La Câmpina, administrația locală va putea delega transportul public de persoane prin negociere directă

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 30 aprilie 2023 expiră contractul cu societatea Eliro pentru delegarea serviciului public de transport local de persoane la Câmpina. 

Pentru că la licitația organizată de administrația câmpineană, conform hotărării Consiliului Local 229 din 29 noiembrie 2022, nu s-a depus nicio ofertă, acum, s-a ajuns la o situație limită. În acest context, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc vineri, 7 aprilie 2023, s-a decis modificarea și completarea hotărârii în baza căreia s-a organizat licitația pentru delegarea transportului public local de persoane. Practic, modificarea, realizată conform Legii 99/2016 privind achizițiile sectoriale, permite administrației locale ca delegarea acestui serviciu să se facă prin negociere fără invitație prealabilă.
Consiliul Local Câmpina a aprobat această procedură specială.
Vă reamintim că problemele în asigurarea continuității transportului public local intervin din faptul că administrația locală este foarte aproape de a aduce autobuzele electrice, contractate deja printr-un proiect cu fonduri europene. Pentru că este o perioadă foarte scurtă pentru care trebuie asigurat servicul de transport public local, nicio firmă nu se prea înghesuie... Acum, rămâne de văzut cum va negocia administrația câmpineană această problemă.

2625 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Danut A 11.04.2023 15:03 Dupa parerea mea, autobuzele nu vor veni mai devreme de 3-4 ani.Ca atare primaria este intr-o situatie limita. Contractul expira in 30.04.2023 si orasul poate ramane fara transport. Raman totusi niste intrebari la care primaria ar trebui sa dea raspuns: 1. Cum s-a ajuns in situatia aceasta? 2.De ce nu este nici o firma interesata, nici macar societatea care asigura transportul local? 3.Sunt cumva niste conditii impuse la licitatie care sunt in defavoarea firmelor? De ce nu a prelungit primaria contractul cu firma care actualmente opereaza pe traseele locale, pana cand ajungeau autobuzele electrice si nu se mai ajungea in situatia actuala? Ce ar fi facut primaria in situatia in care societatea Eliro nu ar fi prelungit contractul care a expirat la 30.10.2022?

Actualitate

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

747 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.