Declarație a consilierilor Coaliției de dreapta din Consiliul Local: ”Suntem solidari cu dl. viceprimar Liviu Dumitrache!”

Politică (Categoria articolului)

Din partea celor zece consilieri locali care fac parte din Coaliția de dreapta din Consiliul Local Câmpina am primit următoare o declarație publică, pe care o redăm integral.

"Ca urmare a apariției în spațiul public a multor speculații și neadevăruri în ceea ce privește colaborarea în cadrul alianței politice USR PLUS, PNL, PMP, Cezar Grama (Partidul Verzilor), dar și în ceea ce privește persoana și activitatea dl. viceprimar Liviu Dumitrache, facem următoarele precizări:
• Până în acest moment, în Consiliul Local, noi, consilierii acestei alianțe am susținut și votat proiectele prezentate de primar sau consilieri care contribuie la dezvoltarea Municipiului Câmpina. Dacă ne referim la acel proiect desfășurat din fonduri private, care a inflamat atât de mult, conceput cu scopul de a crea imagine unor persoane publice, am considerat că fiecare dintre noi poate decide în ce măsură îl susține sau nu.
• Suntem solidari cu dl. viceprimar Liviu Dumitrache, pe care l-am ales să ne reprezinte în executiv și considerăm că atacul josnic la persoana acestuia nu reprezintă decât o altă tentativă de a discredita această alianță.
• Comunicările interne ale grupului prezentate public sunt scoase dintr-un context mai larg. Faptul că putem avea puncte de vedere diferite pe anumite proiecte este normal și în niciun caz asta nu înseamnă că nu colaborăm. Dimpotrivă, dezbatem!
• Considerăm că această alianță este cea mai bună soluție care va asigura în continuare o majoritate în Consiliul Local, în ciuda speculațiilor lansate de anumite persoane în spațiul public".

Semnat, consilieri locali: Adina Gîrbăcică, Viorica Vane, Liviu Dumitrache, Dan Nica, Cezar Grama, Bogdan Ene, Aron Sabo, Valentin Cretu, Florin Marcu, Marius Anghelescu.

Se cuvin câteva precizări.
Am explicat și nu mai reluăm care este diferența dintre alianță și coaliție. Dacă membrii coaliției nu au înțeles nici acum, probabil că nu am explicat noi suficient de bine. 
Declarația celor zece consilieri vine ca și cum noi, CâmpinaTV.ro, am fi fost adversarii acestei coaliții, ceea ce, evident, nu este adevărat. Ar fi fost de așteptat o reacție a celor zece consilieri față de declarațiile publice a doi dintre liderii formațiunilor politice care compun acestă coaliție, iar aici ne referim la Marin Nistor - președintele PNL Câmpina și Adrian Pițigoi - președintele PMP Câmpina. Să înțelegem că cei cinci consilieri ai celor două partide (doi PNL și trei PMP) se dezic de declarațiile publice ale propriilor lideri de partid?
Nu în ultimul rând, declarația celor zece consilieri nu explică fundamentul întregii dezbateri pe marginea acestui subiect, adică mesajul viceprimarului Liviu Dumitrache, care le-a scris consilierilor din Coaliție - ”Nu mă mai întâlnesc nici cu Pițigoi sau Nistor, nici între noi. Fiecare votează cum vrea”. Probabil că, pentru a semna acestă declarație, Liviu Dumitrache s-a întâlnit cu colegii săi...

2513 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • M.F. 12.10.2021 07:09 A vorbit cineva public despre schimbarea viceprimarului Dumitrache? Sau tot ei și-au creat scenarii conspiraționiste? Se ocupă cu împachetat fumul în loc să își vadă de treabă. P.S. Dacă cineva îi vrea locul viceprimarului, tot între aliați trebuie să caute.

Politică

2212 vizualizari
04 ian. 2022 20:08

Ce soluții au liderii partidelor cu reprezentare în Consiliului Local pentru blocul de necesitate din Câmpina

UPDATE - Punctul de vedere al președintelui USR Câmpina, Liviu Dumitrache: "Prima dată, considerăm că trebuie să analizăm motivele pentru care s-a ajuns în această situație. Trebuie sa avem și punctul de vedere al locatarilor din blocul A6 și al locatarilor blocurilor din str. Mihai Eminescu de la acest moment. Iar dacă poziția acestora rămâne aceeași, este absolut necesar să schimbăm destinația blocului pentru a stopa costurile mari cu întreținerea acestui imobil. În acest sens, săptămâna viitoare, ne vom întâlni cu mai mulți colegi consilieri și sperăm să identificăm cea mai bună soluție de rezolvare a acestei situații.”

Actuala administrație locală câmpineană a moștenit o serie de ”castane fierbinți” de la fosta administrație, printre care și blocul de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. O construcție care a costat destul de mult (9,5 milioane lei fără TVA), dar care nu și-a atins scopul. Blocul are 72 de unități locative (56 apartamente și 16 garsoniere), 24 de unități locative au fost repartizate medicilor de la cele două spitale, iar o garsonieră a primit-o campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu. 47 de apartamente și garsoniere sunt libere.

2256 vizualizari
11 dec. 2021 08:54

PMP Câmpina, cu desaga plină, pentru copiii cuminți

PMP Câmpina l-a adus, anul acesta, pe Moș Crăciun în casele oamenilor. Plin de daruri și cadouri, dar mai ales surprize, Moșul a fost foarte darnic cu copiii cuminți din municipiul Câmpina, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP Câmpina.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.