Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Actualitate (Categoria articolului)

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

Despre folosirea Ivermectinei împotriva COVID-19 s-a vorbit și anul trecut, când s-a aflat că un grup de cercetători din Melbourne, Australia, efectuează unele studii, în laborator, folosind Ivermectina împotriva SARS-CoV-2, însă zilele acestea lucrurile au luat-o efectiv razna în ciuda reacțiilor imediate ale medicilor veterinari și avertismentului lansat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor: "În prezent, toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicaţiilor specificate în prospect. Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane".
Medicii veterinari din întreaga țară avertizează că acest medicament este folosit la câini pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie (râie) sau alte parazitoze mai profunde ale pielii. Pentru oameni, Ivermectina este periculoasă și poate duce chiar la orbire, dacă este folosită în cantități mari.
Ceea ce se întâmplă în toată țara după apariția informațiilor legate de "medicamentul-minune" împotriva COVID-19, se întâmpă, iată, și la Câmpina. Luni, 25 ianuarie 2021, farmaciile veterinare din municipiu au vândut absolut toată Ivermectina. Într-o singură farmacie din localitate, în trei ore s-au vândut 1.700 de tablete de Ivermectina. Cereri sunt în continuare la farmaciile veterinare, ba mai mult, oamenii se duc la medicii veterinari pentru a solicita rețetă pe care, bineînțeles, nu o primesc. Asta se întâmplă în plină campanie națională de vaccinare împotriva COVID-19, însă foarte multe persoane preferă să ia un medicament veterinar, folosit la câini împotriva râiei, un medicament care nu a fost testat pe oameni, decât să se vaccineze.

5292 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 27.01.2021 11:10 Turma de oi este funcțională, când o televiziune de știri promovează tot felul de idioțenii și oile nu pot filtra manipulările grosolane acesta este rezultatul. Ce ma bucura pe mine este faptul ca turma de oi a știut ca medicamentele ''minune'' se găsesc la farmacia veterinara. Oaia la veterinar se tratează. Eu ii sfătuiesc pe cei care sunt fani tv sa urmărească ce se întâmplă în Israel cu vaccinarea și rezultatele, sa urmărească sfaturile date de specialisti și sa urmărească mai puțin cancanurile gen Șosoaca sau Cumpănașu. Doctorii și specialiștii în boli infecțioase știu cel mai bine sa dea indicații medicale. Feriți-vă de cei care vorbesc cu ușurință despre orice! P. S. Am auzit ca și tigăile fac bine la Covid. (Pentru oi, e o glumă)

Actualitate

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1210 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1330 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.