Ziua a doua a ”Serbărilor Toamnei” s-a desfășurat cam pe aceleași coordonate cu prima, doar că registrul muzical a fost diferit. De asemenea, nu a mai plouat, iar sonoritatea numelor de pe afiș s-a adăugat la lista motivelor pentru care în a doua zi a festivalului a fost mai multă lume decât în prima zi.
Pentru început, în jurul prânzului, pe scena amplasată în centrul Câmpinei au urcat copiii. Și au fost interpreți de muzică ușoară și instrumentiști de la Școala Centrală - Abigail Dumitrescu, Maria Mândăianu, Ana Maria Stoian, Ioana Teodora Barbu, Daria Maria Cristian, Sergiu Dobrescu la pian și Luca Crețu la tobe, apoi trupa de dans sportiv ”Ala Dance”, Denisa Fodac (vocal și chitară), trupa de dans sportiv de la Casa Tineretului (instructor Gabriel Dovâncă), soliști vocali de la Clubul Copiilor - Bianca Dima, Carolina Anghel, Ștefania Neagu, Daria Comșa (profesor Alice Botoacă), elevi de la Euterpe Arts Academy (pian și canto), formația ”Chondraix”.
Seara, în prezentarea Lorenei Toma, au urcat pe scenă nume din ce în ce mai importante: solista Livia Pisăliță, care a cântat piesele ”Copacul” și ”După noapte vine zi”, două piese foarte frumoase, dar extrem de grele și rar abordate mai ales de tineri, apoi trupa rock ”Apolo 22” de la Liceul Tehnologic Energetic și formația ”Celesta” (profesor Elisabeta Milea), de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", aceștia din urmă fiind cei cărora publicul le-a cerut un ”bis”.
A urmat Anna Lesko, un adevărat spectacol de sunet și culoare, momentul în care a coborât printre spectatorii aducându-i în extaz pe fanii solistei. Paul Ciuci și Compact au oferit un recital de zile mari, din care nu au lipsit refrene arhicunoscute, pe care le fredonau chiar și cei mai tineri decât vârsta respectivelor melodii. Punctul culminant al serii l-a oferit IRIS - Cristi Minculescu & Valter & Boro cu melodii superbe, cu o atmosferă fantastică, dar și cu un moment cu totul și cu totul special aupra căruia vom reveni pe larg.
Ultimul acord muzical a încheiat ediția 2022 a ”Serbărilor Toamnei”. Una care nu a fost perfectă, dar a avut multe puncte mai bune decât la precedentele ediții. Și nu ne rămâne decât să sperăm că sincopele vor fi eliminate, iar calitatea acestui festival va crește de la o ediție la alta. Câmpinenii merită!
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a fost duminică, 19 ianuarie 2025, gazda unui eveniment interesant - o discuție și un work-shop despre securitatea cibernetică.
În continuarea manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, la Câmpina a avut loc sâmbătă dimineață prima ediție a Galei Scriitorilor Câmpineni, eveniment găzduit de Casa Tineretului.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina este una dintre instituțiile de elită ale învățământului la nivel județean și nu trece zi de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, fără ca aici să nu se organizeze o acțiune.
Sâmbătă, 18 ianuarie 2025, de la ora 11.00, la Casa Tineretului va avea loc "Gala scriitorilor câmpineni", un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale.