Omagiu adus Eroilor Neamului în comuna Cornu

Eveniment (Categoria articolului)

O foarte emoționantă ceremonie de pomenire a eroilor a avut loc astăzi, 2 iunie 2022, în comuna Cornu din județul Prahova.

Înălțarea Domnului, sărbătorită la 40 de zile după Înviere, este și ziua de pomenire a tuturor Eroilor Neamului Românesc, ostași și luptători români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori, pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.
În comuna Cornu, ca în fiecare an, la acțiunile dedicate Zilei Eroilor a participat lume multă, autorități și simpli cetățeni. Totul s-a desfășurat în cadrul natural deosebit oferit de parcul din centrul comunei, unde se află și Monumentul Eroilor Neamului, opera în granit și bronz a sculptorului Nicolae Otto Kruch, realizat în 1986 și restaurat în 2018, anul Centenarului. Garda de Onoare a fost formată din elevi de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și Școala de Agenți de Poliție
Vasile Lascăr din Câmpina.
Alături de primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, de alți reprezentanți ai Primăriei și de consilierii locali din comună, s-au aflat deputații PSD Rodica Paraschiv și Bogdan Toader, precum și prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu. După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului Național, a fost oficiată o slujbă religioasă, apoi primarul, cei doi parlamentari și prefectul județului s-au adresat publicului. (video) Au urmat momente artistice susținute de copii de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din localitate, apoi depunerea de coroane la impresionantul Monument al Eroilor Neamului, pe care sunt scrise numele eroilor din Cornu, care au pierit în cele două războaie mondiale. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și un scurt moment artistic oferit de fanfara Centrului Cultural Județean Prahova.

2401 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1226 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1647 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.