Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Actualitate (Categoria articolului)

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

Despre folosirea Ivermectinei împotriva COVID-19 s-a vorbit și anul trecut, când s-a aflat că un grup de cercetători din Melbourne, Australia, efectuează unele studii, în laborator, folosind Ivermectina împotriva SARS-CoV-2, însă zilele acestea lucrurile au luat-o efectiv razna în ciuda reacțiilor imediate ale medicilor veterinari și avertismentului lansat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor: "În prezent, toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicaţiilor specificate în prospect. Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane".
Medicii veterinari din întreaga țară avertizează că acest medicament este folosit la câini pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie (râie) sau alte parazitoze mai profunde ale pielii. Pentru oameni, Ivermectina este periculoasă și poate duce chiar la orbire, dacă este folosită în cantități mari.
Ceea ce se întâmplă în toată țara după apariția informațiilor legate de "medicamentul-minune" împotriva COVID-19, se întâmpă, iată, și la Câmpina. Luni, 25 ianuarie 2021, farmaciile veterinare din municipiu au vândut absolut toată Ivermectina. Într-o singură farmacie din localitate, în trei ore s-au vândut 1.700 de tablete de Ivermectina. Cereri sunt în continuare la farmaciile veterinare, ba mai mult, oamenii se duc la medicii veterinari pentru a solicita rețetă pe care, bineînțeles, nu o primesc. Asta se întâmplă în plină campanie națională de vaccinare împotriva COVID-19, însă foarte multe persoane preferă să ia un medicament veterinar, folosit la câini împotriva râiei, un medicament care nu a fost testat pe oameni, decât să se vaccineze.

3922 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 27.01.2021 11:10 Turma de oi este funcțională, când o televiziune de știri promovează tot felul de idioțenii și oile nu pot filtra manipulările grosolane acesta este rezultatul. Ce ma bucura pe mine este faptul ca turma de oi a știut ca medicamentele ''minune'' se găsesc la farmacia veterinara. Oaia la veterinar se tratează. Eu ii sfătuiesc pe cei care sunt fani tv sa urmărească ce se întâmplă în Israel cu vaccinarea și rezultatele, sa urmărească sfaturile date de specialisti și sa urmărească mai puțin cancanurile gen Șosoaca sau Cumpănașu. Doctorii și specialiștii în boli infecțioase știu cel mai bine sa dea indicații medicale. Feriți-vă de cei care vorbesc cu ușurință despre orice! P. S. Am auzit ca și tigăile fac bine la Covid. (Pentru oi, e o glumă)

Actualitate

1781 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2001 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

353 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2780 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.