Consilierii câmpineni s-au războit pentru... pistoalele Poliției Locale! A fost nevoie inclusiv de pauză de consultări

Actualitate (Categoria articolului)

Dintre toate cele 17 proiecte de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 octombrie, singurul care a iscat discuții a fost cel privind transmiterea fără plată către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a unor bunuri aflate în patrimoniul Municipiului Câmpina și dotarea Poliției Locale. Concret, este vorba de opt pistoale Glock și 400 de cartușe.

Sunt pistoale achiziționate în anii 2006 și 2008 și cartușe de acum 13 ani! Nici armamentul, nici muniția nu au fost folosite niciodată în cei 13, respectiv 15 ani de când acestea au fost achiziționate și au intrat în dotarea Poliției Locale Câmpina.
În ciuda explicațiilor inițiatorului proiectului, primarul Alin Moldoveanu, conform căruia ”păstrarea armamentului și a muniției aferente implică o serie de cheltuieli legate de procedura de viză a autorizației de deținere arme și muniții letale, efectuarea ședințelor de tragere cu armamentul din dotare în poligoane autorizate, verificarea stării tehnice a armelor și muniției, precum și a condițiilor în care acestea sunt păstrate”, mai mulți consilieri nu au fost de acord cu proiectul. Aron Sabo (PMP) a explicat că nu sunt cheltuieli mari pentru păstrarea armelor în dotarea Poliției Locale și că ”e bine ca Poliția Locală să păstreze armele”, Viorica Vane (USR) a spus că, dacă polițiștii nu mai au atestatele necesare pentru folosirea armelor ”să căutăm polițiști pregătiți și să nu renunțăm la arme”, iar viceprimarul Liviu Dumitrache (USR) a afirmat că ”se impune reevaluarea proiectului, iar inițiatorul să-l retragă”. Pentru că Alin Moldoveanu nu a dorit să-și retragă proiectul, s-a luat o pauză pentru consultări. La întoarcerea din pauză s-a trecut la vot și, pentru că lipsea mereu un vot, s-a numărat de vreo trei ori. Până la urmă cu 10 voturi pentru și 8 abțineri, proiectul a fost adoptat, iar Poliția Locală Câmpina nu va mai avea în dotare pistoale. S-au abținut, ceea ce echivalează cu votul împotrivă, consilierii Adina Gârbăcică, Liviu Dumitrache, Aron Sabo, Cezar Grama, Florin Marcu, Dan Nica, Valentin Crețu și Bogdan Ene. Viorica Vane, deși s-a opus declarativ și, inițial, se abținuse la vot, la ultima numărătoare a voturilor s-a declarat ”pentru” acest proiect.
Au votat în favoarea renunțării la pistoale consilierii PSD, POL, Partidului Verde, independentul Costel Filip și, după cum spuneam, Viorica Vane.

3435 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cătălin Panait 29.10.2021 22:35 USR s-a rupt iar. Viceprimarul Dumitrache Liviu nu reușește să-și controleze consilierii. Și nu este prima dată. Nu cred că mai are zile multe ca vice.
  • Marimar 30.10.2021 17:35 As dori sa precizați cu ce firma a efectuat Poliția Locală in anii anteriori cursurile psihologice pt a utiliza armele si cursurile în vederea utilizării acestor arme? Și dacă nu e prea mult...puteți să ne spuneți de cine sunt deținute firmele respective?

Actualitate

2573 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

379 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

145 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

577 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: