Miercuri, 26 octombrie, se împlinesc 98 ani de la inaugurarea stadionului din Poiana Câmpina

Sport (Categoria articolului)

Pe 26 octombrie 1924 era inaugurat terenul de fotbal din Poiana Câmpina, pe care juca la momentul respectiv echipa Triumf Poiana Câmpina. Potrivit relatărilor vremii, inaugurarea se făcea cu o ”cupă de miuță” cu participarea mai multor echipe.

De-a lungul celui aproape un veac, pe stadionul de lângă râul Prahova au avut loc numeroase evenimente sportive, de la competiții atletice la meciuri de fotbal. Mai multe echipe au jucat de-a lungul vremii meciurile considerate pe teren propriu pe acest stadion, care a avut o capacitate maximă de 4.000 locuri, în perioada sa de glorie în care au existat o tribună acoperită, una descoperită, care avea și o tribună oficială, precum și alte patru tribune mai mici. De asemenea, sub tribuna acoperită a existat multă vreme o sală de atletism, iar în spatele tribunei oficiale, unde erau garajele, exista secția de motocros, cu rezultate remarcabile de-a lungul anilor. Aproape de limita spre râul Prahova exista un start pentru bob, aici pregătindu-se mulți ani campionii la bob ai României și din lotul național.
Ani buni, stadionul Poiana a fost gazda meciurilor de liga secundă ale echipei cu același nume. Au fost chiar momente în care stadionul a fost arhiplin, atunci când Poiana juca în compania echipei CS Târgoviște, pe când la dâmbovițeni juca marele Dobrin. După 1990, au fost câteva meciuri cu tribune pline - cu Universitatea Craiova, o victorie extraordinară în eșalonul secund, un meci amical al Naționalei, chiar înainte de Mondialul american din 1994 al ”Generației de aur”, un meci cu Petrolul Ploiești sau o victorie de senzație cu FC Național București, ultimele două în Cupa României, ambele cu victorii de răsunet ale poienarilor.
După 1990, încet-încet au început să dispară ba câte o secție, ba câte o tribună, startul de bob, apoi echipa de fotbal... La puțin timp după dispariția echipei de fotbal, baza a fost cumpărată de omulde afaceri Radu Călin, care a adus aici o nouă echipă, Fortuna, care a ajuns până în eșalonul secund și... a dispărut la fel de brusc pe cum a apărut.
Acum, aici joacă echipa locală Triumf, care a promovat înaintea acestui sezon în eșalonul de elită al fotbalului județean.
Per ansamblu, stadionul din Poiana Câmpina ocupă un loc important în istoria sportului câmpinean. Iar astăzi, miercuri, 26 octombrie, se împlinesc 98 ani de la inaugurarea acestei baze sportive.

2766 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 26.10.2022 17:28 Ce vremuri frumoase!👏

Sport

754 vizualizari
28 nov. 2023 13:29

La Câmpina, elita națională a handbalului feminin juvenil se reunește la Cupa ”1 Decembrie”

Câmpina va găzdui unul dintre cele mai spectaculoase turnee de handbal feminin la nivel de juniori IV, reunind cele mai bune echipe ale momentului la nivel național. Prilejul este dat de Cupa ”1 Decembrie”, care va avea loc în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.

2559 vizualizari
26 nov. 2023 13:24

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul joc al ultimei runde din Liga A Prahova. Aceasta a continuat sâmbătă și s-a încheiat duminică. Iată rezultatele și clasamentul actualizat:

Alte stiri recente

360 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

255 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.