Consilierii câmpineni s-au războit pentru... pistoalele Poliției Locale! A fost nevoie inclusiv de pauză de consultări

Actualitate (Categoria articolului)

Dintre toate cele 17 proiecte de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 octombrie, singurul care a iscat discuții a fost cel privind transmiterea fără plată către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a unor bunuri aflate în patrimoniul Municipiului Câmpina și dotarea Poliției Locale. Concret, este vorba de opt pistoale Glock și 400 de cartușe.

Sunt pistoale achiziționate în anii 2006 și 2008 și cartușe de acum 13 ani! Nici armamentul, nici muniția nu au fost folosite niciodată în cei 13, respectiv 15 ani de când acestea au fost achiziționate și au intrat în dotarea Poliției Locale Câmpina.
În ciuda explicațiilor inițiatorului proiectului, primarul Alin Moldoveanu, conform căruia ”păstrarea armamentului și a muniției aferente implică o serie de cheltuieli legate de procedura de viză a autorizației de deținere arme și muniții letale, efectuarea ședințelor de tragere cu armamentul din dotare în poligoane autorizate, verificarea stării tehnice a armelor și muniției, precum și a condițiilor în care acestea sunt păstrate”, mai mulți consilieri nu au fost de acord cu proiectul. Aron Sabo (PMP) a explicat că nu sunt cheltuieli mari pentru păstrarea armelor în dotarea Poliției Locale și că ”e bine ca Poliția Locală să păstreze armele”, Viorica Vane (USR) a spus că, dacă polițiștii nu mai au atestatele necesare pentru folosirea armelor ”să căutăm polițiști pregătiți și să nu renunțăm la arme”, iar viceprimarul Liviu Dumitrache (USR) a afirmat că ”se impune reevaluarea proiectului, iar inițiatorul să-l retragă”. Pentru că Alin Moldoveanu nu a dorit să-și retragă proiectul, s-a luat o pauză pentru consultări. La întoarcerea din pauză s-a trecut la vot și, pentru că lipsea mereu un vot, s-a numărat de vreo trei ori. Până la urmă cu 10 voturi pentru și 8 abțineri, proiectul a fost adoptat, iar Poliția Locală Câmpina nu va mai avea în dotare pistoale. S-au abținut, ceea ce echivalează cu votul împotrivă, consilierii Adina Gârbăcică, Liviu Dumitrache, Aron Sabo, Cezar Grama, Florin Marcu, Dan Nica, Valentin Crețu și Bogdan Ene. Viorica Vane, deși s-a opus declarativ și, inițial, se abținuse la vot, la ultima numărătoare a voturilor s-a declarat ”pentru” acest proiect.
Au votat în favoarea renunțării la pistoale consilierii PSD, POL, Partidului Verde, independentul Costel Filip și, după cum spuneam, Viorica Vane.

3416 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cătălin Panait 29.10.2021 22:35 USR s-a rupt iar. Viceprimarul Dumitrache Liviu nu reușește să-și controleze consilierii. Și nu este prima dată. Nu cred că mai are zile multe ca vice.
  • Marimar 30.10.2021 17:35 As dori sa precizați cu ce firma a efectuat Poliția Locală in anii anteriori cursurile psihologice pt a utiliza armele si cursurile în vederea utilizării acestor arme? Și dacă nu e prea mult...puteți să ne spuneți de cine sunt deținute firmele respective?

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.