Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" are nevoie de sprijin financiar pentru a reprezenta cu cinste Câmpina în finala concursului "First Tech Challenge"

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat zilele trecute, echipa Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, Team Undefined, s-a calificat în finala națională a concursului "First Tech Challenge", finală care va avea loc în perioada 22-24 martie, la Sala Polivalentă din București. Echipa câștigătoare a fazei naționale se va califica la marea finală a acestui prestigios concurs de robotică din Statele Unite ale Americii.

Imediat după bucuria calificării din faza regională, desfășurată pe 8-10 martie, tot la București, a început pregătirea pentru faza națională. Și au apărut... emoțiile legate în primul rând de finanțarea participării la finala națională a competiției. În momentul de față, echipa câmpineană se confruntă cu două mari probleme - nu are asigurat transportul la București și nu are toți banii necesari pentru kiturile licențiate, care să îmbunătățească performanțele robotului creat. Problema transportului pentru cei 15 membri ai echipei și cei doi profesori însoțitori ar putea fi rezolvată de Primăria Câmpina, care are în curtea proprie un microbuz nefolosit. Colegiul "Grigorescu" a făcut o cerere în numele echipei de robotică, dar până acum nu a primit niciun răspuns. Noi am aflat că răspunsul va fi negativ, deoarece microbuzul nu are nici manager de transport, nici șofer. 
În aceste condiții, sperăm din tot sufletul ca una dintre firmele de transport din Câmpina să le poată pune la dispoziție copiilor și profesorilor lor un microbuz care să-i ducă vineri, 22 martie, la București, cu tot cu echipamentul pentru concurs și să-i aducă acasă duminică, 24 martie. În privința banilor, reprezentanții echipei de la Colegiul "Grigorescu" ne-au spus că ar fi vorba de aproximativ 3.000 euro, sumă necesară pentru achiziționarea unor componente care să îmbunătățească performanțele robotului creat, ceea ce le-ar spori considerabil șansele de câștig. Trebuie să precizăm faptul că organizatorii acestui concurs solicită și verifică fiecare componentă în parte a robotului prezentat de fiecare echipă, inclusiv din punct de vedere al licenței, ceea ce crește considerabil costul achiziționării tuturor kiturilor și pieselor incluse în robotul creat.
Dacă doriți și puteți ajuta financiar "Team Undefined" în încercarea de a reprezenta cât mai bine liceul și localitatea la faza națională a concursului "First Tech Challenge", sperăm să o faceți cu inima deschisă. Acești copiii extraordinari merită sprijinul nostru, al comunității. Nu este suficient să-i felicităm, să ne mândrim cu ei, să ne lăudăm cu ei. Trebuie să-i și ajutăm atunci când au nevoie! 

Echipa poate fi contactată la adresa de e-mail: lungum15@gmail.com, care aparține Mirelei Lungu, unul dintre părinți, co-mentor al echipei de robotică. De asemenea, ne puteți contacta pe noi, redacția Câmpinatv.ro și vă vom pune în legătură cu membrii echipei de robotică și profesorii lor.

3989 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.03.2019 17:35 Felicitari echipei si profesorilor !
  • dumitru 15.03.2019 16:59 Bine ca dl prof Chitu,un om deosebit a plecat de la Energetic.Merita mai mult decat acel lagar de liceu de pe care cade tencuiala.

Actualitate

482 vizualizari
22 mar. 2019 13:38

Lucrări pentru introducerea unui canal de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor I.H. Rădulescu și Drumul Taberei din Câmpina

La intersecția străzilor Ion Heliade Rădulescu, Drumul Taberei și Muscelului din municipiul Câmpina este în curs de execuție o lucrare de colectare a apelor pluviale și de dirijare a acestora spre pârâul Câmpinița. Este o investiție despre care se vorbește de mai mulți ani, dar abia în 2018 a fost aprobată de Consiliul Local, iar licitația în vederea executării lucrărilor a fost finalizată în ianuarie 2019.

1897 vizualizari
21 mar. 2019 11:40

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Centrală Câmpina

La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.

Alte stiri recente

599 vizualizari
22 mar. 2019 12:40

Pericol real pentru copii - o gaură în asfalt, la ieșirea din incinta Școlii "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina ne-au semnalat existența unei gropi apărute chiar în zona pe unde elevii intră și ies în/din instituția de învățământ. Este vorba despre zona adiacentă porților laterale, cele dinspre sediul Distrigaz. Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva această gaură din asfalt să devină o capcană pentru copii lor. La rândul nostru, semnalăm această problemă autorităților locale, cu speranță că vor lua măsurile necesare.

1808 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor: