Finanțare europeană aprobată pentru încă un proiect al Câmpinei - modernizarea și extinderea iluminatului public

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul acestei săptămâni, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a avut loc o întâlnire a ministrului Cseke Attila cu membrii Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (foto), comitet din care face parte și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Pe lângă discuțiile generale care au avut loc între ministrul Cseke Attila și reprezentanții AMR, legate de Codul Administrativ, finalizarea Codului Finanțelor Publice Locale, realizarea Codului Urbanismului, reorganizarea Poliției Locale, reabilitarea clădirilor vechi și digitalizarea administrațiilor publice, au existat și discuții punctuale, iar primarul Alin Moldoveanu i-a prezentat ministrului situația de la Câmpina, cu proiectele europene deblocate de noua administrație, insistând asupra importanței semnării cât mai urgente a contractelor de finanțare pentru proiectele deblocate.
A doua zi după întâlnirea de la București cu Comitetul Director al AMR, ministrul Cseke Attila a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că a semnat nouă contracte 
de finanțare, în valoare totală de 106.291.251,29 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA. Între aceste contracte se află și cel pentru proiectul privind reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Câmpina, un proiect în valoare de 7.683.934,77 lei, depus de administrația câmpineană încă din august 2018 în vederea obținerii finanțării europene. Săptămâna viitoare, contractul de finanțare va fi semnat de primarul Alin Moldoveanu și directorul Agenției de Dezvoltare Sud-Muntenia, Liviu Mușat.

5265 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3041 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5783 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.