Finanțare europeană aprobată pentru încă un proiect al Câmpinei - modernizarea și extinderea iluminatului public

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul acestei săptămâni, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a avut loc o întâlnire a ministrului Cseke Attila cu membrii Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (foto), comitet din care face parte și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Pe lângă discuțiile generale care au avut loc între ministrul Cseke Attila și reprezentanții AMR, legate de Codul Administrativ, finalizarea Codului Finanțelor Publice Locale, realizarea Codului Urbanismului, reorganizarea Poliției Locale, reabilitarea clădirilor vechi și digitalizarea administrațiilor publice, au existat și discuții punctuale, iar primarul Alin Moldoveanu i-a prezentat ministrului situația de la Câmpina, cu proiectele europene deblocate de noua administrație, insistând asupra importanței semnării cât mai urgente a contractelor de finanțare pentru proiectele deblocate.
A doua zi după întâlnirea de la București cu Comitetul Director al AMR, ministrul Cseke Attila a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că a semnat nouă contracte 
de finanțare, în valoare totală de 106.291.251,29 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA. Între aceste contracte se află și cel pentru proiectul privind reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Câmpina, un proiect în valoare de 7.683.934,77 lei, depus de administrația câmpineană încă din august 2018 în vederea obținerii finanțării europene. Săptămâna viitoare, contractul de finanțare va fi semnat de primarul Alin Moldoveanu și directorul Agenției de Dezvoltare Sud-Muntenia, Liviu Mușat.

5650 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1587 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.

1391 vizualizari
24 sept. 2021 18:43

Poliția Locală Câmpina a demarat o nouă campanie de informare a cetățenilor privind colectarea selectivă a deșeurilor

Administrația publică locală din Câmpina are ca prioritate creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor menajare. În acest sens, prin intermediul Poliției Locale Câmpina s-a început o nouă acțiune de informare și prevenire privind colectarea selectivă a deșeurilor menajere, acțiune care face parte din campania "Câmpina curată", inițiată de societatea civilă și derulată cu sprijinul Primăriei și operatorului de salubritate.

Alte stiri recente

1246 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

2489 vizualizari
23 sept. 2021 22:16

Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.