La Câmpina, administrația locală va putea delega transportul public de persoane prin negociere directă

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 30 aprilie 2023 expiră contractul cu societatea Eliro pentru delegarea serviciului public de transport local de persoane la Câmpina. 

Pentru că la licitația organizată de administrația câmpineană, conform hotărării Consiliului Local 229 din 29 noiembrie 2022, nu s-a depus nicio ofertă, acum, s-a ajuns la o situație limită. În acest context, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc vineri, 7 aprilie 2023, s-a decis modificarea și completarea hotărârii în baza căreia s-a organizat licitația pentru delegarea transportului public local de persoane. Practic, modificarea, realizată conform Legii 99/2016 privind achizițiile sectoriale, permite administrației locale ca delegarea acestui serviciu să se facă prin negociere fără invitație prealabilă.
Consiliul Local Câmpina a aprobat această procedură specială.
Vă reamintim că problemele în asigurarea continuității transportului public local intervin din faptul că administrația locală este foarte aproape de a aduce autobuzele electrice, contractate deja printr-un proiect cu fonduri europene. Pentru că este o perioadă foarte scurtă pentru care trebuie asigurat servicul de transport public local, nicio firmă nu se prea înghesuie... Acum, rămâne de văzut cum va negocia administrația câmpineană această problemă.

2475 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Danut A 11.04.2023 15:03 Dupa parerea mea, autobuzele nu vor veni mai devreme de 3-4 ani.Ca atare primaria este intr-o situatie limita. Contractul expira in 30.04.2023 si orasul poate ramane fara transport. Raman totusi niste intrebari la care primaria ar trebui sa dea raspuns: 1. Cum s-a ajuns in situatia aceasta? 2.De ce nu este nici o firma interesata, nici macar societatea care asigura transportul local? 3.Sunt cumva niste conditii impuse la licitatie care sunt in defavoarea firmelor? De ce nu a prelungit primaria contractul cu firma care actualmente opereaza pe traseele locale, pana cand ajungeau autobuzele electrice si nu se mai ajungea in situatia actuala? Ce ar fi facut primaria in situatia in care societatea Eliro nu ar fi prelungit contractul care a expirat la 30.10.2022?

Actualitate

1136 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

1492 vizualizari
20 sept. 2023 15:59

Primim de la cititori. Pe Strada Petre Liciu problemele continuă...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu Strada Petre Liciu. Un subiect care, din păcate, nu este nou, despre care am mai scris, dar, iată, oamenii apelează tot la noi.

Alte stiri recente

1166 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

705 vizualizari
21 sept. 2023 16:12

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Programul și delegările

Ajunsă la etapa a 8-a, Liga A Prahova programează la finalul acestei săptămâni noi partide. Iată programul și delegările: