La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina, elevii din ciclul primar au participat joi, 1 noiembrie, la un concurs de pictură inițiat și organizat de Asociația "Irma - culoarea, pasiunea mea". Zeci de copii s-au bucurat de această acțiune și și-au arătat creativitatea în cadrul generoasei teme a concursului - "Universul culorilor'.
Concursul a avut și un juriu, așa cum îi stă bine oricărui concurs cu pretenții. Juriul a fost format din prof. Lidia Nicolae, prof. Florentina Dumitrașcu - directorul Școlii Centrale și Marian Dulă - consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. Elevii s-au întrecut în găsirea unor modalități inedite de prezentare a temei, astfel că misiunea juriului a fost destul de dificilă, mai ales că sunt mulți copii talentați, pasionați de pictură.
Evenimentul s-a bucurat de susținerea financiară a Primăriei și Consiliului Local Câmpina, dar și de sprijinul celorlalte cadre didactice din Școala Centrală, coordonator al acestui proiect fiind Magdalena Șerban, care a declarat: "Îi mulțumim din suflet domnișoarei profesoare Irma Mărgărițoiu, Asociației Irma - culoarea pasiunea mea, care încearcă să atragă spre pictură tot mai mulți copii din Câmpina. Copiilor le place să deseneze de la cele mai mici vârste. Chiar dacă un copil nu are un talent excepțional la desen, cursurile de pictură îl pot ajuta să își dezvolte o serie de abilități. Prin pictură, imaginația și creativitatea copiilor sunt puse la încercare, ei învață să apeleze la imaginație, să vadă lucrurile din perspective diferite, să gândească neconvențional, iar toate aceste lucruri îl pot ajuta mai târziu. Îi sfătuiesc pe părinți să le ofere copiilor posibilitatea de a fi mai aproape de artă, pentru că arta înseamnă comunicare, relaxare, vindecare, experiență, socializare, frumos, creativitate, iubire... Avem nevoie de artă, pentru că arta ne face ființe umane complete".
La rândul său, Irma Mărgărițoiu ne-a declarat: "Avem și premii, avem surprize pentru copii și chiar sunt foarte curioasă să văd cât de creativi sunt la tema generoasă a concursului. Sunt bucuroasă că au venit copii într-un număr atât de mare!" (video)
La final, cei mai talentați copii au fost recompensați cu premii constând în materiale pentru pictură, iar toți participanții au primit diplome. Dincolo de toate, copiii s-au bucurat de această experiență, iar pentru unii poate că acest concurs a reprezentat descoperirea unei noi pasiuni - pictura.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.