Declarație a consilierilor Coaliției de dreapta din Consiliul Local: ”Suntem solidari cu dl. viceprimar Liviu Dumitrache!”

Politică (Categoria articolului)

Din partea celor zece consilieri locali care fac parte din Coaliția de dreapta din Consiliul Local Câmpina am primit următoare o declarație publică, pe care o redăm integral.

"Ca urmare a apariției în spațiul public a multor speculații și neadevăruri în ceea ce privește colaborarea în cadrul alianței politice USR PLUS, PNL, PMP, Cezar Grama (Partidul Verzilor), dar și în ceea ce privește persoana și activitatea dl. viceprimar Liviu Dumitrache, facem următoarele precizări:
• Până în acest moment, în Consiliul Local, noi, consilierii acestei alianțe am susținut și votat proiectele prezentate de primar sau consilieri care contribuie la dezvoltarea Municipiului Câmpina. Dacă ne referim la acel proiect desfășurat din fonduri private, care a inflamat atât de mult, conceput cu scopul de a crea imagine unor persoane publice, am considerat că fiecare dintre noi poate decide în ce măsură îl susține sau nu.
• Suntem solidari cu dl. viceprimar Liviu Dumitrache, pe care l-am ales să ne reprezinte în executiv și considerăm că atacul josnic la persoana acestuia nu reprezintă decât o altă tentativă de a discredita această alianță.
• Comunicările interne ale grupului prezentate public sunt scoase dintr-un context mai larg. Faptul că putem avea puncte de vedere diferite pe anumite proiecte este normal și în niciun caz asta nu înseamnă că nu colaborăm. Dimpotrivă, dezbatem!
• Considerăm că această alianță este cea mai bună soluție care va asigura în continuare o majoritate în Consiliul Local, în ciuda speculațiilor lansate de anumite persoane în spațiul public".

Semnat, consilieri locali: Adina Gîrbăcică, Viorica Vane, Liviu Dumitrache, Dan Nica, Cezar Grama, Bogdan Ene, Aron Sabo, Valentin Cretu, Florin Marcu, Marius Anghelescu.

Se cuvin câteva precizări.
Am explicat și nu mai reluăm care este diferența dintre alianță și coaliție. Dacă membrii coaliției nu au înțeles nici acum, probabil că nu am explicat noi suficient de bine. 
Declarația celor zece consilieri vine ca și cum noi, CâmpinaTV.ro, am fi fost adversarii acestei coaliții, ceea ce, evident, nu este adevărat. Ar fi fost de așteptat o reacție a celor zece consilieri față de declarațiile publice a doi dintre liderii formațiunilor politice care compun acestă coaliție, iar aici ne referim la Marin Nistor - președintele PNL Câmpina și Adrian Pițigoi - președintele PMP Câmpina. Să înțelegem că cei cinci consilieri ai celor două partide (doi PNL și trei PMP) se dezic de declarațiile publice ale propriilor lideri de partid?
Nu în ultimul rând, declarația celor zece consilieri nu explică fundamentul întregii dezbateri pe marginea acestui subiect, adică mesajul viceprimarului Liviu Dumitrache, care le-a scris consilierilor din Coaliție - ”Nu mă mai întâlnesc nici cu Pițigoi sau Nistor, nici între noi. Fiecare votează cum vrea”. Probabil că, pentru a semna acestă declarație, Liviu Dumitrache s-a întâlnit cu colegii săi...

2276 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • M.F. 12.10.2021 07:09 A vorbit cineva public despre schimbarea viceprimarului Dumitrache? Sau tot ei și-au creat scenarii conspiraționiste? Se ocupă cu împachetat fumul în loc să își vadă de treabă. P.S. Dacă cineva îi vrea locul viceprimarului, tot între aliați trebuie să caute.

Politică

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5267 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

2 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Alte stiri recente

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.