CONTACT

Intervenții la Poiana Câmpina în urma inundațiilor produse de ploile torențiale

- Actualitate -

Intervenții la Poiana Câmpina în urma inundațiilor produse de ploile torențiale

Poiana Câmpina a fost una dintre localitățile afectate miercuri, 6 iunie 2023, de potopul din cursul dimineții. A fost Cod Roșu de averse torențiale și descărcări electrice, cantitatea de precipitații ajungând la 40-50 l/mp. Din fericire, nu s-au mai înregistrat problemele grave din anii precedenți, datorită investițiilor făcute în două puncte cheie ale comunei - canalizarea de la subtraversarea de cale ferată și canalul colector din satul Pietrișu. Din nefericire, pârâul Tulburea continuă să creeze probleme în unele zone, în pârâu ajungând și apa de pe versanți, cu tot ce adună în cale - crengi, pământ, pietriș, bolovani.

Sistemul de colectare a apelor pluviale (canalul colector, video) realizat în satul Pietrișu în anul 2021 și-a demonstrat din nou eficiența. A preluat o mare cantitate de apă, care, dacă nu ar fi existat acest sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale, ar fi ajuns în gospodăriile oamenilor și pe drumul județean 101P. Practic, în timpul averselor de ieri, canalul s-a umplut și a durat ceva timp până s-a revenit la normal, pentru că apa continua să vină și după ce ploaia s-a oprit. Au existat, totuși, probleme și s-a intervenit cu oameni, motopompe și utilaje în zonele adiacente pârâului Tulburea, în special în satul Pietrișu, pentru că, după cum spuneam, în acest pârâu ajung apele scurse de pe dealul Pițigaia, iar pârâul se "umflă" și se revarsă pe căile de acces și în curți. Primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran, alți angajați din Primărie, consilierul local Mihai Nițescu, reprezentanți ai unor firme din localitate (cu utilajele necesare), persoanele care beneficiază de ajutor social, cu toții au intervenit pentru degajarea aluviunilor și eliberarea căilor de acces. A fost utilizată și motopompa din dotarea Primăriei Poiana, iar în sprijinul autorităților locale a venit și un echipaj de pompieri de la ISU Prahova cu motopompa din dotare. S-a intervenit ieri, dar se va interveni și astăzi pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, curățarea șanțurilor și rigolelor.
Precizăm faptul că la subtraversarea de cale ferată din centrul comunei nu s-au mai produs inundații și drumul nu a mai fost blocat așa cum se întâmpla în anii precedenți. A existat o problemă generată de apa scursă din Lacul Curiacul de pe strada Pictor Grigorescu din Câmpina, apă care a inundat podul rutier și care a ajuns dincolo de pod, în... Poiana Câmpina. Și aici s-a apelat la sprijinul unor firme pentru curățarea carosabilului după evacuarea apelor. Probleme au fost și pe drumul județean care face legătura cu Breaza, în zona adiacentă căii ferate, unde șanțurile nu au făcut față cantității mari de precipitații, iar apa a inundat carosabilul.


06 Jul 2023 06:27 2324 vizualizari


Comentarii






3 vizualizari 03 May 2024 12:10 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2092 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2037 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2248 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV