200 de elevi și 90 de preșcolari au pășit în noul an de învățământ la Poiana Câmpina

Social (Categoria articolului)

Copii mulți, părinți, bunici, educatori, învățători, profesori au trăit ieri, la Poiana Câmpina, emoția unui nou început de an școlar. Iar alături de ei s-au aflat autoritățile locale - reprezentanți ai Primăriei, Consiliului Local, Poliției, Bisericii. 

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina învață puțin peste 200 de elevi, de la clasa zero până la clasa a VIII-a. La grădinițele din comună sunt aproximativ 90 de copii - trei grupe la Grădinița Poiana și o grupă la Grădinița Bobolia. Festivitatea de deschidere a noului an școlar a avut loc, ca de obicei, pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale, alături de elevi, cadre didactice și părinți aflându-se: primarul Alin Moldoveanu, secretarul Primăriei - Simona Onea, consilierii locali Gabriela Nistor și Aurel Pătrănoiu, părintele Laurențiu Buchiu (cetățean de onoare al comunei Poiana Câmpina, titlu acordat de Consiliul Local în vara acestui an) și preotul paroh Nicu Dicu, directorul Bibliotecii "Dimitrie Gusti" - Gabriela Pârvu, consilierul personal al primarului - Ruxandra Matei, reprezentanți ai Poliției din localitate.

Școala din Poiana Câmpina începe anul de învățământ 2017-2018 cu un nou director. Este vorba despre Elena Nițu, profesor de arte plastice, care a activat în trecut la Liceul Tehnologic "Constantin Cantacuzino" Băicoi și la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina. Este foarte tânără, are în jur de 40 de ani, este artist plastic, an de an a fost implicată în Concursul Național "Umbrela verde" organizat la Câmpina, este cea care a inițiat în premieră, în 2014, într-o instituție publică din Câmpina (Liceul Energetic), evenimentul "Ora pământului". Consideră că, pentru un elev, profesorul trebuie să fie mentor și prieten, în același timp. (video)
Fostul director al școlii din Poiana, Gabriela Cazacu, a renunțat la funcție și a decis să revină la catedră, ca profesor de matematică, iar din acest an este și diriginte. Și-a anunțat decizia aproape copleșită de emoție și cu lacrimi în ochi. (video)
Primarul Alin Moldoveanu a mulțumit fostului director pentru activitatea sa de patru ani, pentru seriozitate și implicare, apoi i-a urat succes noului director, pe care l-a asigurat de tot sprijinul său. Alin Moldoveanu le-a urat succes și copiilor și le-a dat vestea mult-așteptată: pe 5 octombrie, toată școala merge în excursie. Este al 5-lea an consecutiv când, la scurt timp după începerea unui nou an școlar, administrația locală organizează o excursie pentru toți elevi. (video)
Împreună cu cei doi preoți de la Parohia "Adormirea Maicii Domnului", toți cei prezenți la festivitate au spus rugăciunea "Tatăl nostru", apoi au fost prezentați boboceii din clasa pregătitoare și s-a intrat în școală, fiecare clasă însoțită de învățător sau diriginte. La finalul festivității de deschidere a noului an școlar, primarul Alin Moldoveanu și ceilalți invitați au vizitat fiecare clasă din unitatea de învățământ.
Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina are autorizație de funcționare atât de la DSP, cât și de la ISU, toate posturile sunt acoperite cu cadre didactice, există dotarea corespunzătoare procesului educațional. În această vară, pe lângă obișnuitele lucrări de reparații și igienizări, a fost schimbat complet acoperișul școlii (așa cum s-a întâmplat și la grădinițe), iar următoarea investiție importantă va fi schimbarea integrală a mobilierului din clase.

7051 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1619 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

846 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

110 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

251 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.