Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" are nevoie de sprijin financiar pentru a reprezenta cu cinste Câmpina în finala concursului "First Tech Challenge"

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat zilele trecute, echipa Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, Team Undefined, s-a calificat în finala națională a concursului "First Tech Challenge", finală care va avea loc în perioada 22-24 martie, la Sala Polivalentă din București. Echipa câștigătoare a fazei naționale se va califica la marea finală a acestui prestigios concurs de robotică din Statele Unite ale Americii.

Imediat după bucuria calificării din faza regională, desfășurată pe 8-10 martie, tot la București, a început pregătirea pentru faza națională. Și au apărut... emoțiile legate în primul rând de finanțarea participării la finala națională a competiției. În momentul de față, echipa câmpineană se confruntă cu două mari probleme - nu are asigurat transportul la București și nu are toți banii necesari pentru kiturile licențiate, care să îmbunătățească performanțele robotului creat. Problema transportului pentru cei 15 membri ai echipei și cei doi profesori însoțitori ar putea fi rezolvată de Primăria Câmpina, care are în curtea proprie un microbuz nefolosit. Colegiul "Grigorescu" a făcut o cerere în numele echipei de robotică, dar până acum nu a primit niciun răspuns. Noi am aflat că răspunsul va fi negativ, deoarece microbuzul nu are nici manager de transport, nici șofer. 
În aceste condiții, sperăm din tot sufletul ca una dintre firmele de transport din Câmpina să le poată pune la dispoziție copiilor și profesorilor lor un microbuz care să-i ducă vineri, 22 martie, la București, cu tot cu echipamentul pentru concurs și să-i aducă acasă duminică, 24 martie. În privința banilor, reprezentanții echipei de la Colegiul "Grigorescu" ne-au spus că ar fi vorba de aproximativ 3.000 euro, sumă necesară pentru achiziționarea unor componente care să îmbunătățească performanțele robotului creat, ceea ce le-ar spori considerabil șansele de câștig. Trebuie să precizăm faptul că organizatorii acestui concurs solicită și verifică fiecare componentă în parte a robotului prezentat de fiecare echipă, inclusiv din punct de vedere al licenței, ceea ce crește considerabil costul achiziționării tuturor kiturilor și pieselor incluse în robotul creat.
Dacă doriți și puteți ajuta financiar "Team Undefined" în încercarea de a reprezenta cât mai bine liceul și localitatea la faza națională a concursului "First Tech Challenge", sperăm să o faceți cu inima deschisă. Acești copiii extraordinari merită sprijinul nostru, al comunității. Nu este suficient să-i felicităm, să ne mândrim cu ei, să ne lăudăm cu ei. Trebuie să-i și ajutăm atunci când au nevoie! 

Echipa poate fi contactată la adresa de e-mail: lungum15@gmail.com, care aparține Mirelei Lungu, unul dintre părinți, co-mentor al echipei de robotică. De asemenea, ne puteți contacta pe noi, redacția Câmpinatv.ro și vă vom pune în legătură cu membrii echipei de robotică și profesorii lor.

4143 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.03.2019 17:35 Felicitari echipei si profesorilor !
  • dumitru 15.03.2019 16:59 Bine ca dl prof Chitu,un om deosebit a plecat de la Energetic.Merita mai mult decat acel lagar de liceu de pe care cade tencuiala.

Actualitate

1935 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.

2139 vizualizari
22 mai. 2019 10:35

Primăria Câmpina reamintește locuitorilor că în cinci zone din municipiu se efectuează gratuit lucrări de cadastru. Iată actele necesare

La Câmpina au demarat, la începutul acestui an, lucrările de cadastru sistematic în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Scopul acestui program este acela de înregistrare gratuită a imobilelor (case și terenuri) în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Primăria Câmpina face apel la cetățenii din cele cinci sectoare unde se efectuează, într-o primă etapă, lucrările de cadastru, să permită accesul pe proprietate reprezentanților firmei care face măsurătorile, să prezinte actele doveditoare ale dreptului de proprietate, să identifice limitele imobilelor împreună cu echipa care realizează lucrările și să verifice informațiile privitoare la imobile în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.

Alte stiri recente

568 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1261 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.