Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" are nevoie de sprijin financiar pentru a reprezenta cu cinste Câmpina în finala concursului "First Tech Challenge"

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat zilele trecute, echipa Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, Team Undefined, s-a calificat în finala națională a concursului "First Tech Challenge", finală care va avea loc în perioada 22-24 martie, la Sala Polivalentă din București. Echipa câștigătoare a fazei naționale se va califica la marea finală a acestui prestigios concurs de robotică din Statele Unite ale Americii.

Imediat după bucuria calificării din faza regională, desfășurată pe 8-10 martie, tot la București, a început pregătirea pentru faza națională. Și au apărut... emoțiile legate în primul rând de finanțarea participării la finala națională a competiției. În momentul de față, echipa câmpineană se confruntă cu două mari probleme - nu are asigurat transportul la București și nu are toți banii necesari pentru kiturile licențiate, care să îmbunătățească performanțele robotului creat. Problema transportului pentru cei 15 membri ai echipei și cei doi profesori însoțitori ar putea fi rezolvată de Primăria Câmpina, care are în curtea proprie un microbuz nefolosit. Colegiul "Grigorescu" a făcut o cerere în numele echipei de robotică, dar până acum nu a primit niciun răspuns. Noi am aflat că răspunsul va fi negativ, deoarece microbuzul nu are nici manager de transport, nici șofer. 
În aceste condiții, sperăm din tot sufletul ca una dintre firmele de transport din Câmpina să le poată pune la dispoziție copiilor și profesorilor lor un microbuz care să-i ducă vineri, 22 martie, la București, cu tot cu echipamentul pentru concurs și să-i aducă acasă duminică, 24 martie. În privința banilor, reprezentanții echipei de la Colegiul "Grigorescu" ne-au spus că ar fi vorba de aproximativ 3.000 euro, sumă necesară pentru achiziționarea unor componente care să îmbunătățească performanțele robotului creat, ceea ce le-ar spori considerabil șansele de câștig. Trebuie să precizăm faptul că organizatorii acestui concurs solicită și verifică fiecare componentă în parte a robotului prezentat de fiecare echipă, inclusiv din punct de vedere al licenței, ceea ce crește considerabil costul achiziționării tuturor kiturilor și pieselor incluse în robotul creat.
Dacă doriți și puteți ajuta financiar "Team Undefined" în încercarea de a reprezenta cât mai bine liceul și localitatea la faza națională a concursului "First Tech Challenge", sperăm să o faceți cu inima deschisă. Acești copiii extraordinari merită sprijinul nostru, al comunității. Nu este suficient să-i felicităm, să ne mândrim cu ei, să ne lăudăm cu ei. Trebuie să-i și ajutăm atunci când au nevoie! 

Echipa poate fi contactată la adresa de e-mail: lungum15@gmail.com, care aparține Mirelei Lungu, unul dintre părinți, co-mentor al echipei de robotică. De asemenea, ne puteți contacta pe noi, redacția Câmpinatv.ro și vă vom pune în legătură cu membrii echipei de robotică și profesorii lor.

4975 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.03.2019 17:35 Felicitari echipei si profesorilor !
  • dumitru 15.03.2019 16:59 Bine ca dl prof Chitu,un om deosebit a plecat de la Energetic.Merita mai mult decat acel lagar de liceu de pe care cade tencuiala.

Actualitate

2743 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1570 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1350 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1663 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.