Miercuri, 26 octombrie, se împlinesc 98 ani de la inaugurarea stadionului din Poiana Câmpina

Sport (Categoria articolului)

Pe 26 octombrie 1924 era inaugurat terenul de fotbal din Poiana Câmpina, pe care juca la momentul respectiv echipa Triumf Poiana Câmpina. Potrivit relatărilor vremii, inaugurarea se făcea cu o ”cupă de miuță” cu participarea mai multor echipe.

De-a lungul celui aproape un veac, pe stadionul de lângă râul Prahova au avut loc numeroase evenimente sportive, de la competiții atletice la meciuri de fotbal. Mai multe echipe au jucat de-a lungul vremii meciurile considerate pe teren propriu pe acest stadion, care a avut o capacitate maximă de 4.000 locuri, în perioada sa de glorie în care au existat o tribună acoperită, una descoperită, care avea și o tribună oficială, precum și alte patru tribune mai mici. De asemenea, sub tribuna acoperită a existat multă vreme o sală de atletism, iar în spatele tribunei oficiale, unde erau garajele, exista secția de motocros, cu rezultate remarcabile de-a lungul anilor. Aproape de limita spre râul Prahova exista un start pentru bob, aici pregătindu-se mulți ani campionii la bob ai României și din lotul național.
Ani buni, stadionul Poiana a fost gazda meciurilor de liga secundă ale echipei cu același nume. Au fost chiar momente în care stadionul a fost arhiplin, atunci când Poiana juca în compania echipei CS Târgoviște, pe când la dâmbovițeni juca marele Dobrin. După 1990, au fost câteva meciuri cu tribune pline - cu Universitatea Craiova, o victorie extraordinară în eșalonul secund, un meci amical al Naționalei, chiar înainte de Mondialul american din 1994 al ”Generației de aur”, un meci cu Petrolul Ploiești sau o victorie de senzație cu FC Național București, ultimele două în Cupa României, ambele cu victorii de răsunet ale poienarilor.
După 1990, încet-încet au început să dispară ba câte o secție, ba câte o tribună, startul de bob, apoi echipa de fotbal... La puțin timp după dispariția echipei de fotbal, baza a fost cumpărată de omulde afaceri Radu Călin, care a adus aici o nouă echipă, Fortuna, care a ajuns până în eșalonul secund și... a dispărut la fel de brusc pe cum a apărut.
Acum, aici joacă echipa locală Triumf, care a promovat înaintea acestui sezon în eșalonul de elită al fotbalului județean.
Per ansamblu, stadionul din Poiana Câmpina ocupă un loc important în istoria sportului câmpinean. Iar astăzi, miercuri, 26 octombrie, se împlinesc 98 ani de la inaugurarea acestei baze sportive.

2934 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 26.10.2022 17:28 Ce vremuri frumoase!👏

Sport

251 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

882 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

Alte stiri recente

370 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

494 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.