”Câmpina, oraș fericit”, un proiect al Fundației Zamolxes, dedicat implicării civice a locuitorilor

Implicarea civică a locuitorilor municipiului Câmpina în rezolvarea problemelor comunității este o temă importantă, dar greu de pus în practică. În teorie, totul funcționează, dar lucrurile se complică în momentul în care se încearcă punerea în aplicare a teoriei. Cel mai nou proiect al cărui scop este atragerea oamenilor spre problemele comunității și găsirea de soluții pentru rezolvarea lor aparține Fundației ”Zamolxes” și a demarat luni, 15 iulie, printr-o primă întâlnire, moderată de Florin Predescu, președintele fundației.

2708 vizualizari
16 iul. 2019 21:48

Avem cel mai mare tarif din țară la apa potabilă. Iar tariful cumulat apă-canal este similar celui din Dubai. Mulțumim, HidroPrahova!

După cum vă informam recent, de la 1 iulie 2019, prețul la apa potabilă a fost majorat pentru toți abonații din aria de acoperire a societății HidroPrahova. Este vorba despre municipiul Câmpina și alte 60 de localități din județ. Noul preț este 5,29 lei/mc, cu tot cu TVA. Este greu de înțeles ce strategie tarifară are operatorul de apă și canal al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Prahova, iar acționari minoritari sunt consiliile locale din localitățile deservite de HidroPrahova. O să vă prezentăm în continuare prețul la metrul cub de apă potabilă în aproape toată țara, pentru a demonstra că aici, în Prahova, plătim cel mai mare preț la apa potabilă.