Consilierii câmpineni s-au războit pentru... pistoalele Poliției Locale! A fost nevoie inclusiv de pauză de consultări

Actualitate (Categoria articolului)

Dintre toate cele 17 proiecte de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 octombrie, singurul care a iscat discuții a fost cel privind transmiterea fără plată către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a unor bunuri aflate în patrimoniul Municipiului Câmpina și dotarea Poliției Locale. Concret, este vorba de opt pistoale Glock și 400 de cartușe.

Sunt pistoale achiziționate în anii 2006 și 2008 și cartușe de acum 13 ani! Nici armamentul, nici muniția nu au fost folosite niciodată în cei 13, respectiv 15 ani de când acestea au fost achiziționate și au intrat în dotarea Poliției Locale Câmpina.
În ciuda explicațiilor inițiatorului proiectului, primarul Alin Moldoveanu, conform căruia ”păstrarea armamentului și a muniției aferente implică o serie de cheltuieli legate de procedura de viză a autorizației de deținere arme și muniții letale, efectuarea ședințelor de tragere cu armamentul din dotare în poligoane autorizate, verificarea stării tehnice a armelor și muniției, precum și a condițiilor în care acestea sunt păstrate”, mai mulți consilieri nu au fost de acord cu proiectul. Aron Sabo (PMP) a explicat că nu sunt cheltuieli mari pentru păstrarea armelor în dotarea Poliției Locale și că ”e bine ca Poliția Locală să păstreze armele”, Viorica Vane (USR) a spus că, dacă polițiștii nu mai au atestatele necesare pentru folosirea armelor ”să căutăm polițiști pregătiți și să nu renunțăm la arme”, iar viceprimarul Liviu Dumitrache (USR) a afirmat că ”se impune reevaluarea proiectului, iar inițiatorul să-l retragă”. Pentru că Alin Moldoveanu nu a dorit să-și retragă proiectul, s-a luat o pauză pentru consultări. La întoarcerea din pauză s-a trecut la vot și, pentru că lipsea mereu un vot, s-a numărat de vreo trei ori. Până la urmă cu 10 voturi pentru și 8 abțineri, proiectul a fost adoptat, iar Poliția Locală Câmpina nu va mai avea în dotare pistoale. S-au abținut, ceea ce echivalează cu votul împotrivă, consilierii Adina Gârbăcică, Liviu Dumitrache, Aron Sabo, Cezar Grama, Florin Marcu, Dan Nica, Valentin Crețu și Bogdan Ene. Viorica Vane, deși s-a opus declarativ și, inițial, se abținuse la vot, la ultima numărătoare a voturilor s-a declarat ”pentru” acest proiect.
Au votat în favoarea renunțării la pistoale consilierii PSD, POL, Partidului Verde, independentul Costel Filip și, după cum spuneam, Viorica Vane.

3086 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cătălin Panait 29.10.2021 22:35 USR s-a rupt iar. Viceprimarul Dumitrache Liviu nu reușește să-și controleze consilierii. Și nu este prima dată. Nu cred că mai are zile multe ca vice.
  • Marimar 30.10.2021 17:35 As dori sa precizați cu ce firma a efectuat Poliția Locală in anii anteriori cursurile psihologice pt a utiliza armele si cursurile în vederea utilizării acestor arme? Și dacă nu e prea mult...puteți să ne spuneți de cine sunt deținute firmele respective?

Actualitate

2454 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.