100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Nadia Comăneci

Social (Categoria articolului)

"Zeița de la Montreal", prima sportivă din istoria gimnasticii mondiale care a primit nota 10, Nadia Comăneci are o poveste interesantă privind legătura sa cu Câmpina. Interesantă și mai puțin cunoscută, deși probabil că mai sunt câmpineni care-și amintesc de vizita Nadiei la Câmpina.

Una dintre ultimele apariţii publice ale Nadiei Comăneci înainte de a fugi din țară a fost la Câmpina. Se întâmpla în octombrie 1989, la Casa Tineretului, iar în noaptea de 28/29 noiembrie Nadia trecea clandestin graniţa cu Ungaria, cerând ulterior azil politic în Statele Unite ale Americii. Atunci, în octombrie 1989, în cadrul unor tradiţionale gale organizate de IRA Câmpina, alături de Nadia Comăneci s-au mai aflat la Casa Tineretului, în fața unei săli pline, inegalabilul cronicar sportiv Ioan Chirilă și actorul Ştefan Tapalagă, întâlnirea fiind moderată de publicistul Horia Alexandrescu şi câmpineanul Ion Mircea. Nadia a răspuns atunci numeroaselor întrebări adresate de câmpineni, publicul fiind extrem de încântat de prezența marii gimnaste în micuțul nostru orășel. 
Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti  şi este nu doar prima gimnastă care a primit 10 într-un concurs olimpic, ci şi câştigătoare a cinci medalii olimpice de aur şi singurul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.

Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mircea Albulescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Toma T. Socolescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Dr. Constantin I. Istrati

2856 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1604 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2844 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Alte stiri recente

406 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.

1808 vizualizari
13 dec. 2018 19:15

Încă o amânare în procesul în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. A treia amânare în mai puțin de 30 de zile

4 comentarii

Al treilea termen al procesului în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a adus o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat pentru 10 ianuarie 2019.