CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Miercuri, 26 octombrie, se împlinesc 98 ani de la inaugurarea stadionului din Poiana Câmpina

- Sport -

Miercuri, 26 octombrie, se împlinesc 98 ani de la inaugurarea stadionului din Poiana Câmpina

Pe 26 octombrie 1924 era inaugurat terenul de fotbal din Poiana Câmpina, pe care juca la momentul respectiv echipa Triumf Poiana Câmpina. Potrivit relatărilor vremii, inaugurarea se făcea cu o ”cupă de miuță” cu participarea mai multor echipe.

De-a lungul celui aproape un veac, pe stadionul de lângă râul Prahova au avut loc numeroase evenimente sportive, de la competiții atletice la meciuri de fotbal. Mai multe echipe au jucat de-a lungul vremii meciurile considerate pe teren propriu pe acest stadion, care a avut o capacitate maximă de 4.000 locuri, în perioada sa de glorie în care au existat o tribună acoperită, una descoperită, care avea și o tribună oficială, precum și alte patru tribune mai mici. De asemenea, sub tribuna acoperită a existat multă vreme o sală de atletism, iar în spatele tribunei oficiale, unde erau garajele, exista secția de motocros, cu rezultate remarcabile de-a lungul anilor. Aproape de limita spre râul Prahova exista un start pentru bob, aici pregătindu-se mulți ani campionii la bob ai României și din lotul național.
Ani buni, stadionul Poiana a fost gazda meciurilor de liga secundă ale echipei cu același nume. Au fost chiar momente în care stadionul a fost arhiplin, atunci când Poiana juca în compania echipei CS Târgoviște, pe când la dâmbovițeni juca marele Dobrin. După 1990, au fost câteva meciuri cu tribune pline - cu Universitatea Craiova, o victorie extraordinară în eșalonul secund, un meci amical al Naționalei, chiar înainte de Mondialul american din 1994 al ”Generației de aur”, un meci cu Petrolul Ploiești sau o victorie de senzație cu FC Național București, ultimele două în Cupa României, ambele cu victorii de răsunet ale poienarilor.
După 1990, încet-încet au început să dispară ba câte o secție, ba câte o tribună, startul de bob, apoi echipa de fotbal... La puțin timp după dispariția echipei de fotbal, baza a fost cumpărată de omulde afaceri Radu Călin, care a adus aici o nouă echipă, Fortuna, care a ajuns până în eșalonul secund și... a dispărut la fel de brusc pe cum a apărut.
Acum, aici joacă echipa locală Triumf, care a promovat înaintea acestui sezon în eșalonul de elită al fotbalului județean.
Per ansamblu, stadionul din Poiana Câmpina ocupă un loc important în istoria sportului câmpinean. Iar astăzi, miercuri, 26 octombrie, se împlinesc 98 ani de la inaugurarea acestei baze sportive.


26 Oct 2022 09:06 2965 vizualizari


Comentarii


  • 26.10.2022 17:28 diss Ce vremuri frumoase!👏
1085 vizualizari 18 May 2024 20:44 Andreea Lungu a câștigat pentru al patrulea an consecutiv Trofeul ”Lia Manoliu” la aruncarea discului

Andreea Lungu a câștigat pentru al patrulea an consecutiv Trofeul ”Lia Manoliu” la aruncarea discului

În acest week-end, la Craiova, pe stadionul de atletism ”Nicolae Mărășescu” are loc ediția 69 a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României. Încă din prima zi, Andreea Lungu, antrenor Mihaela Marin, fostă componentă a CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, a câștigat proba de aruncarea discului.

citeste mai mult
1409 vizualizari 18 May 2024 19:52 Liga A Prahova, etapa a 30-a. Rezultate și clasament

Liga A Prahova, etapa a 30-a. Rezultate și clasament

Runda cu numărul 30 din Liga A Prahova a început sâmbătă dimineață.  A continuat după-amiază și se va încheia duminică dimineață.  Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

citeste mai mult
1347 vizualizari 18 May 2024 15:35 Liga A Prahova. CS Câmpina - CS Mănești 5-2

Liga A Prahova. CS Câmpina - CS Mănești 5-2

În cadrul etapei a 30-a din Liga A Prahova, CS Câmpina a jucat în fața propriilor suporteri în fața echipei CS Mănești, o grupare aflată în a doua parte a clasamentului.

citeste mai mult
2276 vizualizari 17 May 2024 21:25 Pe 1 iunie se va inaugura Bazinul didactic de înot de la Cornu

Pe 1 iunie se va inaugura Bazinul didactic de înot de la Cornu

Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 12.00, la Cornu va avea loc inaugurarea Bazinului didactic de înot, un bazin realizat după același proiect cu cel de la Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV